Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Tips voor een roadtrip door Frankrijk

“Leven als God in Frankrijk”, een gezegde die veel Belgen en Nederlanders elk jaar opnieuw zelf gaan ondervinden. Een vakantie in Frankrijk biedt heel wat mogelijkheden. Maar Frankrijk is een groot land en heeft veel te bieden. Een roadtrip door Frankrijk is zeker een trip die we je aanraden. Dankzij onze tips maak jij de leukste roadtrip en zie je de beste steden, regio’s, … die Frankrijk te bieden heeft. Let’s go!

> Leestip: Wat je nodig hebt tijdens een roadtrip
> Leestips: Tips voor een roadtrip met vrienden

Enkele hoogtepunten tijdens je roadtrip door Frankrijk

Dat Frankrijk een groot land is, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. België kan maar liefst 21 keer in Frankrijk terwijl Nederland 15 keer in Frankrijk past. Met andere woorden een groot land. Hieronder hebben we enkel steden, gebieden of leuke plekjes verzameld die je zeker moet bezoeken tijdens je roadtrip.

Stop eens bij een wijnboer

Frankrijk is een belangrijke producent van lekkere wijnen. Zeker voor wijnliefhebbers is een bezoekje aan een wijnboer zeker een must. Kom alles te weten over hoe het lekkers wordt gemaakt, proef van verschillende eigen gemaakte wijnen en koop eventueel rechtstreeks bij de wijnboer. Een unieke ervaring.

Misschien kan je zelf overnachten met een uitzicht over een wijngaard. Bekijk de mogelijkheden hier.

Oradour sur Glane

Het dorpje Oradour sur Glane, gelegen nabij Limoges, werd op 10 juni 1944 verwoest door een Duitse pantserdivisie. De inwoners werden op een verschrikkelijke manier vermoord. Het dorpje is nu het Franse symbool van de nazi-barbarij. Door een bezoekje aan de restanten van het dorpje sta je toch even stil bij wat er met die mensen gebeurd is.

https://www.youtube.com/watch?v=vLBZGq9WQx4

Nimes

Nimes is een must visit wanneer je door Frankrijk reist. Het stadje had al in de Romeinse tijd een belangrijke functie. Vandaag de dag kan je nog veel ruïnes en andere overblijfselen terugvinden.

Montpellier

Het Zuid-Franse stadje Montpellier is eigenlijk een echte studentenstad. Een levendige stad waar je je niet kan vervelen. De stad is gelegen vlakbij de Balearische Zee. Ideaal voor een culturele stop en even relaxen langs de prachtige kust.

Kamperen tijdens je roadtrip

De beste manier om te overnachten in Frankrijk is op een camping. Er zijn heel wat campings (kleine, grote, met veel luxe of redelijk basic) waar je terecht kan. Kamperen met een klein tentje of eerder met een grote familietent? Kamperen heeft zoveel te bieden en geeft echt een meerwaarde aan je roadtrip. Het echte gevoel van buitenleven. Maar op de verschillende campings kan je ook een caravan huren of een vaste tent. Zo moet je zelf minder meenemen.

De beste campings in Frankrijk vind je dankzij CampingCard ASCI. je hebt keuze uit meer dan 1.500 campings doorheen Frankrijk. Ideaal om de verschillende regio’s te gaan ontdekken.

Pro Tip: Bestel de ASCI kaart nu via Bol.com en geniet van korting bij de verschillende campings.

Langs de Franse péage of niet?

In Frankrijk moet je op de autosnelwegen vaak tol betalen. Dat is ook beter bekend als péage. In ruil voor een bijdrage kan je gebruik maken van goed onderhouden snelwegen die je in een sneltempo doorheen Frankrijk loodsen. De vraag is nu of je tijdens een roadtrip ook langs die autosnelwegen moet rijden. Afhankelijk van de afstanden die je wil afleggen en de tijd die je hebt, kan het gebruik van de betalende autosnelwegen nuttig zijn.

Je kan ook langs de Route National rijden, maar je moet hier een stuk trager rijden waardoor je meer tijd nodig hebt. Heb je slechts een 2 of 3 tal weken? Kies er dan voor om de autosnelwegen te nemen. Zo geraak je sneller op je bestemming en heb je meer tijd voor verschillende stops doorheen Frankrijk.

Ps: vergeet je Bip&Go niet!

Leestip: De beste/mooiste autoroutes naar Zuid-Frankrijk.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Weekendje weg naar Parijs

Parijs, de stad van de liefde en de Eiffeltoren, is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende

Met de auto naar Frankrijk (tips & adviezen)

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, prachtige landschappen en culturele hoogtepunten. Het land is bovendien uitstekend te verkennen met

10 mooiste plekken in de Provence

De Provence in Zuid-Frankrijk is één van de mooiste & populairste bestemmingen van La Douce France. Steden zoals Marseille, Saint-Tropez, Cannes, Nice, Avignon Grenoble vallen

Goedkoop tanken in Frankrijk

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk? Of moet je Frankrijk doorkruisen opweg naar Spanje of Italië? Als je in Frankrijk moet tanken,

Klaar voor de zomer van 2024?