Bezienswaardigheden Rome – Wat te doen

Maak je bezoek aan Rome aangenamer!

 • Skip-the-line tickets
 • Hop on hop off bus
 • Transfer luchthaven

Dat er in Rome veel te beleven valt en dat het een populaire citytrip bestemming is, dat moeten we je waarschijnlijk niet gaan vertellen. Maar wat we je wel willen tonen zijn de verschillende bezienswaardigheden van Rome. Want Rome is veel meer dan alleen het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en het Vaticaan. Je zult verstelt staan van de rijke geschiedenis doorheen de stad. We nemen je mee in een tocht door het prachtige Rome

Bezienswaardigheden in Rome | Wat te doen in Rome | Wat te doen bij regen? | Wat niet te doen in Rome

Haal het maximale uit je bezoek aan Rome

Rome is één van de populairste bestemmingen voor een citytrip. De eeuwenoude stad trekt jaarlijks heel wat toeristen aan. Om jouw bezoek aan Rome zo aangenaam mogelijk te maken & maximaal te kunnen genieten van het gigantische openlucht museum, hebben we enkele tips voor jou.

Kies voor SKIP-THE-LINE tickets: Gun jezelf wat extra vrije tijd in Rome. Spendeer geen uren in wachtrijen aan o.a. het Colosseum of de Sixtijnse kapel. Dankzij de skip-the-line tickets hoef je helemaal niet aan te schuiven. Je kan direct de musea of bezienswaardigheid gaan bewonderen. Enkele aanraders:

Wees slimmer dan de andere toeristen: Eén van de hoogtepunten van Rome is het Vaticaan. We raden je aan om dit in de late namiddag te gaan bezoeken. De meeste toeristen kiezen ervoor om ‘s morgens het Vaticaan te gaan bezichtigen. Dus in de late namiddag ben je veel sneller in de Sint Pieters Basiliek. Wist je trouwens dat de toegang hiervoor gratis is? Hetzelfde geldt ook voor het Pantheon. Bezoek het Pantheon zo’n half uurtje voor sluitingstijd omdat het een rustigere tijd is. De Spaanse Trappen bezoek je dan weer beter vroeg in de ochtend of ‘s avonds laat. De Trevifontein is dan weer het best ‘s avonds laat te bezichtigen.

Transport door de stad: Wij houden ervan om zoveel mogelijk te voet te doen. In Rome hebben we dan ook het meeste te voet gedaan. Maar enkele interessante alternatieven zijn de Hop-on-Hop-off bus. Deze brengt je naar de must see bezienswaardigheden. Een andere optie is om een fiets te huren en Rome al fietsend te ontdekken.

Vergeet je reisgids niet: iets dat je sowieso mee moet hebben tijdens je bezoek aan Rome is een reisgids. Deze geeft je praktische tips voor de must see bezienswaardigheden, interessante restaurantjes of hippe bars

bezienswaardigheden rome

Colosseum

Eén van de must see’s van Rome. Het gebouw van bijna 2.000 jaar oud, wordt gezien als één van de 7 wereldwonderen. Keer terug naar de tijd van de gladiatoren. ​

bezienswaardigheden rome

Santa Maria della Concezione

Aan de buitenkant is deze kerk onopvallend net zoals andere kerken. Maar binnen herbergt er zich een zeer apart museum. Een aanrader! De kelder van deze kerk is “versierd” met de botten en skeletten van duizenden mensen. Niet zomaar versierd, er hangt een verhaal achter. Misschien niet ideaal wanneer je Rome met kinderen bezoekt. Maar anders zeker een aanrader!​

bezienswaardigheden rome

Trevi Fontein

Waarschijnlijk één van de bekendste fonteinen ter wereld, de Trevifontein in Rome. De fontein bestaat uit Neptunus die tussen de godin van Overvloed en Gezondheid staat.

De mythe gaat dat wanneer je met je rechterhand een muntje over je linker schouder in de fontein gooit, je zeker zal terugkomen naar het mooie Rome. Misschien is het de mythe of anders de schoonheid van de stad die je zal doen terugkeren. Wie weet!

De “opbrengst” van de fontein wordt elke dag verzameld en aan een goed doel geschonken.​

bezienswaardigheden rome

Pantheon

Als je over een indrukwekkend gebouw spreekt in Rome, dan is het Pantheon er zeker één van. Het gebouw, bijna 2.000 jaar oud, is nog steeds in ideale staat. De koepel, een perfecte cirkel, stond symbool voor de hemel en heeft slechts één lichtbron, het oog. ​

bezienswaardigheden rome

Villa Borghese

Villa Borghese is een park van 80hectare groot en heeft enkele prachtige tuinen, diverse musea, villa’s, paviljoenen en scultuperen. Neem de tijd om even door de park te wandelen en te genieten van al dit schoons.​

