Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Noorderlicht zien? Waar, wat en wanneer voor je uitgezocht

Het Noorderlicht is één van de mooiste dingen van Lapland. Plan je een vakantie naar Lapland, dan moet je zeker proberen om het Noorderlicht te zien. Maar wat is het Noorderlicht nu en wanneer heb je de meeste kans om het te zien? Ontdek het hieronder!

Wat is het Noorderlicht?

Het Noorderlicht of Aurora Borealis is een magisch natuurfenomeen. Het ontstaat door uitbarstingen van de zon. Het wordt ook wel zonnestormen genoemd.

Maar er zijn ook minder wetenschappelijke verklaringen voor het Noorderlicht. Zo geloofden de Vikingen dat het Noorderlicht (of Poollicht) kwam aanduiden wie naar het Walhalla ging gaan als hij ging sterven op het slagveld. Een andere uitleg is dat het Noorderlicht zichtbaar is als er een oude vrijster overleden was.

Wat je ook gelooft, het Noorderlicht is een prachtig natuurfenomeen en iets dat je je lange tijd zal herinneren.

Wanneer kan je het Noorderlicht zien?

Het Noorderlicht is jammer genoeg niet elke avond zichtbaar. Het komt voor tussen eind augustus en eind april. Maar het moet ook een heldere hemel zijn om het Noorderlicht te kunnen waarnemen.

Met weet dat het helemaal niet zeker is dat je het Noorderlicht zult zien.

Tip: hoe langer je verblijf is, hoe meer kans om het Noorderlicht eens te zien.

Waar kan je het Noorderlicht waarnemen?

Het Noorderlicht kan je normaal spotten in Zweeds Lapland, Fins Lapland, in het Noorden van Noorwegen en in Ijsland.

Tip: Overnacht in een glazen Iglo om zo ‘s nachts onder het Noorderlicht te kunnen slapen. Een zeer unieke ervaring maar een aanrader.

Noorderlicht vastleggen op foto?

Wil je het Noorderlicht ook kunnen vastleggen als herinnering? Ontdek in de video hieronder hoe je het Noorderlicht het beste kunt fotograferen.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Met de boot naar Zweden

Als je zelf naar Zweden wil reizen met de auto, maar niet het volledige traject zelf wil rijden, dan kan je gebruik maken van veerdiensten.

noorderlicht zweden
Vakantie Zweden

Noorderlicht in Zweden? Hier moet je zijn

Eén van de prachtige dingen die je in Zweden kunt spotten is het Noorderlicht. Een prachtig natuurfenomeen die de hemel verandert in een fenomenaal spektakel.

Klaar voor de zomer van 2024?