Waar kan ik een milieusticker/milieuvignet kopen voor Duitsland?

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland of moet door Duitsland rijden om je eindbestemming te bereiken? Hou er dan rekening mee dat je in bepaalde (lees: heel wat) regio’s een milieuvignet of milieusticker nodig hebt. Maar wat is dat nu juist? Waar kan je het kopen en wat kost het? Hieronder vind je alle nodige informatie.

Waar kan ik een milieusticker kopen in België?

Eigenlijk raden we je aan om de sticker niet in België te kopen. Want dan betaal je zeker te veel. Interessanter is om bij de stad Keulen het vignet te bestellen. Voor slechts 5 EURO (in 2018) kan je zo’n milieusticker aanvragen. Dat kan je doen via volgende knop:

Hou er rekening mee dat je een 10 tal werkdagen nodig hebt om de sticker te ontvangen.

Wat is een milieusticker?

In Duitsland proberen ze de luchtkwaliteit te verbeteren. En sinds 2008 worden bepaalde wagens uit het centrum verboden als ze te vervuilend zijn. Hiermee werden milieuzones of “Umweltzones” gecreëerd. Bij het aanvragen van zo’n sticker moet je informatie meegeven over je wagen. Op basis van de vervuilingsgraad krijg je een bepaalde milieusticker. Er zijn 3 kleuren:

 • Groen
 • Geel
 • Rood

Meer informatie over de stickers lees je hier.

Wat kost het?

Op het internet kan je verschillende prijzen vinden voor zo’n milieusticker. Maar eigenlijk betaal je steeds te veel. Want je kan zo’n geldige milieusticker bestellen voor slechts 5€. Je leest het goed. Slechts 5€ terwijl andere websites al snel 16 euro gaan vragen.

 

De Duitse Umweltzones – waar moet je een milieusticker hebben?

Er zijn meer en meer milieuzones waar je zo’n milieusticker nodig hebt. Op dit moment zijn er 70 plaatsen waar je een milieusticker nodig hebt.

 

9 gedachten over “Waar kan ik een milieusticker/milieuvignet kopen voor Duitsland?”

 1. 2 weken geleden bestelde ik een milieuvignet en schreef 5 euro over, maar tot op vandaag heb ik nog niks ontvangen.
  Wanneer mag ik het vignet verwachten aub?
  Groeten,
  Ludo D.

  • Beste Ludo,
   Het duurt zeker een 2 tal weken alvorens je het vignet gaat ontvangen. We hebben zelf ook het vignet daar gekocht en goed ontvangen.
   Echter staan we niet in contact met de stad Keulen. Mochten er problemen zijn. Dan raad ik je aan om contact op te nemen met hen.

   onvergetelijke vakantiegroeten,
   Gregory

  • Hallo

   Ik heb meer dan een maand geleden het geld overgemaakt en meermaals gemaild. Nooit reactie gekregen.
   Ik bestel hem ergens anders.

  • ik heb het ook gehad, stuur je copy van de inschrijvings kaart waarop de nummerplaat is ingeschreven, laat hun herinneren wanneer je het hebt aangevraag en betaald

  • dezelfde ervaring; besteld en betaald sind 28.04 – er komt GEEN vignet !
   ondanks contact via dezelfde website (van de bestelling);
   van derden kreeg ik ook dezelfde reactie!
   bestel ZEKER NIET via die link van Keulen !!!

 2. Dank voor reactie. Ik probeer te mailen via deze site maar lukt me niet. Er komt steeds op dat ik verkeerd emailadres invul…? Nochthans dit is zeker het correcte. Hopelijk ben ik mijn geld niet kwijt en ergst zou zijn dat we het vignet niet op tijd hebben!
  Groeten,
  Ludo
  Idee naar welk email adres ik moet sturen( in Keulen)

 3. Beste,
  Kunt u me zeggen via welk email adres of contactgegeven ik in contact kan komen met stad Keulen? Ik bestelde reeds op 24 mei 2018 een milieuvignet en schreef ook die dag 5euro over, maar nog altijd niks ontvangen. we vertrekken volgende week!
  Groeten,
  Ludo

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.