bezienswaardigheden rome

De Spaanse trappen

De Spaanse trappen in Italië? Ja je leest het goed. De Spaanse trappen (met 138 treden) verbinden de kerk Trinità del Monti met de rest van de stad. Zit even op deze trappen en aanschouw de Italianen en andere toeristen.​

bezienswaardigheden rome

Forum Romanum

Het Forum Romanus was vroeger het centrum van het publieke leven. Wat je hier kan zien zijn de restanten van een indrukwekkende verzameling aan triomfbogen, tempels, … Met als hoogtepunt het uitzicht op het Colosseum. ​

bezienswaardigheden rome

Engelenbrug

Oorspronkelijk was de Engelenbrug gebouwd als mausoleum (gebouw waar de as van keizer Hadrianus werd bewaard) voor keizer Hadrianus. Maar later werd het aangepast tot een burcht waar de pausen zich konden beschermen.​

bezienswaardigheden rome

Sint Pietersbasiliek

Eén van de grootste bezienswaardigheden in Rome is het Vaticaan. De Sixtijnse kapel samen met de Sint Pietersbasiliek zijn de grootste trekpleisters. Gebouwd in de vorm van een Latijns kruis.​

bezienswaardigheden rome

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse kapel is populair dankzij de plafondschilderingen van Michelangelo & de 9 verschillende scenes uit Genesis.
Het bezoek aan de Sixtijnse kapel & het Vaticaanmuseum is betalend.
TIP: Kies voor tickets waarmee je de (lange) wachtrij kunt omzeilen.​

bezienswaardigheden rome

Geheime sleutelgat: Villa del Priorata

Het mooiste uitzicht op de Sint Pieters Basiliek heb je boven op de Aventijn. Het sleutelgat op Piazza dei Cavalieri di Malta is geen geheim meer maar een populaire trekpleister. Eén blik door het sleutelgat en je weet ook waarom!​

Plattegrond van Rome mét bezienswaardigheden​

Om je bezoek aan Rome wat voor te bereiden of om te weten waar je naartoe moet is een plattegrond van Rome & de bezienswaardigheden onmisbaar. Enkel zo kan je jouw citytrip plannen.

In deze reisgids kan je een handige plattegrond vinden mét de bezienswaardigheden van Rome. De reisgids bevat ook praktische wandelingen die de bezienswaardigheden aan elkaar verbindt! Een must voor iedereen die Rome wil gaan bezoeken.

Wat te doen in Rome

Dat er in Rome veel te beleven valt, dat moeten we je niet nog eens vertellen. De stad is als het waren een openlucht museum met heel wat bezienswaardigheden.

Fietsen – tijdens de week is het misschien te druk om te fietsen, maar tijdens het weekend en zeker op zondag mag de fiets wel boven gehaald worden. Dan is het een ideaal vervoersmiddel om door de stad te gaan. Ideaal om zo de stad te verkennen.

Verdwaal in Centro Storico – het historisch centrum van Rome. Je hebt ogen te kort om te zien wat Centro Storico te bieden heeft. In ieder straatje is er wel iets te vinden. Zoveel om eigenlijk stil van te worden.

Shoppen! – We zitten natuurlijk nog in Italië. Hét land van de mode. En in Rome is dat niet anders. Leuke winkeltjes genoeg om te gaan shoppen (als je tijd over zal hebben).

Ijsjes van Gelato at Giolitti – de temperaturen in Rome zijn altijd goed genoeg om een ijsje te gaan eten. Er zijn genoeg plaatsen waar dat kan, maar Gelato Giolitti is wel een aanrader.

Neem een kijkje door het beroemdste sleutelgat – een publiek geheim van Rome is het sleutelgat in de poort van de priorij van de Order der Maltezer Ridders. Door het sleutelgat heb je een uniek zicht op de Sint-Pieter.

Vespa tour door Rome – Italië is het land van de Vespa. Doe zoals de locals en rijd rond op een Vespa. Je kan ook een begeleide Vespa tour doen en zo Rome ontdekken. 

Wat NIET doen in Rome

Geld halen uit de Trevi fontein – het is een traditie / mythe om een muntstuk in de Trevi fontein te gooien. De mythe zegt dan dat je later zeker nog eens zal terugkeren naar Rome! Zeker de moeite waard dus. Maar haal zeker een muntstukken uit de Trevifontein. Dagelijks wordt de muntstukken uit de fontein gehaald & aan een goed doel geschonken.

Naar Rome gaan zonder sjaal – Als vrouw is het een must om een sjaal mee te nemen naar Rome. Geen probleem om met ontblote schouders door de stad te lopen. Maar om kerken binnen te gaan moet je die blote schouders toch even bedekken. Een sjaaltje komt hier zeker van pas

Wat doen in Rome als het regent?

Het regent gelukkig niet veel in Rome. Maar als het regent, heb je ook enkele leuke alternatieve of bezienswaardigheden die je kunt doen.

