Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Citytrips Frankrijk – deze steden moet je zien!

Een citytrip naar Frankrijk? Frankrijk is het hele jaar door een prachtig vakantieland. Een romantische weekendje weg naar Parijs of eerder richting het zonnige zuiden? Frankrijk heeft verschillende zalige citytrip bestemmingen. De citytrips zijn bereikbaar met de auto of met de trein.

Booking.com

Romantisch weekendje weg naar Parijs

Paris, de stad van de liefde, cultuur en wereldberoemde architectuur zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame, … en dit op slechts enkele uurtjes rijden? Parijs is één van de populairste citytrip bestemmingen in Europa.

> Ontdek meer over een citytrip Parijs

Relaxen in het zonnige zuiden!

Bij een vakantie in Frankrijk denk je ook direct aan het zonnige Zuiden. Langs de kust van de Middelandse Zee zijn er enkele prachtige steden die zeker je bezoekje waard zijn. Denk maar aan: Nice, Marseille, Saint-Tropez, … Zalige temperaturen, prachtig uitzicht & lekker eten. Ideaal voor een weekendje weg naar het zonnige Zuid-Frankrijk!

> Ontdek de citytrips in zuid Frankrijk

Snuif de geschiedenis op Avignon

Ook in het zuiden van Frankrijk ligt Avignon. Populair geworden doordat verschillende pausen er hun verblijfplaats hadden. Maar ook de wereldberoemde brug van Avignon “Pont d’Avignon” hebben Avignon echt op de kaart gezet. Het historisch centrum van Avignon staat ondertussen op de UNESCO wereldergoedlijst. Dus zeker de moeite om Avignon eens te bezoeken.

Champagne weekend in Reims?

Iets dichter bij huis ligt Reims. De stad ligt in het noordoosten van Frankrijk, tussen Parijs & Luxemburg. De stad is voornamelijk bekend dankzij haar kathedraal maar zeker door de champagne. Wil je graag gaan wijnproeven en genieten van een citytrip in Frankrijk? Dan is Reims jouw ideale citytrip bestemming!

De vele troeven van de citytrips in Frankrijk

Ons buurland Frankrijk is al jaren dé favoriete vakantiebestemmingen voor de Vlamingen. Enerzijds is de afstand een belangrijke troef. Op enkele uurtjes rijden (met de trein of auto) ben je al op je citytrip bestemming.

Daarnaast is het ook gewoon culinair genieten in Frankrijk. Lekkere wijnen, champagnes maar ook lekker eten. Aangevuld met de prachtige temperaturen & vele uren zon in het zuiden.

Meer citytrips dichtbij?

Meer ideeën nodig? Ontdek de leukste citytrips dichtbij huis of ontdek de citytrips van Tui

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Weekendje weg naar Parijs

Parijs, de stad van de liefde en de Eiffeltoren, is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende

Met de auto naar Frankrijk (tips & adviezen)

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, prachtige landschappen en culturele hoogtepunten. Het land is bovendien uitstekend te verkennen met

10 mooiste plekken in de Provence

De Provence in Zuid-Frankrijk is één van de mooiste & populairste bestemmingen van La Douce France. Steden zoals Marseille, Saint-Tropez, Cannes, Nice, Avignon Grenoble vallen

Goedkoop tanken in Frankrijk

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk? Of moet je Frankrijk doorkruisen opweg naar Spanje of Italië? Als je in Frankrijk moet tanken,

Klaar voor de zomer van 2024?