Unieke blik: Colosseum ondergronds tour (tickets)

Het Colosseum is één van de meest iconische en historische bezienswaardigheden in Rome. Vele toeristen bewonderen de imposante structuur van buitenaf, maar het echte avontuur wacht onder de grond. In dit artikel duiken we in de fascinerende ondergrondse wereld van het Colosseum. Van verborgen gangen tot historische weetjes, je zult versteld staan van wat er zich onder de arena bevindt.

Koop hier je tickets >
Snel zijn is de boodschap. Ze zijn snel uitverkocht.

De Mysterieuse Ondergrondse Wereld van het Colosseum

Het Colosseum ondergronds bezoeken is een unieke ervaring die je niet mag missen. Deze verborgen laag van het monument biedt een inkijk in het leven van de gladiatoren, de wilde dieren en de complexe infrastructuur die nodig was voor de spectaculaire shows.

Wat kan je bezichtigen?

Onder het Colosseum bevindt zich een netwerk van gangen en kamers die ooit de backstage vormden van de Romeinse spektakels. Enkele hoogtepunten zijn:

 • De Hypogeum: Dit was het ondergrondse gedeelte van het Colosseum waar gladiatoren en dieren werden gehouden voordat ze de arena betraden. Het bestaat uit twee niveaus van gangen en kamers, waar ook liften en katrollen te vinden waren om dieren en decorstukken naar de arena te brengen.
 • De Kanalen en Rioleringen: Deze waren essentieel voor de hygiëne en de afvoer van water, bloed en afval na de gevechten.
 • De Tunnels naar de Ludus Magnus: Dit was de grootste gladiatorenschool in Rome, verbonden met het Colosseum via een ondergrondse tunnel. Het geeft een fascinerend beeld van de training en voorbereiding van de gladiatoren.

Een Duik in de Geschiedenis

De bouw van het Colosseum begon in 72 na Christus onder keizer Vespasianus en werd voltooid in 80 na Christus onder keizer Titus. Maar de ondergrondse secties, bekend als het hypogeum, werden pas toegevoegd tijdens het bewind van keizer Domitianus. Dit ingenieuze systeem van gangen, kamers en liften bracht de complexiteit van de Romeinse technologie en architectuur naar voren.

Het hypogeum veranderde de manier waarop de shows werden opgevoerd. Voorheen werden de gevechten en andere evenementen op een vlakke bodem gehouden. Met de toevoeging van het hypogeum konden organisatoren de shows dynamischer maken door gebruik te maken van verrassingsoptredens van gladiatoren en wilde dieren, die door de liften en vallen in de arena verschenen.

Tickets voor het Colosseum Ondergronds Bezoeken

Een bezoek aan het ondergrondse Colosseum vereist een speciaal ticket. Deze tickets zijn beperkt en kunnen snel uitverkocht zijn, dus het is aan te raden om op voorhand te reserveren. Er zijn verschillende opties beschikbaar:

 1. Standaard Rondleidingen: Deze rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur en worden geleid door een professionele gids. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de geschiedenis en de functies van het hypogeum.
 2. Privérondleidingen: Voor een meer persoonlijke ervaring kun je kiezen voor een privérondleiding. Dit geeft je de kans om de ondergrondse ruimtes in je eigen tempo te verkennen en meer gedetailleerde informatie van de gids te krijgen.
 3. Combinatietickets: Deze tickets bieden toegang tot het ondergrondse gedeelte van het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Het is een geweldige manier om meer van het oude Rome te ontdekken.

Praktische Tips voor je Bezoek

 • Reserveer op tijd: Zoals eerder vermeld, zijn de tickets beperkt. Reserveer je tickets enkele weken of zelfs maanden van tevoren.
 • Kleed je comfortabel: De ondergrondse gangen kunnen smal en donker zijn. Draag comfortabele schoenen en kleding.
 • Wees voorbereid op trappen: Het hypogeum heeft verschillende niveaus die via trappen toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat je fysiek in staat bent om deze te beklimmen.

