Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Cruise boeken – tips voor voordelige cruises

We helpen je graag met praktische & voordelige tips om jouw cruise te boeken. Een cruise vakantie is niet zoals een andere autovakantie of vliegvakantie. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. HIeronder helpen we je graag op weg voor het boeken van jouw ultieme cruise vakantie.

Ontdek de voordelige cruise vakantiestemmingen

Tips voor het boeken van jouw cruise vakantie

 1. Boek je extra’s direct mee
  Wanneer je jouw cruise vakantie aan het boeken bent, dan raden we je aan om de extra’s zoals een drankenpakket, Wifi, … op voorhand te boeken. Veelal krijg je extra korting wanneer je deze zaken op voorhand reserveert. En het is vaak veel goedkoper dan wanneer je het tijdens de cruise aanschaft.

  TIP: Zeker de Wifi is een aanrader om geen hoge smartphonefactuur te ontvangen.
 2. Boek je cruise bij een cruise specialist
  Bij het boeken van jouw cruise vakantie, raden we je zeker aan om dit te doen bij een cruise specialist. Zo ben je zeker dat de cruise bij jou past en dat je een onvergetelijke tijd zult beleven.
 3. Reserveer je restaurant bezoekjes ook op voorhand
  Wil je zeker zijn van plaats in een bepaald restaurant aan boord van je schip? Reserveer dan zeker een plaatsje op voorhand. De populairste restaurants zullen tijdens je vakantie vaak vol zitten.
 4. Kies heel bewust je kajuit
  Een goede kajuit is belangrijk voor je vakantie & je budget. Doe je meerdere stops, dan is een balkonkajuit misschien die extra euro’s niet waard. Of net wel. Heb je vaak last van zeeziekte? Kies dan voor een kajuit in het midden en op een lager verdiep. Zo heb je minder last van de golven & minder kans om zeeziek te worden.
 5. Controleer de dresscode
  Vaak hebben bepaalde cruises een dresscode. Zeker de formele cruises verwachten dat je toch deftig gekleed op restaurant gaat. Terwijl andere cruises dit helemaal niet verwachten.
  Hou dit ook in je achterhoofd wanneer je op cruise gaat met kinderen.
 6. Boek zelf je excursies
  Wanneer je aan land gaat op een bepaalde bestemming, dan raden we je aan om op voorhand je excursies of uitstappen te regelen. En het voordeligst is om dit zelf te regelen. Daarnaast hoef je niet te wachten op de andere reizigers en kan je zelf je eigen ding doen!
  Let wel: zorg dat je op tijd terug bent op het cruiseschip.
 7. Hou je budget aan boord in de gaten
  TIjdens je cruise kan je al snel heel wat geld uitgeven aan extra entertainment, eten & drinken, … Hou in de gaten hoeveel je uitgeeft om zo achteraf niet voor verrassingen te staan.

Tip: Cruise boeken? Wat moet je weten!

Wanneer boek je best een cruise?

Goed om te weten is dat cruisevakanties tijdens schoolvakanties vaak sneller uitverkocht zijn. Ook familiekajuiten of connecterende kajuiten zijn beperkt in aantal en vaak als eerste uitverkocht.

Wil je met het gezin een cruise vakantie boeken? Dan raden we je aan om dit zo vroeg mogelijk te doen.

Hoe vroeger je boekt, dan heb je meestal niet alleen de beste prijs, maar ook de grootste keuze van de kajuiten en vakantiebestemmingen. Er zijn vaak ook lanceringsactie / vroegboekacties zoals 2e persoon gratis, gratis drankenpakket of gratis WiFi.

Disney Cruise boeken

Disney heeft een eigen cruise gelanceerd in Europa & Amerika. Heb je hiervoor interesse, zorg dan dat je de Europese Disney cruise boekt en niet de Amerikaanse.

Ontdek Europa samen met de bekendste Disney figuren.

Ontdek hier alles over de Disney Cruise en hoe zo’n cruise kunt boeken.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

PROMO: Cruise met 2de persoon gratis

Op zoek naar de promotie voor cruises waarbij de 2de persoon gratis meereist? Regelmatig bieden reisorganisaties zoals Sunweb maar ook cruisemaatschappijen MSC Cruises hele promoties

Cruises vanuit België

Genieten van een prachtige cruise en starten vanuit België? Cruises vanuit België zijn populair onder de Belgen. De eenvoudig om vanuit eigen land op vakantie

Sunweb cruises

Sunweb biedt naast ook vliegvakanties en autovakanties ook cruise vakanties aan. Via Sunweb kan je de cruises vakanties boeken van bij de grootste rederijen. Een

riviercruise
Cruise

Populaire riviercruises in Europa!

Laat je meenemen doorheen het centrum van Europa langs de mooiste landschappen en prachtige steden met veel cultuur en geschiedenis. Kom tot rust en geniet

Klaar voor de zomer van 2024?