Leuke citytrips dichtbij

Een leuke citytrip of een weekendje weg hoeft helemaal niet ver te zijn. Er zijn heel wat leuke citytrips dichtbij huis waar je ook kan genieten. Citytrips die vlot bereikbaar zijn met de trein en/of met de auto waar ook veel te beleven valt.

Zowel in binnen- als buitenland zijn er tal van leuke stedentrips die je kan bezoeken. Hieronder enkele leuke citytrips ideeën die je kan bezoeken met de trein of met je eigen auto…

Leuke citytrips in België

Je hoeft niet per sé naar het buitenland te gaan om een leuk weekendje weg te beleven. Ons eigen Belgenlandje heeft ook heel wat troeven & steden die de moeite waard zijn. De dichtbij citytrip in België zijn doenbaar met zowel de trein als met de auto.

citytrip antwerpen

Antwerpen

De stad aan de Schelde biedt je een ideale combinatie aan historische & moderne architectuur, leuke club & bars en veel shopping plezier!
Klik hier voor leuke hotels in Antwerpen

citytrip brugge

Brugge

Brugge - die scone! Gezellig pittoreske stad met een blijvende Middeleeuwse geschiedenis. Wandel door de straatjes en langs de mooie reitjes van Brugge.
Klik hier voor leuke hotels in Brugge

citytrip dichtbij hasselt

Hasselt

Laat je betoveren door de (vaak ongekende) pareltjes van de Limburgse hoofdstad.
Gun jezelf wat tijd om echt te genieten van het mooie Hasselt.
Klik hier voor leuke hotels in Hasselt

Leuke citytrips in Nederland

Ook bij onze noorderburen kan je zijn er enkele leuke steden die een bezoekje waard zijn. 

citytrip amsterdam

Amsterdam

Eén van de hipste steden van Europe zo dichtbij! Ideaal om lekker te gaan winkelen of een rondvaart te plannen op de grachten. Maar maak ook wat tijd voor cultuur! Amsterdam heeft iedereen iets te bieden.
Klik hier voor leuke hotels in Amsterdam

citytrip dichtbij maastricht

Maastricht

Hippe design winkels, gezellige pleinen en uitgestrekte wijngaarden. De ideale bestemming voor een weekendje weg.
Klik hier voor leuke hotels in Maastricht

citytrip rotterdam

Rotterdam

Naast Amsterdam is Rotterdom hét shopping paradijs van Nederland. Naast de stoere haven vind je ook tal van culturen. Heerlijk rondtoeven in Rotterdam? Doen!
Klik hier voor leuke hotels in Rotterdam

citytrip dichtbij utrecht

Utrecht

In Utrecht ga je je nooit vervelen. Deze levendige stad heeft enkele hippe bars en leuke restaurantjes.
Klik hier voor leuke hotels in Utrecht

Leuke citytrips in Frankrijk

La douce France, het ideale vakantieland voor een zomervakantie. Maar ook prachtige steden die je doen watertanden…

citytrip parijs

Parijs

De stad van de liefde. Parijs heeft ontzettend veel te bieden en is dé ideale dichtbij citytrip. Waarom je naar Parijs moet? Voor de Franse keuken, de vele shopping mogelijkheden, architecturale pareltjes, ...
Klik hier voor leuke hotels in Parijs

Reims

Reims, een oude stad met een ruime geschiedenis die teruggaat to aan de Romeinse tijd. Laat je betoveren door deze interessante stad.
Ideaal voor een weekendje weg.
Klik hier voor leuke hotels in Reims

citytrip lyon

Lyon

Mooi weer, typisch Frans & lekker eten. Dat staat allemaal synoniem voor Lyon. Een must in de Provence om te gaan bezoeken. Een stad met veel cultuur & geschiedenis.
Klik hier voor leuke hotels in Lyon

Rijsel

Klik hier voor leuke hotels in Rijsel

Metz

Klik hier voor leuke hotels in Metz

Straatsburg

Klik hier voor leuke hotels in Straatburg

Leuke citytrips in Duitsland

De Duitse steden mogen zeker niet ontbreken op ons lijstje van leukste citytrips dichtbij huis.

citytrip berlijn

Berlijn

Klik hier voor leuke hotels in Berlijn

Keulen

Klik hier voor leuke hotels in Keulen

Aken

Klik hier voor leuke hotels in Aken

Andere leuke citytrips dichtbij

goedkoop-naar-londen

Londen

Klik hier voor leuke hotels in Londen

Waarom een citytrip dichtbij de moeite is?

Een leuke citytrip dichtbij boeken is steeds de moeite waard. Je geraakt op korte termijn met de auto of in geen tijd met de trein of bus. Een groot voordeel ten opzichte van de andere citytrips waarbij je het vliegtuig moet nemen.

Een weekendje weg moet niet ver weg te zijn. Van zodra je niet meer thuis bent, kan je het gevoel krijgen van een echt weekendje weg. Of dit nu naar New York is of naar Amsterdam. 

 

Citytrip dichtbij met de trein of met de auto?

Het grote voordeel van een citytrip dichtbij is dat je er heel eenvoudig geraakt. Met de auto of trien geraak je moeiteloos op je bestemming. Het gevoel hebben dat je snel naar huis kunt gaan maar toch even helemaal weg. Maar wat is nu de beste keuze? Met de auto of met de trein?

Citytrips dichtbij met de trein – Groot steden zoals Parijs, Berlijn, Amsterdam, Brussel, … raden we aan met de trein te gaan. In deze steden is parkeren niet altijd evident of kunnen de prijzen nogal duur oplopen. Daarnaast kan je al beginnen genieten van zodra je op de trein stapt. 

Citytrips dichtbij met de auto – Jammer genoeg is het niet altijd evident om de trein te nemen naar je bestemming. Sommige bestemmingen zijn gewoon veel beter bereikbaar met de auto. 

Prijzen vergelijken – daarnaast raden we je zeker aan om de prijzen van de treintickets te vergelijken (eventueel ook met vliegtickets). Bij bepaalde acties kan je nogal verstelt staan van de prijzen die je moet betalen.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.