Colosseum (Rome) bezoeken – tickets kopen & wachtrij omzeilen

Misschien wel dé meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Rome is het Colosseum. Het bouwwerk dateert reeds van de 1e eeuw na Christus en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk.

Het Colosseum – tickets

Waar tickets voor het Colosseum kopen?

Wil je het Colosseum bezoeken, dan heb je hiervoor een toegangsticket voor nodig. Veel bezoekers/toeristen kopen hun tickets aan het Colosseum zelf. Maar we raden je aan om de tickets online (en dus op voorhand) aan te kopen. Hiermee kan je al de wachtrijen aan de kassa omzeilen.

Je kan tickets dus zowel ter plaatse als online aankopen/ reserveren.

TIP: Bij het aankopen van je tickets voor het Colosseum heb je keuze tussen:

 • “open” tickets – die je op gelijk welke dag kunt gebruiken
 • “tickets op datum” – waarmee je toegang krijgt tot het Colosseum op die specifieke datum
 • “Skip the line tickets” – waarmee je de lange wachtrijen kunt omzeilen.

Tijdens ons bezoek aan Rome kozen we voor zo’n Skip the line tickets en konden we zo heel wat wachtende bezoekers voorbij steken. Zeker een aanrader!

Kortingen

Alle jongeren (tussen 18 & 25 jaar) van de Europese Unie (met een Europees paspoort) krijgen korting. Jonger dan 18 jaar, dan is de toegang tot het Colosseum gratis.

TIP: Elke 1e zondag van de maand dan is het Colosseum voor iedereen gratis toegankelijk.

Er zijn enkele soorten tickets beschikbaar voor het Colosseum. Bekijk dus zeker goed welke tickets je nodig hebt of gaat reserveren.

Maar wat misschien nog interessanter is zijn de “Skip-the-line tickets” voor het Colosseum. Deze tickets koop je online en hoef je niet in de wachtrij te gaan aanschuiven om dit magische bouwwerk te gaan bewonderen.

Colosseum by night – indrukwekkend

Het Colosseum by night is enkel met een gids te bewonderen. Voor die begeleide tours moet je op voorhand je tickets voor reserveren. Zorg dat je lang genoeg op voorhand hiervoor kijkt.

Tips om het Colosseum te bezoeken

Bezoek het Colosseum by night – hoewel het bouwwerk sowieso al indrukwekkend is. Een bezoekje aan het amfitheater wanneer het donker is, is zeker een aanrader. De donkerte & de lichten zorgen voor een extra speciale sfeer.

Colosseum bezoeken zonder gids? – Na het aankopen van je tickets kan je gewoon zelf doorheen de publieke ruimtes lopen. Overal staan er bordjes (in verschillende talen) met uitleg over het bouwwerk, het gebruik, de Romeinse tijd en zoveer meer. Het is dus niet per se nodig om het Colosseum te bezoeken met een gids.

Derde ringen & het hypogeum bezoeken? – Het Colosseum bevat verschillende ringen (etages). Met een normaal ticket kan je de 1e en 2e ring bezoeken. Wil je hoger gaan (3e ring) & ook het hypogeum (de ondergrond) bezoeken? Dan kan je dit alleen met een begeleide tour.

Colosseum bezoeken met Nederlandstalige gids

Wil je uitleg krijgen over de geschiedenis van het Colosseum? Verteld door een enthousiaste gids? Je kan namelijk het Colosseum bezoeken met een Nederlandstalige gids.

Wachtrijen aan het Colosseum overslaan

Het Colosseum is dé populairste trekpleister van Rome. Jaarlijks bezoeken enkele miljoenen geïnteresseerden het grootste amfitheater van het Romeinse rijk. Dit kan ervoor zorgen dat je (lang) moet wachten om binnen te kunnen. Maar er zijn wel enkele tips om de wachtrijen te omzeilen en sneller het Colosseum te bezoeken.

Koop Skip the line tickets – Dankzij deze tickets kan jij gewoon de wachtrijen omzeilen en direct het Colosseum bezoeken.

Bezoeken vlak na regen – In Rome is het meestal wel prachtig weer. Maar af en toe valt er ook een regenbui. Na de regenbui is het ideale moment om naar het Colosseum te trekken. De toeristen lopen weg van de regen waardoor jij zonder aanschuiven het impressionante bouwwerk kunt aanschouwen.

Kies de minst drukke momenten – Hoewel er eigenlijk de hele dag door veel bezoekers het Colosseum willen bewonderen, zijn er ook enkele minder drukke momenten.

 • Voor 10u ‘s morgens
 • Na 17u ‘s avonds

Het Colosseum bezoeken: praktisch

De openingstijden

Het Colosseum in Rome is het hele jaar open behalve op 1 januari & 25 december. Afhankelijk van de periode verschillen de openingsuren een beetje.

