Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Mooiste Griekse eilanden: welk eiland kiezen?

Denk je aan Griekenland, dan denk je bijna automatisch aan een ontelbaar aantal kleine eilandjes, helderblauwe zee, prachtige zandstranden. Kortom, de ideale vakantiebestemming. Maar toegegeven, het is soms moeilijk om te weten naar welk Grieks eiland je op vakantie moet. Verblijf je tijdens je vakantie op één eiland of kies je voor een rondreis tussen de Griekse eilanden.

We helpen je graag en geven hieronder enkele lijstjes terug van de Griekse eilanden: top 10 mooiste Griekse eilanden, populairste Griekse eilanden & alle Griekse eilanden.

De mooiste Griekse eilanden

Corfu

Corfu is het groenste eiland van alle Griekse eilanden. De promenades, okerkleurige gebouwen en luiken van het oude Corfustadje doen meer denken aan Malta of Sicilië.
Ontdek meer over Corfu

Rhodos

In Rhodos kan je een zeer goed bewaarde middeleeuwse oude stad bewonderen. Eén van de populairste bezienswaardigheden van de Egeïsche Zee. Aan de oostkust van het eiland kan je adembenemende stranden vinden terwijl de westkust van Rhodos bedekt is met wijngaarden & geheime kerken. Rhodos is één van de zuidelijkste Griekse eilanden wat het ook het warmste eiland van Griekenland maakt.

Kreta

Kreta is een Grieks eiland heeft het allemaal. oude stadjes, charmante havenstadjes, prachtige stranden, aangename temperaturen en misschien wel het beste eten in Griekenland. Wil je op slechts één eiland verblijven tijdens je vakantie in Griekenland, dan is Kreta zeker een aanrader!

 1. Santorini
 2. Mykonos
 3. Corfu
 4. Kreta
 5. Rhodos
 6. Kos
 7. Zakynthos
 8. Chios
 9. Skiathos
 10. Amorgos

Populairste Griekse eilanden

 1. Kreta
 2. Kos
 3. Rhodos
 4. Corfu
 5. Zakynthos
 6. Samos
 7. Lesbos
 8. Karpathos
 9. Kefalonia
 10. Santorini

Volledige lijst van Griekse eilanden

De volledige lijst van Griekse eilanden gaan we je schuldig moeten blijven. Griekenland telt meer dan 6.000 eilanden. Zelfs Wikipedia heeft niet alle 6.000 eilanden opgelijst maar beperkt zich tot de eilanden die er meer dan 100 inwoners heeft.

Rondreis Griekse eilanden

De vakantiemogelijkheden in Griekenland zijn eindeloos. En door het aangename warme klimaat trekt het jaarlijks heel wat reizigers om hun zomervakantie daar door te brengen. En gelijk hebben ze. Griekenland is prachtig & je moet het gezien hebben.

Een zalige zonvakantie kan je het best doorbrengen op één bepaald eiland. Zo geniet je van zon, zee, strand en alles wat bij een vakantie hoort.

Een ander alternatief, is om een rondreis te maken doorheen verschillende Griekse eilanden.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
vroegboekkorting griekenland
Vakantie Griekenland

Vroegboekkorting Griekenland

Griekenland is een populaire vakantiebestemming, bekend om zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Vroegboekkorting is een geweldige manier om te profiteren van de

Sunweb Griekenland vakantie – AANRADER!

Griekenland is één van de vakantiebestemmingen waar je direct verliefd op wordt. De prachtige witte stranden, indrukwekkende kust, culinair genieten en geschiedenislessen die tot leven

Last Minute Griekenland

De mogelijkheden van een last minute vakantie naar het zonnige Griekenland zijn vrijwel eindeloos. Griekenland is namelijk erg veelzijdig en heeft tal van heerlijke vakantiebestemmingen.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?