Bezienswaardigheden Rome die je moet gezien hebben

Dat er in Rome veel te beleven valt en dat het een populaire citytrip bestemming is, dat moeten we je waarschijnlijk niet gaan vertellen. Maar wat we je wel willen tonen zijn de verschillende bezienswaardigheden van Rome. Want Rome is veel meer dan alleen het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en het Vaticaan. Je zult verstelt staan van de rijke geschiedenis doorheen de stad. We nemen je graag mee in een voorbereidende tocht door Rome. Zodat jij klaar bent voor jouw citytrip naar de Italiaanse hoofdstad.

Tip: Vergeet deze handige reisgids niet om Rome te bezoeken. Vol met praktische tips

Santa Maria della Concezione

Aan de buitenkant is deze kerk onopvallend net zoals andere kerken. Maar binnen herbergt er zich een zeer apart museum. Een aanrader! De kelder van deze kerk is “versierd” met de botten en skeletten van duizenden mensen. Niet zomaar versierd, er hangt een verhaal achter.

Tip: misschien niet ideaal wanneer je Rome met kinderen bezoekt. Maar anders zeker een aanrader!

Trevifontein

Waarschijnlijk één van de bekendste fontein ter wereld, de Trevifontein in Rome. De fontein bestaat uit Neptunus die tussen de godin van Overvloed en Gezondheid staat.

De mythe gaat dat wanneer je met je rechterhand een muntje over je linker schouder in de fontein gooit, je zeker zal terugkomen naar het mooie Rome. Misschien is het de mythe of anders de schoonheid van de stad die je zal doen terugkeren. Wie weet!

De “opbrengst” van de fontein wordt elke dag verzameld en aan een goed doel geschonken.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.