Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Kyoto – Hoeveel dagen nodig?

Kyoto, één van de mooiste steden van Japan. Kyoto was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Japan en is vandaag zeker een bezoekje waard. Kyoto, tevens één van de grootste steden in Japan, bevat nog authentieke geschiedenis waarvoor zelfs Japanners de stad komen bezoeken. De historische tempels, de beroemde poorten, de Gouden Tempel, … Allemaal bezienswaardigheden die je moet gezien hebben. Maar de eerste vraag is: Hoeveel dagen heb je nodig om Kyoto te bezoeken?

Boek je hotel in Kyoto vanaf €14

Stedentrip Kyoto – hoeveel dagen nodig?

Voor een trip naar Kyoto raden we je toch aan om 4 volle dagen in de stad te kunnen doorbrengen. Zo heb je tijd genoeg om Kyoto echt te leren kennen, enkele tempels te gaan bezoeken (trouwens echt de moeite waard).

Probeer echter wat extra dagen vrij te maken. Vanuit Kyoto zijn er enkele doenbare daguitstappen die je zeker moet meepikken. Afhankelijk van welke en hoeveel daguitstappen je wil doen, heb je meer tijd nog.

Leuke daguitstappen vanuit Kyoto

Naast Kyoto heeft Japan nog enkele andere steden of daguitstappen die zeker de moeite waard zijn.

  • Nara
  • Osaka
  • Hiroshima

Waar ligt Kyoto?

De Japanse stad Kyoto ligt in het midden van het grootste eiland van Japan (Honshu). Om Kyoto te bereiken vlieg je naar de internationale luchthaven Kansai in Osaka.

Van daaruit neem je het best de trein richting Kyoto.

Overnachten in Kyoto

Kyoto wordt jaarlijks door heel wat toeristen bezocht. Hoewel het grootste deel van de toeristen Japnners zijn, is het erg druk in deze mooie stad. Daarom zijn er ook heel wat plaatsen/hotels waar je kan overnachten.

Kies voor een degelijke overnachting zodat je uitgerust bent en ten volle van je verblijf in Kyoto kan genieten.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
Klaar voor de zomer van 2024?