 • 2 januari – 15 februari: van 08u30 tot 16u30
 • 16 februari – 15 maart: van 08u30 tot 17u00
 • 16 maart – de laatste zaterdag van maart: 08u30 – 17u30
 • Laatste zondag van maart – 31 augustus: 08u30 – 19u15
 • 1 september – 30 september: 08u30 – 19u00
 • 1 oktober – laatste zaterdag van oktober: 08u30 – 18u30
 • laatste zondag van oktober – 30 december: 08u30 – 16u30

Plan je een bezoek aan het Colosseum, hou dan zeker rekening met bovenstaande openingsuren.

Adres Colosseum

Wil je het Colosseum bewonderen? Hieronder enkele tips om snel bij het Colosseum te geraken.

Adres: Piazza del Colosseo – Rome

Met de metro – Ga je met de metro? Dan neem je best metrolijn B en kan je uitstappen aan de halte Colosseo.

Te voet – Tijdens je citytrip in Rome kan je heel veel zaken te voet bezichtigen. Het Colosseum is er één van.

Met de auto – Dichtbij het Colosseum zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Maar de dichtste zijn wel de duurste. Je kiest er beter voor om je wagen aan de rand van de stad te plaatsen en de rest te voet of met de metro af te leggen.

Het Colosseum van Rome

Het Colosseum van Rome wordt gezien als een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Indrukwekkend hoe ze in hun tijd zo’n bouwwerk konden maken. Een bouwwerk die 2.000 jaar later nog steeds overeind staat.

Het Colosseum werd gebouwd door de Flavische keizers en de oorspronkelijke naam is dan ook de Flavisch Amfitheater.

Bouwwerk

De werken startten in het jaar 72. Zo’n 10.000 Joodse krijgsgevangen & andere slaven bouwden het imposante amfitheater. De bouw duurde zo’n 8 jaar waarna een opening werd gehouden die zo’n 100 dagen duurde.

Gratis toegang tot het Colosseum

Zo’n 50.000 toeschouwers konden de vele spelen in het Colosseum gaan bezichtigen. De toegang was gratis voor heel wat grote evenementen. En er werd gratis eten voorzien. Echter werd er wel rekening gehouden met de stand van de toeschouwers. De armsten zaten bovenaan terwijl de rijken onderaan zaten.

De vele spelen (& gratis eten) in het Colosseum zorgden voor ontspanning voor de Romeinen. Dit zorgde er ook voor dat de keizers populair werden de steun van het volk kregen.

Bloederige spelen

De events in het Colosseum waren vaak niet zachtaardig. Heel wat gladiatoren, slaven en dieren verloren hun leven tijdens een gevecht.

Verschillende mogelijkheden

Het Colosseum is niet alleen indrukwekkend voor haar grootte en omvang. Maar het gebouw kon ook aangepast worden naar de vereisten van de spelen die doorgingen. Zo kon de arena gevuld worden met water en werden zeeslagen nagespeeld.

Andere bezienswaardigheden in Rome

Het Colosseum is één van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Maar er zijn nog enkele andere dingen die je moet doen in Rome:

 • Het Forum Romanum

Ook interessant...

Unieke blik: Colosseum ondergronds tour (tickets)

Het Colosseum is één van de meest iconische en historische bezienswaardigheden in Rome. Vele toeristen bewonderen de imposante structuur van buitenaf, maar het echte avontuur wacht onder de grond. In dit artikel duiken we in de fascinerende ondergrondse wereld van het Colosseum. Van verborgen gangen tot historische weetjes, je zult versteld staan van wat er ...

Lees meer

Citytrip Rome: vlucht en hotel

Rome, de eeuwige stad, is een bestemming die op ieders reislijst zou moeten staan. Met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende monumenten en levendige cultuur, is Rome een stad die je blijft verbazen. Een citytrip naar Rome met vlucht en hotel biedt een stressvrije manier om deze prachtige stad te verkennen. In dit artikel ontdek je waarom ...

Lees meer

Rome met kinderen

Rome is een stad die bij velen tot de verbeelding spreekt. Met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en heerlijke keuken is het een bestemming die jong en oud kan bekoren. Maar hoe maak je van een bezoek aan deze eeuwenoude stad een onvergetelijke ervaring voor je kinderen? In dit artikel nemen we je mee op ...

Lees meer

Daguitstappen vanuit Rome

Rome, de eeuwige stad, biedt een schat aan historische, culturele en culinaire bezienswaardigheden die je gemakkelijk wekenlang kunnen bezighouden. Maar als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, zijn er talloze daguitstappen vanaf Rome die je een heel andere kant van Italië laten zien. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis, of ...

Lees meer

Beste moment om het Colosseum te bezoeken

Het Colosseum in Rome, een van de meest iconische monumenten ter wereld, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze indrukwekkende structuur, die ooit het toneel was van gladiatorengevechten en spectaculaire shows, blijft tot de verbeelding spreken. Maar om het meeste uit je bezoek te halen, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt gaan. ...

Lees meer

Rondleiding in het Colosseum: onvergetelijk!

Het Colosseum, een van de meest iconische monumenten ter wereld, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze indrukwekkende structuur, die ooit het toneel was van gladiatorengevechten en spectaculaire shows, blijft tot de verbeelding spreken. Een rondleiding door het Colosseum biedt niet alleen inzicht in de rijke geschiedenis van het oude Rome, maar laat je ook de grandeur ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force