Camper Huren van een Particulier – Lees dit eerst

Het huren van een camper van een particulier kan een geweldige manier zijn om te genieten van een vakantie. Kamperen met een camper biedt vrijheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om te reizen op uw eigen tempo. Maar waarom kiezen voor een particuliere verhuur en wat zijn de voordelen? En voornamelijk waar kan je het beste je camper huren?

Ontdek het grootste aanbod van campers van particulieren >

Kies voor Goboony

Eén van de platformen die we absoluut aanraden is Goboony. Het Nederlandse bedrijf, met ondertussen ook een Belgische vestiging, is één van de snelst groeiende platformen om campers te huren. Zelf hebben ze bij Goboony geen campers, maar ze brengen particuliere eigenaars van campers samen met reizigers die er één willen huren. Zo kan jij eenvoudig een camper huren van een particulier.

Naast het in contact brengen van de huurder & verhuurder, zorgen ze ook voor een belangrijk aspect. De verzekering. Zo ga jij zonder zorgen op pad. Jouw avontuur met een camper begint bij Goboony.

Voordelen van het Huren van een Camper van een Particulier

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een camper te huren van een particulier:

 1. Variëteit: Particuliere verhuurders hebben vaak een breed scala aan campers beschikbaar, van kleine, compacte modellen tot grote, luxe uitvoeringen. Dit betekent dat je precies de juiste camper kunt vinden voor jouw behoeften.
 2. Prijs: Het huren van een camper van een particulier kan vaak goedkoper zijn dan via een traditioneel verhuurbedrijf. Dit komt omdat particuliere verhuurders minder vaste kosten (personeel, toonzaal, …) hebben.
 3. Persoonlijke Ervaring: Bij particuliere verhuurders krijg je vaak een meer persoonlijke service. Ze kunnen hun ervaringen delen, tips geven over de beste plekken om te bezoeken en je helpen de camper te leren kennen.
 4. Flexibiliteit: Veel particuliere verhuurders zijn flexibel met ophaal- en inlevertijden, wat je reisplanning kan vergemakkelijken.

Waar Moet je op Letten

Bij het huren van een camper van een particulier zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 1. Verzekering: Zorg ervoor dat de camper volledig is verzekerd. Vraag naar de details van het verzekeringsbeleid en lees het zorgvuldig door.
 2. Staat van de Camper: Controleer de staat van de camper grondig voordat je hem huurt. Zijn er tekenen van schade of slijtage? Werken alle apparaten en systemen zoals ze zouden moeten?
 3. Contract: Lees het huurcontract zorgvuldig door. Zorg ervoor dat je begrijpt wat je verantwoordelijkheden zijn als huurder, inclusief eventuele schoonmaakkosten of kosten voor extra kilometers.
 4. Recensies: Bekijk recensies van eerdere huurders. Dit kan je een idee geven van hun ervaringen en eventuele problemen die ze hebben ondervonden.

Waarom Worden Campers Verhuurd door Particulieren?

Veel mensen kopen een camper met het idee om er regelmatig mee op vakantie te gaan. Echter, de realiteit is vaak dat de camper het grootste deel van het jaar stilstaat. Door de camper te verhuren, kunnen eigenaren wat geld terugverdienen om de kosten van het bezit (zoals verzekering, onderhoud en stalling) te dekken.

Veelgestelde Vragen Over Camper Huren van een Particulier

 1. Is het veilig om een camper te huren van een particulier?
  Ja, het is veilig zolang je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg ervoor dat de camper verzekerd is, controleer de staat van de camper en lees het huurcontract zorgvuldig door.
 2. Wat gebeurt er als er iets kapot gaat?
  Dit hangt af van het huurcontract. Sommige eigenaren kunnen je verantwoordelijk houden voor reparaties, terwijl anderen een verzekering hebben die de kosten dekt. Het is belangrijk om dit van tevoren te weten.
 3. Kan ik overal met de camper naartoe?
  Dit hangt af van de eigenaar. Sommigen kunnen restricties hebben over waar je heen mag gaan of hoeveel kilometers je mag rijden.

Het huren van een camper van een particulier kan een geweldige manier zijn om te gaan kamperen te gaan. Het biedt veel voordelen en kan een meer persoonlijke en flexibele ervaring bieden dan het huren van een verhuurbedrijf. Zorg er echter voor dat je je due diligence doet om ervoor te zorgen dat je een goede deal krijgt en dat de camper aan je behoeften voldoet.

Ook interessant...

Camper Huren van een Particulier – Lees dit eerst

Het huren van een camper van een particulier kan een geweldige manier zijn om te genieten van een vakantie. Kamperen met een camper biedt vrijheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om te reizen op uw eigen tempo. Maar waarom kiezen voor een particuliere verhuur en wat zijn de voordelen? En voornamelijk waar kan je het beste ...

Lees meer

Camper huren met hond

Wil je graag een camper huren met een hond? Zalig rondtrekken, de natuur in, de leukste plekken ontdekken met je viervoeter? Is je hond ook een fanatieke reiziger? Moet je op al deze vragen een ja antwoorden? Dan moet jij zeker met de camper erop uit trekken. Jammer genoeg zijn honden niet altijd toegelaten wanneer ...

Lees meer

Overzicht van alle camper vans

Er zijn heel veel camper vans beschikbaar. Het is soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. We hebben een poging gedaan om alle camper vans op te lijsten. Zo kan jij kijken welke camper vans bij jou passen. Alle camper vans op een rijtje Merk Serie Aantal zitplaatsen Aantal slaapplaatsen Globe Traveller ...

Lees meer

Beste Camper vans van 2023

Ben je op zoek naar de beste camper vans? We hebben een hele lijst met camper vans bekeken en met elkaar vergeleken om zo de beste camper vans te kunnen oplijsten. Ontdek hieronder onze favoriete camper vans waarmee jij op vakantie kunt vertrekken. Wat is een camper van? Een camper van is een omgebouwde bestelwagen ...

Lees meer

Globe Traveler Voyager/Pathfinder, de ultieme campervan

Op de markt van mobilhomes / campers, zijn de campervans een aparte reeks. De omgebouwde grote bestelwagens zorgen voor de grootste flexibiliteit om de wereld te gaan ontdekken. Globe Traveler gaat nog een stapje verder met hun Globe Traveler Voyager & Globe Traveler Pathfinder. Globe Traveler Voyager & Pathfinder De twee series Voyager & Pathfinder ...

Lees meer

Caravan of camper? De voordelen, nadelen & verschillen

Wil je gaan kamperen met een caravan of camper (mobilhome) maar weet je niet wat je moet kiezen? Dat begrijpen we. De keuze is namelijk niet zo eenvoudig te maken. Beide opties zijn goed en slecht op hetzelfde moment. Alles hangt af van jouw wensen, voorkeuren en mogelijkheden. We hebben alle voordelen, nadelen en verschillen ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force