Kyoto bezoeken tips

Kioto of Kyoto, beide benamingen worden gebruikt, voor één van de meest bekendste steden van Japan. Oorspronkelijk zelfs de hoofdstad van Japan, maar dat is 1603 veranderd naar Tokyo. Kyoto wordt gezien als één van de meest mooiste steden ter wereld.

Tips om Kyoto te bezoeken

  • Zorg voor een vertaal app
  • Vergeet je wereldstekker niet
  • Internationaal paspoort is noodzakelijk

Vliegen naar Kyoto

Kyoto zelf heeft geen luchthaven. Om in deze prachtige stad te geraken, moet je vliegen op de Internationale luchthaven van Osaka en daarna de trein nemen naar Kyoto. De treinrit duurt zo’n 30 à 50 minuten (afhankelijk van welke trein je neemt).

Openbaar vervoer in Kyoto

In Kyoto is geen kleine stad. Maar heeft wel een goed netwerk van openbaar vervoer. Voornamelijk de metro is enorm handig in gebruik. Doorheen de stad zijn er verschillende metrohaltes. Gecombineerd met de treinen die meer de uithoeken van de stad verbinden, kan je je eenvoudig verplaatsen.

We raden je echter toch aan om een fiets te huren in Kyoto. Kyoto is heel fietsvriendelijk. Hiermee heb je de mogelijkheid om volledig zelf je route te bepalen. Zeker aan aanrader voor tijdens je bezoek aan Kyoto.

Bezienswaardigheden in Kyoto

Kyoto staat voornamelijk bekend door het “verdrag van Kyoto” opgesteld in 1997 rond de uitstoot van broeikasgassen. Maar Kyoto heeft meer te bieden dan het verdrag.

Kinkaku-ji – de gouden tempel

Fushimi Inari-Taisha –  De beroemde poorten, indrukwekkend voor de duizenden poorten die elkaar opvolgen.

Arashiyama

Gion

Kasteel Nijo

Kyoto Koninklijk Paleis

Overnachten in Kyoto

Het is niet eenvoudig om vanuit België / Nederland een goed hotel te vinden in Kyoto. Daarom hebben we enkele hotels/ accommodaties voor je opgelijst waardoor je zelf niet moet zoeken.

Opgelet – we hebben tijdens ons bezoek aan Kyoto zelf problemen gehad met een hotel. Vlak voor onze reis werd het hotel geannuleerd en ter plaatse was er geen hotel te vinden. Wees gerust. Dit hotel hebben we hierboven niet opgelijst :-).

Tips voor Kyoto bezoeken tips

Kyoto – Hoeveel dagen nodig?

Kyoto, één van de mooiste steden van Japan. Kyoto was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Japan en is vandaag zeker een bezoekje waard. Kyoto, tevens één van de grootste steden in Japan, bevat nog authentieke geschiedenis waarvoor zelfs Japanners de stad komen bezoeken. De historische tempels, de beroemde poorten, de ... Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force