Vakantie Lesbos

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland gelegen in de Egeïsche zee en een ideale bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Door het gematigde Middelandse zee klimaat, de vruchtbare grond en de vele natuurlijke bronnen kan het eiland zich één van de groenste eilanden van Griekenland noemen. Lesbos is dan ook bekend om de kwaliteit van zijn olijfolie, tafelolijven en kaas.

Op het eiland Lesbos vindt u pittoreske dorpjes, sfeervolle vissersplaatsjes en kleine badplaatsen die hun traditionele sfeer nog hebben behouden. Met de huurauto kunt u zelf op zoek gaan naar die stille strandjes, de onontdekte baaien en authentieke dorpjes. De stranden lopen langzaam af in zee en zijn dus ideaal voor families met kinderen. Door het grote aantal zonuren is het eiland ook de ideale bestemming voor zonaanbidders.

HET EILAND LESBOS

Mytilini

De hoofdstad van Lesbos is Mytilini het dateert vanuit de 10e eeuw v. Chr. en is daarmee één van de oudste steden van de Egeïsche zee. Het uitgaansleven in de stad vindt veelal plaats rond de haven en in het centrum is een levendige bazaar. Door de Grieken wordt het eiland Lesbos overigens ook Mytilini genoemd.

Vatera

Vatera ligt in het zuiden van Lesbos en heeft een uitgestrekt gouden zandstrand en een schone zee die is bekroond met een Blauwe Vlag. Het gebied rondom Vatera is lekker rustig en nog niet zo toeristisch. Een van de belangrijkste dorpen in de omgeving is Polichnitos, met zijn imposante herenhuizen, neoklassieke staatsgebouwen en de opmerkelijke kerk van Agios Georgios. Net buiten Polichnitos bevinden zich de bekende warmwaterbronnen. Verder naar het zuiden ligt het stadje Plomari met een gezellige haven en elke Griek meent dat dé enige echte ouzo uit Plomari komt !
Tip : bezoek het ouzo museum en het zeepmuseum in Plomari.

Skala Kalloni

Het eiland Lesbos is grillig van vorm heeft een kustlijn van 370 kilometer en kent twee grote binnenzeeën. De baai in het midden van het eiland is de baai van Kalloni. Het kleine pittoreske vissersdorpje Skala Kalloni gelegen aan de baai heeft een klein centrum achter het haventje en een levendig plein met terrasjes en tavernes. Deze typisch Griekse badplaats staat bekend om zijn heerlijke sardines, voor de visliefhebbers onder ons een ware traktatie. Skala Kalloni heeft een prachtig zandstrand ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege het langzaam in zee aflopende strand. Daarnaast heeft deze regio een prachtig natuurgebied met heel veel vogelsoorten waaronder de flamingo’s. Dit gebied is dan ook erg geliefd bij vogelliefhebbers.

Petra

In het noorden van Lesbos ligt het dorp Petra, een gezellig badplaatsje met een mooi en lang zandstrand. Petra ontleent haar naam aan de rots met daarop het kerkje Glykofilóusa (Petra betekent in het Grieks “steen”). De klim naar het kerkje (114 treden) is zeker de moeite waard naast een mooi uitzicht heeft het kerkje ook een prachtige iconostase van fijn houtsnijwerk. In Petra vindt u allerlei winkeltjes, supermarkten, cafeetjes en natuurlijk vele restaurantjes en tavernes met terrassen.

Molyvos

Het schilderachtige Molyvos is één van de populairste plaatsen op Lesbos. Het oude dorp ligt tegen een heuvel en kijkt dromerig uit over zee. De top van de heuvel wordt gemarkeerd door een imposant Venetiaans fort en aan de voet van de berg is het heerlijk toeven in de pittoreske haven. Rondom de haven bevinden zich smalle klinkerstraatjes met trapsgewijs gebouwde huizen. Hier vindt u ook winkeltjes, tavernes en uitgaansgelegenheden.

Eftalou

Net buiten Molyvos ligt Eftalou in een uitgestrekt groen en heuvelachtig landschap. U vindt hier diverse tavernes, restaurantjes en minimarktjes. In Eftalou zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen met een badhuis met thermale baden. Eftalou heeft een kiezelstrand kenmerkend zijn hier de kleine baaitjes die omringd zijn door dichte plantengroei.

Tip : wandeling van Eftalou via de kust naar Skala Sykamia

Lesbos is een veelzijdig en interessant eiland met een rijk mythologisch verleden. Het eiland Lesbos biedt alles voor een fantastische Griekenland vakantie.

Andere Griekse Eiladen

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force