Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Citytrip Boedapest

Boedapest bezoeken - onze tips

Boedapest, een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Doormidden loopt de Donau die de stad in 2 delen splitst: het historisch gedeelte “Buda” en het nieuwe gedeelte “Pest”. 

Beide delen zijn de moeite waard om te bezoeken. Ontdek de grote geschiedenis van de stad, de prachtige pleinen & imposante gebouwen. Of geniet in één van de vele kuuroorden. Kortom: een citytrip Boedapest is zeker een must!

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, waar de Donau de stad in twee delen verdeeld. Voorheen 2 aparte steden (Boeda en Pest) nu 1 mooie stad met veel bezienswaardigheden, culturen en dingen om te doen. Plan je een citytrip naar Boedapest? Ontdek hieronder alles wat je moet weten voor je bezoek aan Boedapest.

Citytrip Boedapest? Bespaar geld met de Budapest Card!

Ga je Boedapest bezoeken, dan raden we je aan om de Budapest Card te gebruiken. Hiermee kan je profiteren van gratis openbaar vervoer EN toegang tot Thermen Lukács EN gratis toegang tot 17 musea EN kortingen tot wel 50%. Met andere woorden, de Budapest Card is een must tijdens jouw bezoek aan Boedapest.

-> Koop de Budapest Card via GetYourGuide voor slechts 21,99. 

Citytrips tips door locals

Wie kan er nu de beste tips geven over een stad dan echte locals? 

Waarvoor staat Boedapest bekend?

Boedapest is een prachtige stad en zeker een aanrader voor een citytrip. Maar wat mag je nu verwachten? Boedapest staat bekend voor enkele dingen zoals Goulash, het Hongaars gerecht bij uitstek. de rivier de Donau met aan de oevers enkele statige maar prachtige gebouwen. Maar ook de vele badhuizen / thermen.

Beste tijd om Boedapest te boeken

De beste periode om Boedapest te bezoeken is van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename/ warmte temperaturen met amper neerslag. 

Ook de wintermaanden zijn een aanrader om Boedapest te bezoeken. Zorg voor warme kleren (want het kan er koud worden). Maar de stad bezoeken in de winter is ook zeker een aanrader. Combineer de koude dagen met de zalige warme thermen voor een onvergetelijke ervaring!

Meer citytrip Boedapest tips!

lekker-eten-boedapest

Goed en lekker eten in Boedapest

Staat er een citytrip naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, op de planning? Dan ga je een leuke tijd tegemoet. Nog aan het twijfelen hoeveel

Andere leuke steden

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?