Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Leuke uitstapjes met Peuters

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes met peuters in België of zelfs verder? Zoek je naar enkele activiteiten die je met je peuter kunt doen? Jammer genoeg zijn niet alle uitstappen geschikt voor peuters. Maar onderstaande activiteiten zal je peuter vast en zeker fantastisch vinden. We hebben zowel indoor als outdoor uitstapjes toegevoegd. Zo weet je ook wat gedaan bij slecht weer.

De leukste uitstapjes met een peuter zijn …

Naar een speeltuin of speelbos

Kinderen / peuters hebben eigenlijk niet zo veel nodig om zich bezig te kunnen houden. Ze vinden het fantastisch om op een speeltuin te kunnen ravotten. Laat hen dat dan ook doen.

Denk maar aan leuke parcours, klimtoestellen op maat van je kind, touwbrug, zandbak, …

Gaan zwemmen in een subtropisch zwembad

Heel wat kinderen zijn echte waterratjes. Ookal kunnen ze nog niet zwemmen, ze zitten graag in warm water om te kunnen spetteren. Een subtropisch zwembad is ideaal. Lekker warm, veel dingen om te doen, …

Tip: Ga op vakantie naar een subtropisch zwembad bij Center Parcs >

Bezoek een pluktuin of plukboerderij

Dit vonden wij één van de leukste activiteiten. Met onze peuter even een bezoekje brengen aan een plukboerderij. Ze kunnen dan namelijk zelf bepaalde fruit of groenten gaan plukken.

Er zijn vast en zeker enkele pluktuinen bij jouw in de buurt.

Ga naar een pretpark voor peuters

Iets waar peuters ook vaak zot van zijn, pretparken. Nog niet om op zotte achtbanen te gaan. Maar wel om te genieten van de draaimolen, een treintje, de figuren, … Zeker als ze de figuren herkennen (zoals Mickey Mousse, Bumba, Samson & Marie, …)

Ideale pretparken voor peuters zijn: Plopsaland De Panne, Disneyland Parijs en de Efteling

Bezoek samen een kinderboerderij

Een ideale & leerrijke uitstap is een bezoekje aan de kinderboerderij. Laat je peuter kennis maken met de schaapjes, geitjes, konijnen, varkens, paarden, … bij een kinderboerderij in jouw buurt.

Combineer het met een lekkere pannekoek of ijsje en je kind zal een topdag of topnamiddag beleven.

Blotevoetenpad

Een blotevoetenpad is een ideale activiteit voor jong & oud! Het is een pad doorheen de natuur die je op blote voeten moet afwerken. Zo moet je door de modder wandelen, over kleine steentjes of takken, door water, … Een ware beleving voor het hele gezin.

Bezoek een treinstation

Het klinkt misschien niet zo’n uitzonderlijke uitstap maar peuters hebben nog veel te ontdekken. Een treinstation is vaak een plaats waar ze (nog) niet veel geweest zijn. Laat hen ontdekken hoe groot/lang een trein is, hoe snel hij voorbij raast, hoeveel mensen op of afstappen, …

Moet je ergens naartoe? Overweeg ook even om de trein te nemen. Je peuter zal het zalig vinden.

Naar de bibliotheek

Een leuke uitstap als het regent. Een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Ontdek de magische wereld van kinderboeken. Vaak is er in de bibliotheek ook een speelhoekje of kleurhoekje voor peuters. Ideaal nadat ze zelf enkele boekjes konden kiezen. Of ga samen met hen in de leeshoek zitten om de leuke peuterverhalen te ontdekken.

Opendeurdag bij brandweer of politie

Ook opnieuw niet alleen interessant voor de peuters. Ook volwassenen kunnen nog heel wat leren van een bezoekje aan de politie of brandweer. Jaarlijks wordt er vaak een opendeurdag bij de hulpdiensten georganiseerd. Ga langs en ontdek welke materialen de hulpdiensten gebruiken, hun kledij. Je peuter zal zijn/haar ogen uitkijken.

Onze favoriete uitstap met peuter

Onze favoriete uitstap met onze peuter zijn de bezoekjes aan de bibliotheek. We kiezen samen enkele verhaaltjes voor het slapengaan.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:
Met Vier in Bed
Vakantie België

Met Vier in Bed 2023 deelnemers

Met Vier in Bed is in 2023 al aan haar 11e seizoen bezig. Het populaire tv programma brengt wekelijks 4 B&B’s samen. De gasten gaan

B&B met wellness aan zee

Een vakantie aan zee is altijd een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Maar wat als je die ontspanning naar een

Klaar voor de zomer van 2024?