Vakantie Tips

Boedapest: hoeveel dagen nodig ✔️

Boedapest: hoeveel dagen nodig ✔️

Boedapest is één van de hoogtepunten op vlak van citytrips in Europa. Eén van de must citytrips. Alvorens je citytrip kunt plannen, moet je weten wel weten hoeveel dagen je nodig hebt om Boedepast te bezoeken. De hoofdstad van Hongarije heeft heel wat te bieden. Ontdek hieronder hoeveel dagen je het beste doorbrengt tijdens je bezoek aan Boedapest.

Boedapest: hoeveel dagen nodig?

Een vraag die, door zo goed als alle citytrippers, gesteld wordt is: hoeveel dagen moet ik vrijhouden voor een bezoek aan Boedapest. Boedapest is een mooie stad en er is veel te bezichtigen. Je hebt minimum 3 dagen nodig om de stad echt te leren kennen. Je hebt 1 dag nodig om het stadsdeel Boeda te ontdekken en 2 dagen voor het stadsdeel Pest. Zo heb je tijd genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest te bezichtigen en de echte sfeer op te snuiven. Boedapest staat als sinds de Romeinen bekend voor zijn (zalige) warmwaterbronnen (thermen). Het is zeker een aanrader om dit ook mee te pikken. Wil je dit laatste ook niet missen? Reken dan nog 1 dag extra om daar even te genieten / relaxen.

Let op: het aantal dagen dat je moet vrijhouden voor Boedapest is ook afhankelijk van hoe je een stad gaat bezoeken. Wij doen alles liefst zo veel mogelijk te voet. Hierdoor heb je ook wat meer tijd nodig in een stad. Ben je eerder fan van de “Hop on Hop Off” ervaring, dan heb je met 2 dagen genoeg (zonder de thermen).

Openbaar vervoer in Boedapest

In Boedapest kan je terugvallen op een goed georganiseerd openbaar vervoer. Als je meerdere dagen in Boedapest verblijft, dan kan het interessant zijn om de Budapest Travel Card aan te schaffen. Daarnaast is de stad ook uitgerust met een uitstekend fietsnetwerk. Je neemt de fiets op punt A en je kan hem zonder problemen achterlaten in punt B. Meer info vind je hier: molbubi.bkk.hu.

Waar ligt Boedapest?

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. En ligt tussen Oostenrijk, Slovakije, Roemenië Slovenië, Kroatië en Servië. Het ligt niet zo ver van volgende steden:

  • Wenen: 250km
  • Graz: 400km
  • Zagreb: 425km
  • Bratislava: 200km

Misschien ideaal als je in de buurt bent (met de auto).

Overnachten in Boedapest

Boedapest is de laatste jaren populairder geworden qua toerisme. Het aantal plaatsen om te overnachten is hiermee ook enorm gegroeid. Echter is de stad enorm groot zodat die andere toeristen geen hekelpunt kunnen worden. Voor onze citytrip naar Boedapest hebben we overnacht in Elizabeth Boulevard Apartments. Een gezellig appartement in het centrum van de stad. De ideale uitvalsbasis om de stad te gaan ontdekken.

Aanbevolen hotels in Boedapest

Enkele hotels die we aanraden voor een leuke citytrip in Boedapest:

Tip: Boek één van deze hotels met gratis annulatie. Neem geen risico. En boek tegen een geweldige prijs.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
redenen-boedapest
Citytrip Boedapest Tips

6 redenen waarom jij naar Boedapest moet!

Een citytrip naar Boedapest! Staat dit nog niet op jouw verlanglijstje? Dan moet je die er nu opzetten! Boedapest, de hoofdstad van Hongarije is echt

lekker-eten-boedapest
Citytrip Boedapest Tips

Goed en lekker eten in Boedapest

Staat er een citytrip naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, op de planning? Dan ga je een leuke tijd tegemoet. Nog aan het twijfelen hoeveel

Citytrip Boedapest Tips

4 leuke Boedapest Restaurant Tips

Lekker gaan eten in een vreemde stad is niet altijd zo evident. Op TripAdvisor krijg je wel een goed beeld van de betere restaurants maar

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!