De mooiste / beste autoroutes naar Zuid-Frankrijk! Let’s go!

Inhoudstabel

Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen voor de Belgen (en Nederlanders). Vanaf mei tot en met september worden de betere Franse oorden opgezocht. En meer dan terecht. Frankrijk is een topland voor een onvergetelijke vakantie en heeft enorm veel te bieden. De drukste autoroute naar Zuid-Frankrijk is de Route du Soleil. Maar vergeet niet de leuke plekjes van Frankrijk te ontdekken.

De snelste route naar Zuid-Frankrijk

Een vakantie gepland in Zuid-Frankrijk en wil je zoveel mogelijk tijd daar doorbrengen? Dan moet je ook zo snel mogelijk op je bestemming geraken. Afhankelijk van de periode, de dag en het verkeer kan de snelste route nogal verschillen. Om zeker te zijn dat je de snelste route hebt en het real-time rekening houdt met het verkeer, moet je WAZE gebruiken. Hét beste navigatiesysteem op je smartphone dat ook nog eens gratis is.

De mooiste autoroute naar Zuid-Frankrijk

De mooiste autoroute naar Zuid-Frankrijk maak je zelf. Frankrijk heeft leuke steden, gezellige dorpjes en mooie natuur die je zomaar kan gaan ontdekken.

 • Route du Soleil (Parijs – Lyon)
 • Parijs – Orléans – Clermont-Ferrand
 • Luxemburg – Nancy – Dijon – Lyon – Montpellier
 • Parijs – Tours – Bordeaux

Enkele leuke steden en stops die je moet bezocht hebben:

 • Limoges
 • Avignon
 • Mont Pellier
 • Oradour-sur-Glane

Tips voor de mooiste routes

 • Een omweggetje is zeker de moeite waard in Frankrijk. Zorg ervoor dat je wat extra tijd hebt voor een ommetoertje en zo enkele leuke pareltjes kan meepikken.
 • Ga je elk jaar richting het Zuiden (Frankrijk en/of Spanje)? Dan is de Bip&Go een must voor in je wagen. Zo geraak je sneller door de péage.
 • Probeer de zwarte weekends te vermijden.
 • Vermijd de weekends & vrijdag namiddagen
 • Maak een tussenstop van en naar het Zuiden. Zo heb je extra kans om meer van je vakantie te genieten.

Tolvrije autoroute of niet?

Als je Frankrijk wil doorkruisen en gebruik maken van de autoroutes dan moet je tol/péage betalen. Frankrijk beschikt over uiterst geschikte en goed onderhouden autoroutes die je in geen tijd naar het Zuiden leiden. Maar wil je liever geen tol betalen? Dan kan je kiezen voor tolvrije autoroutes. Dit zorgt ervoor dat je goedkoper naar Frankrijk kan reizen.

Neem je de Franse autoroutes mét péage, dan moet je rekenen op zo’n 80 euro tol (afhankelijk van je wagen). Wil je de péage vermijden, dan neem je beter de Route National. De meeste hebben geen tol maar je moet wel trager rijden. De Franse autowegen zijn goed onderhouden en je kan goed doorrijden. Daaro mis het vaak niet interessant om de tolwegen te vermijden.

Als je langs Luxemburg rijd, dan sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. In Luxemburg kan je goedkoper tanken maar ook een heel deel van de tolwegen omzeilen of vermijden.

Autoroutes naar Spanje

Wil je Frankrijk doorkruisen om naar Spanje te geraken. Dan zijn bovenstaande routes ook je beste optie.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Fietsen in Parijs – individueel of met gids

Een stad al fietsend ontdekken is altijd een aanrader. Zeker in Parijs! De overheid investeert enorm veel geld om van Parijs een echte fietsstad te maken. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden en regelmatig worden sommige wegen volledig autovrij gemaakt. Fietsen in Parijs is dus zeker aan aanrader tijdens een weekendje Parijs ontdekken. Enkele tips

Goedkope hotels / overnachten in Parijs – tips

Plaatsen om te overnachten heb je genoeg in Parijs. Van goedkope hostels, gezellige & voordelige 1-ster hotels naar prijs/kwaliteit ideale hotels voor een citytrip naar luxe 4/5 sterren hotels. Het aanbod is groot genoeg zodat iedereen vindt wat hij/zij zoekt. In het centrum van de Franse stad zijn de prijzen natuurlijk een stuk hoger. Maar

Beste reisgids voor Parijs (incl gratis app)

Een reisgids van Parijs is een must wanneer je een bezoekje plant aan de Franse hoofdstad. Het is één van de elementaire must-haves voor jouw citrip naar Parijs. Enkele andere zaken zijn ook nog een goedkoop hotel, voordelig in Parijs geraken en weten hoeveel dagen je nodig hebt om Parijs te bezoeken. De Franse hoofdstad

peage-frankrijk
Frankrijk

Péage in Frankrijk – berekenen | tolbadge kopen

In Frankrijk moet je op de meeste autosnelwegen tol betalen. Voor velen is het ook beter bekend als péage. Om niet voor verrassingen te staan tijdens je reis naar of doorheen Frankrijk, is het handig om je van tevoren te informeren over de tarieven, de beste routes en andere informatie rond de péage en tolbadgets.

geheime-tips-parijs
Citytrip Parijs

Geheime plekjes in Parijs – tips

Parijs, de stad van de liefde of de lichtstad. Verschillende bijnamen die de schoonheid van de Franse hoofdstad niet kunne weergeven. Parijs is een must voor elke liefhebber van cultuur, architectuur, lekker eten, shoppers en/of (wereld)reizigers. Je moet de stad toch minstens 1x in je leven gezien hebben. En dan liefst nog eens alle verborgen

Tips voor een roadtrip door Frankrijk

“Leven als God in Frankrijk”, een gezegde die veel Belgen en Nederlanders elk jaar opnieuw zelf gaan ondervinden. Een vakantie in Frankrijk biedt heel wat mogelijkheden. Maar Frankrijk is een groot land en heeft veel te bieden. Een roadtrip door Frankrijk is zeker een trip die we je aanraden. Dankzij onze tips maak jij de

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.