Eindeloos witte zandstranden onder de stralende zon bieden u onvergetelijke momenten van rust en ontspanning tijdens uw vakantie op het mooie eiland Kos. Samen met de blauwe zee, de vulkanische warmwaterbronnen, de kastelen en restanten van tempels vormen zij het mirakel van Kos. Het eiland heeft één bergketen met in het zuiden de Dikeos op 846 m als hoogste top. Verder is het eiland vrij vlak waardoor Kos hét fietseiland van Griekenland is geworden. Maar Kos is zeker niet alleen voor de fietsers onder u een aantrekkelijke bestemming. Het is vooral het eiland van het zorgeloze leven, de kleuren en geuren onder de Griekse zon. Beleef het op Kos!

Ligging

Kos behoort tot de Dodekanessos, een eilanden groep van twaalf (‘dodeka’) eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 295 km en het ligt dicht bij Turkije, tegen- over Bodrum, het antieke Halikarnassos. In de buurt van Kos liggen de eilanden Leros, Patmos, Nisyros, Samos, Symi en Rhodos.

Het klimaat

Het hele jaar door schijnt op Kos de zon. De gemiddelde temperatuur over het gehele jaar ligt rond de 25 graden Celcius, maar in de zomermaanden komt het kwik regelmatig boven de 30 graden. Het is een ideaal klimaat voor de vele olijf- en wijngaarden en voor de citrusplantages. Ook de lokale tomaten en vele andere landbouwproducten groeien hier weelderig, net als de vele palmbomen die zorgen voor een prachtige omlijsting van het eiland.

Stranden

Het kristalheldere, diepblauwe water en de stranden met wit zand maken Kos tot een gezegende plek. Geen wonder dat de bewoners van Kos altijd lachen. Wilt u op het strand ontspannen of juist de adrenaline voelen stromen? Wat u ook kiest, op Kos kunt u het ervaren.  Zeilen, jet-ski, roeien en (wind)surfen: alles is mogelijk op Kos. Als u van de onderwaterwereld houdt, dan kunt u snorkelen of duiken en voor wie durft zijn er mogelijkheden voor bungee jumping of parasailing. De stranden op Kos hebben de prijs ‘Clean Blue Flag’ gekregen.

Sportieve activiteiten

Voor diegenen die liever land onder de voeten willen houden, is fietsen of hardlopen door het prachtige landschap van Kos een goede optie. Of wat dacht u van tennis, wandelen of klimmen? Voor bezoekers die graag sportief bezig zijn, is er op Kos keus genoeg. Ook voor de wat ouderen onder u, die wellicht niet meer zo goed ter been zijn, is Kos een goede bestemming om wat kleine wandelingetjes te maken. Grote delen van het eiland zijn immers vlak, dus u hoeft niet te klimmen.

Andere Griekse eilanden

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force