Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Goedkoop naar Londen

Een reisje aan het plannen richting het mooie Londen? We wouden dat we meekonden. Londen is gewoon een zalige stad om in te vertoeven, maar toegegeven, zeker als je op een goedkope manier in de Engelse hoofdstad geraakt. Wij hebben enkele praktische tips hoe jij goedkoop naar Londen kan!

Ontdek Beste reisgids voor Londen

We raden je aan om alle tips door te nemen. Soms zijn het kleine zaken die een groot verschil kunnen maken in je budget. Klaar? Laat die goedkope trip naar Londen maar komen :-).

Goedkoop naar Londen – goedkoopste manier

De eerste stap voor je een trip kunt maken naar de Britse hoofdstad is je vervoer regelen. Je hebt vier verschillende mogelijkheden om in Londen te geraken. Hieronder geven we wat tekst en uitleg over de 4 manieren met telkens de voor- en nadelen en vooral de voordeligste tips.

Goedkoop met de trein naar Londen

De eerste en direct ook dé beste optie is om de trein – de Eurostar – te nemen. De Eurostar is de populairste en het snelste vervoersmiddel om in het centrum van Londen te geraken. Deze hogesnelheidstrein haalt maar liefst 300km/u. Vanuit Brussel doe je er zo’n 2u over om op je bestemming te geraken.

De goedkope treintickets naar Londen kan je hier eenvoudig boeken. Enkele tips om goedkoop met de trein naar Londen te gaan:

 • Koop je tickets zo vroeg mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe duurder de prijzen kunnen worden
 • Vermijdt de drukke periodes. Bvb de Kerstperiode is één van de drukste periodes van Londen. Probeer dan ook buiten deze periode naar de Britse hoofdstad te gaan.

Aanrader: De meeste mensen kiezen ervoor om een Standaard (2e klasse) ticket te kopen. Maar controleer steeds ook even de Premier (1e klasse) tickets. Soms is het prijsverschil minimaal waardoor je meer voordelen hebt in 1e klasse zoals een gratis maaltijd, gratis drinken en voornamelijk een betere stoel.

TIP: Ben je heel flexibel over je vertrek- & aankomsttijd? Maak dan gebruik van Eurostar SNAP. Dit programma biedt de beste prijzen aan zolang je reisuren flexibel zijn. Je kiest de datum van je heen- en terugreis, maar pas 48u voor vertrek ontvang je om welk uur je richting Londen vertrekt. Dit programma vult de laatste overgebleven tickets op waardoor je kan profiteren van goedkope treintickets.

Vergelijk: Soms kan je goedkopere treintickets reserveren door van een andere locatie te vertrekken. Kan je bvb vanuit Lille / Rijsel (Frankrijk) vertrekken naar Londen of

Goedkoop naar Londen – met de bus

Naast de trein kan de bus ook een goed alternatief zijn voor een citytrip Londen. Je hebt wel wat meer tijd nodig om er te geraken. De reistijd met de bus naar Londen duur zo’n 7 à 8u. Er zijn verschillende maatschappijen die je maar al te graag naar de Britse hoofdstad brengen.

OuibusOntdek Ouibus
FlixbusOntdek Flixbus
EurolinesOntdek Eurolines

Goedkoop naar Londen – met de auto

Een andere optie is om zelf naar Londen te rijden. Vanuit Brussel heb je zo’n 5u nodig om in de Britse hoofdstad te geraken en zal je zo’n 400km afleggen. Natuurlijk moet je het “kanaal” nog oversteken om voet aan wal te kunnen zetten in Engeland. Hiervoor heb je 2 opties:

 • Eurotunnel: de trein die onder de Noordzee rijdt en je in zo’n 35 minuten naar de andere kant brengt.
 • De Ferry

TIP: hou er rekening mee dat ze in Londen links rijden. Dit is een heel andere ervaring en je moet dus goed opletten.

TIP: Tank nog in België want in Engeland zijn de brandstofprijzen veel duurder.

Goedkoop naar Londen – met het vliegtuig

Het vliegtuig is ook een optie, maar ons inziens de minst interessante manier om naar Londen te gaan. De trein en bus zijn betere alternatieven. Alhoewel het soms een voordeligere manier kan zijn omdat de vliegtickets soms goedkoper zijn dan de treintickets.

Vanuit Brussel vliegen er heel wat lagekostenluchtvaartmaatschappijen richting de Britse hoofdstad zoals:

 • Ryanair
 • Easyjet
 • Air Berlin
 • German Wings
 • Britisch Midland
 • Aer Lingus
 • Wizzair
 • Monarch Airlines

Wil je goedkope vliegtickets kopen om in Londen te geraken? Bekijk dan zeker Cheaptickets.

Nu je weet hoe je goedkoop in Londen kan geraken, gaan we over naar de volgende stap. Tips om goedkoop te overnachten in Londen.

Goedkoop overnachten in Londen

De hotels in de Britse hoofdstad kunnen heel duur zijn. Maar er zijn gelukkig toch enkele manieren om goedkoop te overnachten in Londen. Lees onze tips om een goedkoop hotel te vinden in Londen.

TIP: Tijdens de zomermaanden is het de beste periode om naar Londen te gaan (omdat er dan veel zakenlui niet zijn en ook de studentenkamers zijn leeg)
AANRADER: Wil je een goedkoop verblijf? Probeer de kerstperiode te mijden.

Goedkoop eten & drinken in Londen

Dat Londen duur is om te verblijven weten we bijna allemaal. Maar toeristen betalen ook vaak te veel om te gaan eten. Een restaurant vlak naast de Big Ben is misschien wel een zalige locatie met een prachtig uitzicht maar het zal ook veel duurder zijn dan andere plaatsen. En wees er maar zeker van dat de locals goedkopere plaatsen weten om te gaan eten.

Dankzij deze reisgids voor Londen ontdek je leuke restaurantjes waar ook de locals naartoe gaan.

TIP: Vraag kraantjeswater ipv flessenwater

Genoeg tips om goedkoop naar Londen te gaan

Nu je genoeg tips heb gekregen voor een goedkope reis naar Londen is het nu hét moment om te genieten van wat Londen allemaal te bieden heeft. Een klein voorsmaakje:

Leestip: Hoeveel dagen nodig om Londen te ontdekken?

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
jetlag voorkomen
Tips

Hoe voorkom je een jetlag?

Ga je met het vliegtuig op reis naar een andere tijdzone? Dan bestaat de kans dat je een jetlag gaat krijgen. Zeker bij reizen waarbij

TUI 2e persoon gratis mee op reis

Wil je extra goedkoop op vakantie vertrekken? Dan kan je bij vaak profiteren van een waanzinnige promo: 2e persoon gratis. Je bespaart zo tot 50%

Klaar voor de zomer van 2024?