Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Brugge – Hoeveel dagen nodig?

Brugge, het Venetië van het Noorden. De hoofdstad van West-Vlaanderen is de moeite om te bezoeken. Er zijn heel wat bezienswaardigheden die je moet gaan ontdekken in de gezellige stad. Maar hoeveel dagen heb je nodig om de stad te ontdekken?

Boek je hotel in Brugge vanaf €52

Stedentrip Brugge – Hoeveel dagen heb je nodig?

Een uitstap of een weekendje weg naar Brugge? Zeker een aanrader! Brugge is niet zo groot, maar heeft heel wat leuke bezienswaardigheden en monumenten. Er zijn heel wat leuke stadswandelingen die je kan doen. Wil je de volledige stad verkennen? Reken dan toch 2 volle dagen in de stad zelf.

Ontdek alles van Brugge dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Tijdens onze citytrip in Brugge maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Brugge gaat bezoeken.

Overnachten in Brugge

In Brugge zijn er heel wat mogelijkheden om te overnachten. Laat je onderdompelen in de sfeer van deze mooie stad. Meer dan 350 leuke hotelletjes waar je kan overnachten.

Beste periode voor een citytrip naar Brugge

Brugge is een stad die het hele jaar door prachtig is om te gaan ontdekken. Maar toch zijn er betere periodes om naar Brugge te gaan. We raden je aan om Brugge te mijden tijdens de maanden oktober & november. Dit zijn typisch de maanden met het meeste neerslag. De beste periode, volgens ons, is om Brugge tijdens de zomermaanden te bezoeken. Zodat je zorgeloos kunt slenteren in de mooie Brugse binnenstad en tevens kan genieten van de aangename temperaturen.

Brugge is enorm populair voor het dagtoerisme. ‘s Morgens brengen heel wat bussen massa’s toeristen naar de binnenstand. Maar die bezoeken enkel de populairste bezienswaardigheden. Heb je enkele dagen om Brugge te bezoeken? Probeer dan tijdens de week te komen. De vele dagtoeristen komen vooral in het weekend naar Brugge. Zo kan je meer genieten van de rust en de mooie bezienswaardigheden. Zeker als je enkele dagen kan vrijmaken.

Waar ligt Brugge?

Ook van plan om naar het pittoreske Brugge te gaan? Zeker doen! Brugge heeft heel wat te bieden! Maar waar ligt Brugge nu eigenlijk? Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen, een provincie in België. De stad ligt op zo’n 20km van de kust en zo’n 100km van Brussel. Vanuit de hoofdstad van België vertrekken heel wat treinen richting Brugge. Je doet er ongeveer 1h10m over met de trein.

De stad ligt op zo’n 50km van Gent. Met de trein doe je er zo’n 25 minuten over.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Beste tours van Brugge

In Brugge valt er heel wat te beleven. De stad heeft een zeer ruime geschiedenis en leuke plekjes om te ontdekken. Plan je bezoek aan

wat-te-doen-brugge
Citytrip Brugge

Bezienswaardigheden Brugge – Wat te doen

Een bekende zin die mooi verwoord wat Brugge is: “Brugge, die Scone”. De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Deze werelderfgoedstad verwelkomt jaarlijks

brugge-redenen
Citytrip Brugge

7 redenen om Brugge te bezoeken

De werelderfgoedstad Brugge is zeker een must visit en moet op jouw bucketlist staan. In de hoofdstad van West-Vlaanderen valt heel wat te beleven. Je

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?