Een Diepere Verbinding met het Oude Rome

Het bezoeken van het Colosseum ondergronds biedt een unieke kans om dieper in de geschiedenis van Rome te duiken. Terwijl je door de donkere gangen loopt, kun je bijna de echo’s horen van de menigte die juicht, de brul van de leeuwen en het gekletter van zwaarden. Het is een ervaring die je een nieuw perspectief geeft op de grandeur en de wreedheid van de Romeinse cultuur.

Fascinerende Feiten Over het Hypogeum

 • Liften en Machines: Het hypogeum had een complex systeem van 36 liften, aangedreven door mankracht, die dieren en rekwisieten naar de arena konden brengen.
 • Watervoorziening: Er waren speciale kanalen die water naar de arena konden brengen, waardoor ze kon worden omgetoverd tot een gigantisch zwembad voor zeeslagen.
 • Verborgen Ingangen: Er waren meerdere geheime ingangen en tunnels die directe toegang gaven tot belangrijke delen van Rome, zoals het paleis van de keizer.

Conclusie: Een Must-Do in Rome

Als je Rome bezoekt, mag een tour naar het Colosseum ondergronds niet ontbreken op je lijst. Het is meer dan enkel een toeristische attractie; het is een reis terug in de tijd naar het hart van de Romeinse beschaving. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar het leven onder de arena, het hypogeum van het Colosseum biedt een onvergetelijke ervaring.

Met een beetje planning en voorbereiding kun je je bezoek aan het Colosseum optimaliseren en een van de meest indrukwekkende ondergrondse bezienswaardigheden van Rome ontdekken. Dus, waar wacht je nog op? Duik in de geschiedenis en ontdek de geheimen die onder het Colosseum verborgen liggen!

Ook interessant...

Unieke blik: Colosseum ondergronds tour (tickets)

Het Colosseum is één van de meest iconische en historische bezienswaardigheden in Rome. Vele toeristen bewonderen de imposante structuur van buitenaf, maar het echte avontuur wacht onder de grond. In dit artikel duiken we in de fascinerende ondergrondse wereld van het Colosseum. Van verborgen gangen tot historische weetjes, je zult versteld staan van wat er ...

Lees meer

Citytrip Rome: vlucht en hotel

Rome, de eeuwige stad, is een bestemming die op ieders reislijst zou moeten staan. Met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende monumenten en levendige cultuur, is Rome een stad die je blijft verbazen. Een citytrip naar Rome met vlucht en hotel biedt een stressvrije manier om deze prachtige stad te verkennen. In dit artikel ontdek je waarom ...

Lees meer

Panorama venetië met kinderen

Venetië met kinderen

Venetië, de stad van kanalen en gondels, is niet alleen een romantische bestemming voor volwassenen, maar ook een geweldige plek voor een vakantie met het hele gezin. Met zijn sprookjesachtige sfeer, unieke transportmogelijkheden en talloze bezienswaardigheden is Venetië een onvergetelijke ervaring voor kinderen. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van hoe je ...

Lees meer

Rome met kinderen

Rome is een stad die bij velen tot de verbeelding spreekt. Met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en heerlijke keuken is het een bestemming die jong en oud kan bekoren. Maar hoe maak je van een bezoek aan deze eeuwenoude stad een onvergetelijke ervaring voor je kinderen? In dit artikel nemen we je mee op ...

Lees meer

Daguitstappen vanuit Rome

Rome, de eeuwige stad, biedt een schat aan historische, culturele en culinaire bezienswaardigheden die je gemakkelijk wekenlang kunnen bezighouden. Maar als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, zijn er talloze daguitstappen vanaf Rome die je een heel andere kant van Italië laten zien. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis, of ...

Lees meer

Beste moment om het Colosseum te bezoeken

Het Colosseum in Rome, een van de meest iconische monumenten ter wereld, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze indrukwekkende structuur, die ooit het toneel was van gladiatorengevechten en spectaculaire shows, blijft tot de verbeelding spreken. Maar om het meeste uit je bezoek te halen, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt gaan. ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force