Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Met de trein naar Londen – tips

Staat een bezoekje aan het mooie Londen op de agenda? Ideaal, want Londen is een prachtige stad! Eén van de beste manieren is om met de trein naar Londen te gaan. In zo’n 2 uur sta je van Brussel-Zuid in de Engelse hoofdstad. We raden het zeker aan. Ontdek hieronder alles wat je moet weten om met de trein naar Londen te gaan, hoe je voordelige tickets kunt kopen en zoveel meer.

Met de trein naar Londen – treintickets

Om je trip naar Londen zo aangenaam mogelijk te maken, raden we je aan om je treintickets steeds online (en op voorhand te reserveren). Zo kan je zonder zorgen de trein opstappen en genieten van je citytrip Londen.

De enigste manier om met de trein naar Londen te gaan is met de Eurostar. De trein die het Europese vasteland verbindt met Engeland (Londen). En we kunnen zeggen dat reizen met de Eurostar heel aangenaam is:

  • Ruime plaatsen (flink wat beenruimte)
  • 2 koffers & handbagage mogen mee
  • Stap de trein op en relax tot je het centrum van Londen bereikt

Goedkoop met de trein naar Londen – prijs

Een treinticketje naar de Engelse hoofdstad kost gelukkig niet zo veel geld. En afhankelijk van je wensen op uitstap met het gezin of liever wat doorwerken op de trein, kan je treintickets reserveren voor elk budget. Je kan al een treinticket kopen vanaf €49.

Ontdek hier alle prijzen van de Eurostar richting Londen.

Goedkope treintickets naar Londen

met de trein naar londen

Je kan je treinticket naar Londen al kopen vanaf €49. Soms kan je profiteren van uitzonderlijke kortingen of deals of gewoon onze handige tips toepassen om je treintickets zo goedkoop mogelijk aan te kopen.

Boek je tickets lange op voorhand: Je kan je treintickets tot 5 maanden op voorhand vastleggen. Als je weet dat je naar Londen gaat, probeer je tickets dan ook zo vroeg mogelijk te reserveren. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat de prijzen zullen stijgen.

Probeer de drukste momenten te vermijden: Londen is een populaire dichtbij citytrip bestemming. Het is eenvoudig een weekendje naar Londen te plannen. Zeker tijdens de kerstperiode bezoeken heel wat mensen de Engelse hoofdstad. De prijzen voor de treintickets (& hotels) liggen dan vaak iets hoger.

Aanrader: Boek je hotel in Londen voordelig dankzij onze tips

Tijdsverschil in Londen

Je moet rekening houden dat ze in Engeland (Londen) gebruik maken van een andere tijdzone. Het scheelt slechts 1 uur, maar je houdt er best rekening mee. Aangezien ze in Londen steeds 1u achter zitten, profiteer je ervan wanneer je naar Londen gaat. Maar in het terugkeren wordt het tijdsverschil terug gecompenseerd.

Vergeet dit zeker niet als je op tijd je trein wil halen in Londen.

Aankomst met de trein in Londen

Na een rustige treinrit kom je uiteindelijk aan in het centrum van Londen in het station London St. Pancras International. Aangezien het station in het centrum van de stad ligt, is het ook de ideale uitvalsbasis om Londen en al haar bezienswaardigheden te gaan verkennen.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
reisgids-londen
Citytrip Londen

Beste reisgids Londen 2019

Een reisgids voor Londen, de Engelse hoofdstad is zeker een aanrader om bij je te hebben. Het brengt je langs de leukste restaurantjes, de beste

goedkoop-naar-londen
Citytrip Londen

Goedkoop naar Londen

Een reisje aan het plannen richting het mooie Londen? We wouden dat we meekonden. Londen is gewoon een zalige stad om in te vertoeven, maar

citytrip-londen-hoeveel-dagen
Citytrip Londen

Londen – Hoeveel dagen nodig?

Voor velen misschien wel dé meest ideale citytrip: een stedentrip naar Londen. Dé hoofdstad van Engeland is één van de meest geboekte citytrips van de

Klaar voor de zomer van 2024?