citytrip-rome-hoe-lang

Citytrip naar Rome – hoeveel dagen nodig?

Staat een citytrip naar de hoofdstad van Italië op de planning? Rome is zeker een aanrader om te bezoeken. Rome was voor ons één van onze eerste citytrips die we gedaan hebben. En daar hebben we de smaak te pakken gekregen om nog meer steden te gaan bezoeken. Het is een stad die veel herkenningspunten heeft met de geschiedenislessen van vroeger. Maar de stad biedt nog zoveel meer. Wat je nu voornamelijk moet weten is: “hoeveel dagen heb je nodig om Rome te bezoeken?”.

Stedentrip Rome – Hoeveel dagen?

Rome is een grote stad waar heel wat te beleven valt. We zouden je toch aanraden om minstens 4 dagen te rekenen om de stad te bezoeken en te leren kennen. Kan je je 4 dagen vrijmaken om naar Rome te trekken? Dan heb je genoeg tijd om de hele stad te ontdekken.

Tijdens onze citytrip in Rome maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Rome gaat bezoeken.

Waar ligt Rome

Rome is de grootste stad van Italië en ligt ook ongeveer in het midden van het land. Deze mooie stad ligt op zo’n 1.500km van Brussel. Doorheen de stad loopt de rivier de Tiber

Daguitstap naar Rome

Heb je slechts één dag om in Rome te verblijven? Of plan je een daguitstap aan Rome, dan moet je heel wat zien op een korte tijd. Het is dan interessant om te kiezen voor een “Hop on Hop off” bus waarmee je in geen tijd de volledige stad ziet. Zo’n bustour brengt je steeds naar de populairste bezienswaardigheden in Rome zoals het Colosseum, Forum Romanum, …

Naar Rome met de auto of het vliegtuig?

Als je een roadtrip zou doen doorheen Italië, dan zouden we aanraden om met de auto te gaan. Want zo ben je vrij genoeg om je te verplaatsen. Ben je enkel geïnteresseerd om de hoofdstad van Italië te gaan verkennen? Dan raden we je toch aan om het vliegtuig te nemen. Je kan vandaag de dag heel goedkoop vliegen naar Rome.

Overnachten in Rome? Onze tips

Rome is een miljoenenstad. In het centrum alleen al wonen er ongeveer 2,8 miljoen Romeinen. Dat wil zeggen dat er ook genoeg plaatsen zullen zijn om te overnachten. Ga je voor meerdere dagen naar Rome, dan is het misschien interessanter om een appartement te zoeken in plaats van een hotel. Hierdoor heb je meer vrijheid en kan je ’s avonds, indien gewenst, ook zelf eens koken.

1 Comment

  1. […] Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welk budget je voor ogen hebt, kan het aantal dagen verschillen. Maar lees ons artikel over “Hoeveel dagen je nodig hebt om Rome te bezoeken“. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.