Bezienswaardigheden Rome – Wat te doen

Dat er in Rome veel te beleven valt en dat het een populaire citytrip bestemming is, dat moeten we je waarschijnlijk niet gaan vertellen. Maar wat we je wel willen tonen zijn de verschillende bezienswaardigheden van Rome. Want Rome is veel meer dan alleen het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en het Vaticaan. Je zult verstelt staan van de rijke geschiedenis doorheen de stad. We nemen je graag mee in een voorbereidende tocht door Rome. Zodat jij klaar bent voor jouw citytrip naar de Italiaanse hoofdstad.

Bezienswaardigheden in Rome | Wat te doen in Rome | Wat te doen bij regen? | Wat niet te doen in Rome

Bezienswaardigheden in Rome

Een reisgids van Rome is een must voor je citytrip naar Rome. De praktische wandelroutes verbindt alle bezienswaardigheden aan elkaar. Vergeet deze zeker niet mee te nemen.

Santa Maria della Concezione

Aan de buitenkant is deze kerk onopvallend net zoals andere kerken. Maar binnen herbergt er zich een zeer apart museum. Een aanrader! De kelder van deze kerk is “versierd” met de botten en skeletten van duizenden mensen. Niet zomaar versierd, er hangt een verhaal achter. Misschien niet ideaal wanneer je Rome met kinderen bezoekt. Maar anders zeker een aanrader!

Trevifontein

Waarschijnlijk één van de bekendste fonteinen ter wereld, de Trevifontein in Rome. De fontein bestaat uit Neptunus die tussen de godin van Overvloed en Gezondheid staat.

De mythe gaat dat wanneer je met je rechterhand een muntje over je linker schouder in de fontein gooit, je zeker zal terugkomen naar het mooie Rome. Misschien is het de mythe of anders de schoonheid van de stad die je zal doen terugkeren. Wie weet!

De “opbrengst” van de fontein wordt elke dag verzameld en aan een goed doel geschonken.

Pantheon

Als je over een indrukwekkend gebouw spreekt in Rome, dan is het Pantheon er zeker één van. Het gebouw, bijna 2.000 jaar oud, is nog steeds in ideale staat. De koepel, een perfecte cirkel, stond symbool voor de hemel en heeft slechts één lichtbron, het oog.

Villa Borghese

Villa Borghese is een park van 80hectare groot en heeft enkele prachtige tuinen, diverse musea, villa’s, paviljoenen en scultuperen. Neem de tijd om even door de park te wandelen en te genieten van al dit schoons.

Spaanse trappen

De Spaanse trappen in Italië? Ja je leest het goed. De Spaanse trappen (met 138 treden) verbinden de kerk Trinità del Monti met de rest van de stad. Zit even op deze trappen en aanschouw de Italianen en andere toeristen.

Wat te doen in Rome

Dat er in Rome veel te beleven valt, dat moeten we je niet nog eens vertellen. De stad is als het waren een openlucht museum met heel wat bezienswaardigheden.

Fietsen – tijdens de week is het misschien te druk om te fietsen, maar tijdens het weekend en zeker op zondag mag de fiets wel boven gehaald worden. Dan is het een ideaal vervoersmiddel om door de stad te gaan. Ideaal om zo de stad te verkennen.

Verdwaal in Centro Storico – het historisch centrum van Rome. Je hebt ogen te kort om te zien wat Centro Storico te bieden heeft. In ieder straatje is er wel iets te vinden. Zoveel om eigenlijk stil van te worden.

Shoppen! – We zitten natuurlijk nog in Italië. Hét land van de mode. En in Rome is dat niet anders. Leuke winkeltjes genoeg om te gaan shoppen (als je tijd over zal hebben).

Ijsjes van Gelato at Giolitti – de temperaturen in Rome zijn altijd goed genoeg om een ijsje te gaan eten. Er zijn genoeg plaatsen waar dat kan, maar Gelato Giolitti is wel een aanrader.

Neem een kijkje door het beroemdste sleutelgat – een publiek geheim van Rome is het sleutelgat in de poort van de priorij van de Order der Maltezer Ridders. Door het sleutelgat heb je een uniek zicht op de Sint-Pieter.

Wat te doen in Rome als het regent

Het regent gelukkig niet veel in Rome. Maar als het regent, heb je ook enkele leuke alternatieve of bezienswaardigheden die je kunt doen.

Bezoek het Pantheon – het Pantheon is sowieso de moeite waard om te bezoeken. Maar als het regent, is het nog een beetje spectaculairder. Door het oog valt de regen gewoon naar binnen. Een uniek zicht.

Bezoek de Sixtijnse kapel – Ook de Sixtijnse kapel is zeker een bezoekje waard. En zeker als het regent in Rome. Vergeet wel niet je “Skip the line ticket” te kopen! Zo hoef je niet aan te schuiven.

Leestip: Goedkoop overnachten in Rome

Wat niet te doen in Rome

Geld halen uit de Trevi fontein – het is een traditie / mythe om een muntstuk in de Trevi fontein te gooien. De mythe zegt dan dat je later zeker nog eens zal terugkeren naar Rome! Zeker de moeite waard dus. Maar haal zeker een muntstukken uit de Trevifontein. Dagelijks wordt de muntstukken uit de fontein gehaald & aan een goed doel geschonken.

Naar Rome gaan zonder sjaal – Als vrouw is het een must om een sjaal mee te nemen naar Rome. Geen probleem om met ontblote schouders door de stad te lopen. Maar om kerken binnen te gaan moet je die blote schouders toch even bedekken. Een sjaaltje komt hier zeker van pas.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.