Bezoek het Pantheon – het Pantheon is sowieso de moeite waard om te bezoeken. Maar als het regent, is het nog een beetje spectaculairder. Door het oog valt de regen gewoon naar binnen. Een uniek zicht.

Bezoek de Sixtijnse kapel – Ook de Sixtijnse kapel is zeker een bezoekje waard. En zeker als het regent in Rome. Vergeet wel niet je “Skip the line ticket” te kopen! Zo hoef je niet aan te schuiven.

Leestip: Goedkoop overnachten in Rome

Hoewel heel wat bezienswaardigheden betalend zijn, zijn er ook gratis dingen die je kan doen in Rome. Hieronder een overzichtje van enkele hoogtepunten van Rome waar je kosteloos kunt van genieten.

Gratis bezienswaardigheden in Rome

 • Trevi fontein
 • Pantheon
 • Sint Pietersbasiliek (Vaticaan)
 • De Spaanse Trappen
 • Het prachtige uitzicht op de Sint Pieters basiliek vanop de Piazza dei Cavalieri di Malta

Geheime tips in Rome

Rome heeft heel wat bezienswaardigheden, maar soms is er nog een geheime tip die niet iedereen weet. Een plek waar je locals kunt vinden genietend van hun prachtige stad. Hieronder enkele van die geheime plekken in Rome:

 1. Villa Medici
  Een prachtige villa gebouwd in 1540 – later gekocht door de familie Dei Medici en later door Napoleon. 
 2. Uitzicht vanop Il Vittoriano
  Het uitzicht vanop het paleis Il Vittoriano (bij Piazza Venezia) is gewoon prachtig. Een mooi uitzicht over de stad. Je kan er eenvoudig geraken met een verstopte lift. 

Lange wachtrijen vermijden

Bij heel wat bezienswaardigheden in Rome kunnen lange wachtrijen ontstaan. Zeker bij de populaire attracties zoals het Colosseum, Sixtijnse kapel, … Gelukkig zijn er enkele manieren zodat jij niet hoeft aan te schuiven.

 1. Skip the line tickets – De meest eenvoudige manier om de wachtrijen te omzeilen, is om Skip The line tickets te kopen. Hiermee hoef je helemaal niet aan te schuiven en kan je direct de wachtrij omzeilen.
 2. Begeleide tour – een andere manier is om via een begeleide tour de bezienswaardigheden te gaan bezichtigen. Gidsen hoeven, samen met hun groep, niet aan te schuiven in de rij. Daarnaast kom je ook nog eens veel meer te weten dan wanneer je Dit zijn meestal op voorhand 

Lees hier nog meer leuke tips om Rome te bezoeken!

Ook interessant...

Rome met kinderen

Rome is een stad die bij velen tot de verbeelding spreekt. Met haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en heerlijke keuken is het een bestemming die jong en oud kan bekoren. Maar hoe maak je van een bezoek aan deze eeuwenoude stad een onvergetelijke ervaring voor je kinderen? In dit artikel nemen we je mee op ...

Lees meer

Daguitstappen vanuit Rome

Rome, de eeuwige stad, biedt een schat aan historische, culturele en culinaire bezienswaardigheden die je gemakkelijk wekenlang kunnen bezighouden. Maar als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, zijn er talloze daguitstappen vanaf Rome die je een heel andere kant van Italië laten zien. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis, of ...

Lees meer

Beste moment om het Colosseum te bezoeken

Het Colosseum in Rome, een van de meest iconische monumenten ter wereld, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze indrukwekkende structuur, die ooit het toneel was van gladiatorengevechten en spectaculaire shows, blijft tot de verbeelding spreken. Maar om het meeste uit je bezoek te halen, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt gaan. ...

Lees meer

Rondleiding in het Colosseum: onvergetelijk!

Het Colosseum, een van de meest iconische monumenten ter wereld, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze indrukwekkende structuur, die ooit het toneel was van gladiatorengevechten en spectaculaire shows, blijft tot de verbeelding spreken. Een rondleiding door het Colosseum biedt niet alleen inzicht in de rijke geschiedenis van het oude Rome, maar laat je ook de grandeur ...

Lees meer

Colosseum (Rome) bezoeken – tickets kopen & wachtrij omzeilen

Misschien wel dé meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Rome is het Colosseum. Het bouwwerk dateert reeds van de 1e eeuw na Christus en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het Colosseum – tickets Waar tickets voor het Colosseum kopen? Wil je het Colosseum bezoeken, dan heb je hiervoor een toegangsticket voor nodig. Veel bezoekers/toeristen ...

Lees meer

Ontdek de Rome Tourist Card

Plan je een citytrip naar het magische Rome? Dan mag de Rome Tourist Card niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan de Italiaanse hoofdstad. De stadspas maakt het mogelijk om uw reis op voorhand te plannen / te boeken en zo het maximale uit jouw bezoek aan Rome te halen. Voordelen van de Rome Tourist Card ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force