Plan je vakantie naar Corfu

Keizerlijk en een vrolijk gekleurd culturenmozaïek, een bijzonder Ionisch eiland

Het eiland Korfoe (Corfu) ofwel Kerkyra behoort tot de Ionische eilanden en is het meest noordelijke van deze 7 eilanden. De Ionische eilanden kunnen we naar onze mening absoluut het andere Griekenland noemen. Fantastische groene natuur, wellicht de mooiste stranden van Griekenland en het verleden komt sterk tot uiting op alle eilanden. Een mix van diverse culturen waarbij de Venetiaanse periode het meeste invloed op deze eilanden gehad heeft. Juist die mooie mengeling maakt dat deze eilanden ‘zo anders’ en dat maakt ze uniek.

Ontdek de beste aanbiedingen voor een vakantie naar Corfu >

Ionische eilanden

Tot de Ionische eilanden behoren: Korfoe, Paxos, Anti-Paxos, Ithaki, Lefkas, Kefalonia en Zakynthos. Deze eilanden liggen tussen Italië en Griekenland in, gescheiden door de Ionische Zee. U zult hier niet veel sporen uit de Antieke periodes vinden, geen zuilen en theaters, maar wel overblijfselen uit de Mykeense periode en deze eilanden zijn natuurlijk verbonden met Odysseus.

De eilanden kennen een weelderige begroeiing. Bossen, prachtige tuinen en de miljoenen olijfbomen maken dit stukje Griekenland misschien nog wel aantrekkelijker. Ondanks de Venetiaanse architectuur zult u ontdekken dat de eilanden ook op en top Grieks zijn en ook de oosterse invloeden die Griekenland mede tot zo’n geliefd vakantieland maken komt u ook hier tegen. De muziek, de dansen, de markten de kaffenions en taverna’s bieden u alles wat een Griekenland vakantie zo bijzonder maakt.

Het eiland Corfu heeft een oppervlakte van 585 km2 en een omtrek van 217 km. De noord-zuidverbinding is 60 km. Het eiland is grofweg in drie regio’s te verdelen: noord-, midden- en zuid. Elk deel van het eiland heeft een eigen uitstraling. Daardoor bieden wij u accommodaties aan in diverse gebieden: het noordwesten, het noorden, het centrale- en zuidelijke deel van het eiland Corfu.

Daarnaast is het eiland een ideale uitvalsbasis voor het maken van combinatiereizen! Door de ideale ligging van Corfu is een combinatie met Epiros of Epirus erg makkelijk. Dit gebied, Westelijk-Griekenland biedt zoveel bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht u van de Vikos-kloof? Prachtige hoofdstad Ioannina van deze regio met zoveel geschiedenis? De Zagoria dorpen zijn stuk voor stuk authentiek en bijzonder. Metsovo bijvoorbeeld. Maar u kunt ook de spectaculaire Meteora-kloosters bezoeken.

Jouw vakantie naar Corfu – praktisch

  • Beste reistijd om naar Corfu te reizen
  • Hoelang vliegen naar Corfu
  • Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Corfu?
  • Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Corfu zeker doen?
  • Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Corfu absoluut‌ ‌proeven?
  • Wat zijn de beste hoogtepunten op Corfu?

Naar Corfu met TUI

Naar Corfu met Corendon

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force