Potsdam

Vlak buiten Berlijn, op een half uurtje met de trein, ligt Potsdam. De hoofdstad van de deelstaat Brandenburg, en een van de oudste steden van Duitsland. De stad is vooral bekend door de vele koningen / vorsten die er prachtige paleizen hebben neergezet. Tijdens je bezoek aan Berlijn moet je zeker een dag vrijhouden om Potsdam (en al haar schoonheid) te bezoeken.


 

Potsdam bezoeken vanuit Berlijn

Tijdens je bezoek aan Berlijn raden we je ook aan om een daguitstap te maken naar Potsdam. Potsdam ligt op zo’n 30 minuten van Berlijn als je met de trein gaat. Neem vanuit Berlin Hauptbahnhof de S7(RE1) trein richting Potsdam. De ideale manier om Potsdam te bezoeken vanuit Berlijn.

Tips om Potsdam te bezoeken

Potsdam is geen grote stad, maar wel een aanrader om te bezoeken. De vele paleizen en bezienswaardigheden liggen niet vlakbij elkaar. De stad bezoeken per fiets is dan ook zeker aan te bevelen.

Fietsen in Potsdam is zeker geen probleem.

Bezienswaardigheden in Potsdam

  • Sanssouci
  • Schloss Glienicke
  • Potsdamer Stadtschloss
  • Neues Palais

Tips voor Potsdam

Potsdam – hoeveel dagen?

Tijdens je bezoekje aan Berlijn moet je ook even tijd vrijmaken om naar het mooie Potsdam te trekken. Het is zeker de moeite waard voor een stop. In Potsdam vind je het ene paleis na het andere. Dit samen met veel historie en cultuur is Potsdam zeker een aanrader. Maar ... Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force