Milaan: hoeveel dagen nodig?

Citytrippen, dat is één van onze favoriete bezigheden en/of manieren om op vakantie te gaan. Daarbij hebben we als doel om alle Europese hoofdsteden te willen bezoeken. Milaan is niet de hoofdstad van Italië. Daarvoor moet je naar Rome. Maar toch is Milaan ook de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een roadtrip naar Kroatië, kan je bijvoorbeeld een tussenstop maken in Milaan en/of Venetië.

Stedentrip Milaan: hoeveel dagen?

Een vraag waar we allemaal een antwoord op willen krijgen: hoeveel dagen moet ik hebben voor een bezoek aan Milaan? We zouden toch aanraden om 2 volledige dagen te voorzien om deze populaire modestad te gaan bezoeken. Wil je zelf nog wat extra tijd hebben om te gaan shoppen? Neem dan nog één dagje (of meer) extra.

Controleer beschikbaarheid in Milaan

Booking.com

Ontdek alles van Milaan dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Tijdens onze citytrip in Milaan maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Milaan gaat bezoeken.

Waar ligt Milaan?

Milaan, de Italiaanse stad, ligt in Noord Italië. De modestad ligt op zo’n 280km van Venetië en om zo’n 570km van de Italiaanse hoofdstad Rome. Vanuit Brussel mag je rekenen op 900km alvorens je de Italiaanse modestad bereikt.

Naar Milaan met de auto of het vliegtuig?

Aangezien je voor een autoritje naar Milaan toch enkele uren onderweg bent, is het niet de meeste ideale autovakantie. Echter als je een roadtrip doet naar Kroatië via Milaan en Venetië dan is het zeker wel doenbaar.

Anders raden we je eerder om met het vliegtuig naar Milaan te gaan. Met het vliegtuig heb je ongeveer 1u30m nodig om in Milaan te geraken.

Top 10 bezienswaardigheden in Milaan

In Milaan is er heel wat te zien. De stad is enorm populair voor mode en business. Naast de mode heeft Milaan ook nog andere (culturele) zaken te bieden. Hieronder onze top 10 met bezienswaardigheden die je moet gezien hebben in Milaan.

  1. Piazza del Duomo
  2. Castello Sforzesco
  3. Galleria Vittorio Emanuele
  4. Pinacoteca di Brera
  5. Santa Maria delle Grazie
  6. La Scala Theater
  7. San Siro
  8. Navigli
  9. Colonne di San Lorenzo
  10. Giardini Pubblici

Ook interessant...

hoeveel-dagen-milaan

Milaan: hoeveel dagen nodig?

Citytrippen, dat is één van onze favoriete bezigheden en/of manieren om op vakantie te gaan. Daarbij hebben we als doel om alle Europese hoofdsteden te willen bezoeken. Milaan is niet de hoofdstad van Italië. Daarvoor moet je naar Rome. Maar toch is Milaan ook de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een roadtrip naar Kroatië, ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force