Boedapest: hoeveel dagen nodig?

Boedapest: hoeveel dagen nodig?

Eén van onze doelstellingen is om alle Europese hoofdsteden te bezoeken. Europa telt op dit moment 53 landen. We hebben dus nog heel wat citytrips voor de boeg. Als je net zoals wij een grote fan bent van reizen, dan weet je dat dit geen slechte vooruitzichten zijn. Voor onze laatste citytrip hadden we Boedapest uitgekozen. Samen met een bevriend koppel hadden we besloten om Oudejaar door te brengen in de hoofdstad van Hongarije.

Boedapest: hoeveel dagen nodig?

Een vraag die, door zo goed als alle citytrippers, gesteld wordt is: hoeveel dagen moet ik vrijhouden voor een bezoek aan Boedapest. Boedapest is een mooie stad en er is veel te bezichtigen. Je hebt minimum 3 dagen nodig om de stad echt te leren kennen. Je hebt 1 dag nodig om het stadsdeel Boeda te ontdekken en 2 dagen voor het stadsdeel Pest. Zo heb je tijd genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest te bezichtigen en de echte sfeer op te snuiven. Boedapest staat als sinds de Romeinen bekend voor zijn (zalige) warmwaterbronnen (thermen). Het is zeker een aanrader om dit ook mee te pikken. Wil je dit laatste ook niet missen? Reken dan nog 1 dag extra om daar even te genieten / relaxen.

Let op: het aantal dagen dat je moet vrijhouden voor Boedapest is ook afhankelijk van hoe je een stad gaat bezoeken. Wij doen alles liefst zo veel mogelijk te voet. Hierdoor heb je ook wat meer tijd nodig in een stad. Ben je eerder fan van de “Hop on Hop Off” ervaring, dan heb je met 2 dagen genoeg (zonder de thermen).

Ontdek alles van Boedapest dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Openbaar vervoer in Boedapest

In Boedapest kan je terugvallen op een goed georganiseerd openbaar vervoer. Als je meerdere dagen in Boedapest verblijft, dan kan het interessant zijn om de Budapest Travel Card aan te schaffen. Daarnaast is de stad ook uitgerust met een uitstekend fietsnetwerk. Je neemt de fiets op punt A en je kan hem zonder problemen achterlaten in punt B. Meer info vind je hier: molbubi.bkk.hu.

Waar ligt Boedapest?

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. En ligt tussen Oostenrijk, Slovakije, Roemenië Slovenië, Kroatië en Servië. Het ligt niet zo ver van volgende steden:

  • Wenen: 250km
  • Graz: 400km
  • Zagreb: 425km
  • Bratislava: 200km

Misschien ideaal als je in de buurt bent (met de auto).

Overnachten in Boedapest

Boedapest is de laatste jaren populairder geworden qua toerisme. Het aantal plaatsen om te overnachten is hiermee ook enorm gegroeid. Echter is de stad enorm groot zodat die andere toeristen geen hekelpunt kunnen worden. Voor onze citytrip naar Boedapest hebben we overnacht in Elizabeth Boulevard Apartments. Een gezellig appartement in het centrum van de stad. De ideale uitvalsbasis om de stad te gaan ontdekken.

Aanbevolen hotels in Boedapest

Enkele hotels die we aanraden voor een leuke citytrip in Boedapest:

Tip: Boek één van deze hotels met gratis annulatie. Neem geen risico. En boek tegen een geweldige prijs.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
lekker-eten-boedapest
Citytrip Boedapest Tips

Goed en lekker eten in Boedapest

Staat er een citytrip naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, op de planning? Dan ga je een leuke tijd tegemoet. Nog aan het twijfelen hoeveel

Citytrip Boedapest Tips

4 leuke Boedapest Restaurant Tips

Lekker gaan eten in een vreemde stad is niet altijd zo evident. Op TripAdvisor krijg je wel een goed beeld van de betere restaurants maar

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Nog geen vakantie gevonden?