Venetie – Hoeveel dagen nodig?

Venetië, voor velen dé mooiste / romantische stad ter wereld, voor andere dan weer niet. Maar toch moet je de stad eens gezien hebben in je leven. De aangename temperaturen, de aanwezigheid van de vele kanalen, grachten en hun gondels. het is een uniek beeld op amper 2u van bij ons. Een vraag die iedereen, die de stad wil gaan bezoeken, zich afvraagt: “Hoeveel dagen heb ik nodig voor een citytrip naar Venetië?” Er wordt gezegd dat Venetië één van de meeste bezochte steden is ter wereld. Iedereen zal er natuurlijk een eigen mening over hebben, maar wij zijn alvast een grote fan.

Stedentrip Venetië – Hoeveel dagen nodig?

Alle toeristen die naar Venetië trekken blijven daar gemiddeld 2,26 dagen. Maar eigenlijk mag je hier niet echt naartoe kijken. Want veel van die toeristen doen een daguitstap naar Venetië. En die trekken het gemiddelde daarom enorm naar beneden. Om Venetië echt goed te leren kennen, moet je toch minimum 3 dagen uittrekken.

Controleer de beschikbaarheid in Venetië:

Booking.com

Heb je wat meer tijd, dan ga je je ook niet vervelen in Venetië. Want er zijn enorm veel leuke eilandjes die ook de moeite waard zijn zoals Burano, Murano en Lido.

Ontdek alles van Venetië dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Tijdens onze citytrip in Venetië maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Venetië gaat bezoeken.

Leestip: Goedkoop overnachten in Venetië

Waar ligt Venetië

Overnachten in Venetië tips

Venetië is één van de populairste steden ter wereld om te gaan bezoeken. Je kan dan ook zeker een hotelletje vinden in het centrum van de stad. Maar dat is niet altijd de meest ideale keuze. Bekijk zeker de beschikbare hotels in Venetië, maar misschien interessanter om te overnachten in de gemeente Cavallino-Treporti. Als je hier overnacht, dan moet je een boot nemen om Venetië te gaan bezoeken. Maar dat is zeker geen probleem.

Hoeveel inwoners en toeristen in Venetië?

Volgens Google telt Venetië zo’n 265.000 inwoners. En volgens bepaalde Italiaanse media bezoeken jaarlijks zo’n 25 miljoen toeristen deze populaire stad. Met andere woorden, de stad wordt eigenlijk wat overrompeld door toeristen.

In 2, 3, 4 of 5 dagen Venetië bezoeken?

Hoelang je ook blijft, zelfs een daguitstap naar Venetië, je zal een leuke stad leren kennen. Maar toch raden we iedereen aan om minimum 3 dagen uit te trekken om de stad te gaan bezoeken.

Bezoek zeker ook de eilandjes naast Venetië

Venetië is het bekendste bekend, maar telt ook heel wat kleinere eilanden die ook het bezoeken waard zijn. Zeker volgende eilandjes moet je meenemen als je naar Venetië trekt:

  • Murano
  • Burano
  • Lido

Ook interessant...

Goedkoop overnachten in Venetië

Maak je een stedentrip richting het mooie Italiaanse Venetiën? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om goedkoop te overnachten in Venetië. We helpen je graag op weg en zetten enkele handige tips & hotels voor jouw op een rijtje. Zo hoef je geen zoektocht te beginnen tussen de honderden / duizenden hotels in Venetië. ...

Lees meer

gondelvaart-venetie-tips

Goedkope gondels in Venetië? Tips & Advies

Eén van de populairste toeristische attracties in Venetië is een tochtje met een gondel. Een gondeltochtje kan dus niet ontbreken tijdens jouw citytrip in Venetië. Of is dit misschien overroepen? Hieronder wat tips voor de goedkope gondeltocht in Venetië. Een goedkope gondeltocht, kan dit? De prijzen voor de gondels zijn de overheid van Venetië vastgelegd. ...

Lees meer

goedkoopste-steden-in-europa

De duurste steden in Europa

Plan je binnenkort een citytrip? Ben je nog niet goed uit welke stad je graag zou gaan bezoeken? Dan kan deze lijst van de duurste steden van Europa je misschien wel op weg zetten. Op citytrip gaan is sowieso niet goedkoop. Maar als je naar één van onderstaande steden trekt, dan betaal je hiervoor het ...

Lees meer

venetie

Venetie – Hoeveel dagen nodig?

Venetië, voor velen dé mooiste / romantische stad ter wereld, voor andere dan weer niet. Maar toch moet je de stad eens gezien hebben in je leven. De aangename temperaturen, de aanwezigheid van de vele kanalen, grachten en hun gondels. het is een uniek beeld op amper 2u van bij ons. Een vraag die iedereen, ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force