Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

De mooiste / beste autoroutes naar Zuid-Frankrijk! Let’s go!

Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen voor de Belgen (en Nederlanders). Vanaf mei tot en met september worden de betere Franse oorden opgezocht. En meer dan terecht. Frankrijk is een topland voor een onvergetelijke vakantie en heeft enorm veel te bieden. De drukste autoroute naar Zuid-Frankrijk is de Route du Soleil. Maar vergeet niet de leuke plekjes van Frankrijk te ontdekken.

De snelste route naar Zuid-Frankrijk

Een vakantie gepland in Zuid-Frankrijk en wil je zoveel mogelijk tijd daar doorbrengen? Dan moet je ook zo snel mogelijk op je bestemming geraken. Afhankelijk van de periode, de dag en het verkeer kan de snelste route nogal verschillen. Om zeker te zijn dat je de snelste route hebt en het real-time rekening houdt met het verkeer, moet je WAZE gebruiken. Hét beste navigatiesysteem op je smartphone dat ook nog eens gratis is.

De mooiste autoroute naar Zuid-Frankrijk

De mooiste autoroute naar Zuid-Frankrijk maak je zelf. Frankrijk heeft leuke steden, gezellige dorpjes en mooie natuur die je zomaar kan gaan ontdekken.

 • Route du Soleil (Parijs – Lyon)
 • Parijs – Orléans – Clermont-Ferrand
 • Luxemburg – Nancy – Dijon – Lyon – Montpellier
 • Parijs – Tours – Bordeaux

Enkele leuke steden en stops die je moet bezocht hebben:

 • Limoges
 • Avignon
 • Mont Pellier
 • Oradour-sur-Glane

Tips voor de mooiste routes

 • Een omweggetje is zeker de moeite waard in Frankrijk. Zorg ervoor dat je wat extra tijd hebt voor een ommetoertje en zo enkele leuke pareltjes kan meepikken.
 • Ga je elk jaar richting het Zuiden (Frankrijk en/of Spanje)? Dan is de Bip&Go een must voor in je wagen. Zo geraak je sneller door de péage.
 • Probeer de zwarte weekends te vermijden.
 • Vermijd de weekends & vrijdag namiddagen
 • Maak een tussenstop van en naar het Zuiden. Zo heb je extra kans om meer van je vakantie te genieten.

Tolvrije autoroute of niet?

Als je Frankrijk wil doorkruisen en gebruik maken van de autoroutes dan moet je tol/péage betalen. Frankrijk beschikt over uiterst geschikte en goed onderhouden autoroutes die je in geen tijd naar het Zuiden leiden. Maar wil je liever geen tol betalen? Dan kan je kiezen voor tolvrije autoroutes. Dit zorgt ervoor dat je goedkoper naar Frankrijk kan reizen.

Neem je de Franse autoroutes mét péage, dan moet je rekenen op zo’n 80 euro tol (afhankelijk van je wagen). Wil je de péage vermijden, dan neem je beter de Route National. De meeste hebben geen tol maar je moet wel trager rijden. De Franse autowegen zijn goed onderhouden en je kan goed doorrijden. Daaro mis het vaak niet interessant om de tolwegen te vermijden.

Als je langs Luxemburg rijd, dan sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. In Luxemburg kan je goedkoper tanken maar ook een heel deel van de tolwegen omzeilen of vermijden.

Autoroutes naar Spanje

Wil je Frankrijk doorkruisen om naar Spanje te geraken. Dan zijn bovenstaande routes ook je beste optie.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Met de auto naar Frankrijk (tips & adviezen)

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, prachtige landschappen en culturele hoogtepunten. Het land is bovendien uitstekend te verkennen met

Weekendje weg naar Parijs

Een weekendje weg naar Parijs! Heerlijk vooruitzicht. De Franse hoofdstad ligt op enkele uurtjes van ons verwijderd. Het is dus dé ideale bestemming voor een

10 mooiste plekken in de Provence

De Provence in Zuid-Frankrijk is één van de mooiste & populairste bestemmingen van La Douce France. Steden zoals Marseille, Saint-Tropez, Cannes, Nice, Avignon Grenoble vallen

Goedkoop tanken in Frankrijk

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk? Of moet je Frankrijk doorkruisen opweg naar Spanje of Italië? Als je in Frankrijk moet tanken,

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?