Vakantie Tips

Prachtig Noorderlicht boven België – Zeldzaam!

noorderlicht belgië
Prachtig Noorderlicht boven België – Zeldzaam!

Heb je er altijd al eens van gedroomd om het prachtig Noorderlicht te zien? Normaal moet je hiervoor naar het hoge Noorden (Ijsland, Zweden, Noorwegen, …) Maar afgelopen dagen was het ook mogelijk om het Noorderlicht in België te spotten (met een camera). Een zeldzaam natuurfenomeen!

Noorderlicht boven België / Nederland

Eerst werd Nederland getrakteerd op dit prachtig natuurfenomeen. Maar afgelopen nacht waren ook wij aan de beurt en kon je vanop verschillende plaatsen het Noorderlicht zien. Dit zorgde natuurlijk voor massaal veel berichtjes op social media.

Met het blote oog kon je het Noorderlicht niet zien. Gelukkig kon een camera dat wel. Met uitzonderlijke foto’s tot gevolg.

Uitzonderlijk in België

Dat het Noorderlicht in België te zien valt is echt uitzonderlijk te noemen. Maar dankzij een krachtige zonnestorm gecombineerd met helder weer was het wel mogelijk!

Meer Noorderlicht in België in 2025

Volgens voorspellingen van NASA zouden we de komende jaren meer kunnen genieten van het Noorderlicht in onze gebieden. De zonnestormen zullen toenemen met een hoogtepunt midden 2025. Het ziet er goed uit voor de Noorderlicht fans.

Zelf het Noorderlicht zien?

Wil je zelf het Noorderlicht eens zien vanop de eerste rij? Dan raden we je aan om een reis te boeken richting het hoge Noorden. Onder andere naar Laptop, Ijsland, Noorwegen, …

Ontdek hier meer over reizen naar het Noorderlicht >

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Reisorganisaties Ijsland

Wil jij op vakantie naar IJsland? Daar een rondreis maken door dit prachtig land kan op elk moment van het jaar. Maar op elk moment

vakantie lapland
Finland

3 x Bijzonder overnachten in Lapland

Ga je op vakantie naar Lapland en ben je op zoek naar enkele bijzondere overnachtingen? We hebben 5 leuke manieren om bijzonder te overnachten in

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023