Bezienswaardigheden Brugge – Wat te doen

Een bekende zin die mooi verwoord wat Brugge is: “Brugge, die Scone”. De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Deze werelderfgoedstad verwelkomt jaarlijks heel wat toeristen die de schoonheid van Brugge willen opsnuiven. Maar ook lokale mensen van in de buurt kunnen een dagje Brugge wel smaken. Maar wat is er allemaal te doen in Brugge, wat zijn nu de populairste bezienswaardigheden? Hieronder enkele leuke zaken die je zeker eens moet gedaan hebben.

Bezienswaardigheden in Brugge

Brugge is niet zo’n grote stad, maar heeft wel enkele must see bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brugge.

1. Belfort

https://www.instagram.com/p/BuDwrx_n-Hl

Het gebouw, met een hoogte van 83 meter, werd opgetrokken in 1240 en kende sindsdien toch al enkele veranderingen. Ondertussen is het één van dé herkenningspunten geworden van de Brugse binnenstad. Je kan het Belfort (en haar 366 treden) beklimmen om een zalig uitzicht te krijgen over Brugge

Een bericht gedeeld door Marcie (@marsee_b) op

2. Basiliek van het Heilig Bloed

Op de burg van Brugge kan je de Basiliek van het Heilig Bloed vinden. Ook wel de Heilig Bloedbasiliek genoemd. De kerk heeft haar naam te danken aan het Heilig Bloed van Jezus dat er wordt bewaard. Naast het Heilig Bloed zijn er ook nog andere bijzondere kunstvoorwerpen terug te vinden.

TIP: Kom tijdens het Hemelvaartweekend naar Brugge om de Heilige-Bloedprocessie met eigen ogen mee te maken.

Wat te doen in Brugge – onze tips

In Brugge zijn er heel wat leuke activiteiten die je kan doen. Zowel met de kinderen, met vrienden of gewoon als koppel. Brugge heeft enorm veel te bieden en dit het hele jaar door. Hieronder hebben we eerst een overzicht gemaakt van de leukste bezienswaardigheden die je zeker eens moet gezien hebben.

De Markt met de het Belfort

In het centrum van de stad bevindt zich de Markt meet daarbij het bekende Belfort. Vanop de Markt kan je een begeleide tour nemen met een paardenkost.

https://www.instagram.com/p/Biui2XQhiMh/

De Burg met het stadshuis

https://www.instagram.com/p/BNoVewhj-ru/?tagged=burgbrugge

Sint Janshuismolen

Rond de vesteen van Brugge kan je nog verschillende oude molens terugvinden. De molens worden niet meer gebruikt maar zijn nog in zeer goede staat. Tijdens je bezoek aan deze prachtige stad moet je zeker eens langs de vesten wandelen of fietsen en een molen van dichtbij gaan bekijken.

https://www.instagram.com/p/5HNVyPBB5b/?tagged=brugsevesten

Jan Van Eyck Plein

https://www.instagram.com/p/BZAzemzB-qe/?tagged=janvaneyckplein

Het Oud Sint Jans Hospitaal

https://www.instagram.com/p/Bg751H3Dzsa/?tagged=oudsintjanshospitaal

De Brugse Vesten

https://www.instagram.com/p/BUpY2SnAwDg/?tagged=brugsevesten

Daarnaast zijn er ook heel wat zaken die je eens moet gedaan hebben in Brugge

Brugge bezoeken per koets

Eén van de oudste vervoersmiddelen is paard & kar. In Brugge kan je nog een rondleiding krijgen doorheen de stad met de belangrijkste bezienswaardigheden per koets.

Kostprijs: 55 euro

Zeker de moeite waard op een zonnige dag.

https://www.instagram.com/p/BZODil8h0_u/?tagged=horsebrugge

Met een bootje op de Brugse Reien

Een andere manier om Brugge te leren kennen is per bootje. Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden, is doorkruist van kleine kanaaltjes. Ideaal dus om per boot de stad te gaan ontdekken langs een andere kant.

https://www.instagram.com/p/BjqfngIDfD6/?tagged=brugge

Bezoekje aan de stadbrouwerij De Halve Maan

Eén van de bekendste bieren gebrouwen in Brugge is de Brugse Zot. In de brouwerij De Halve Maan, gelegen bij het Walplein is ook een bezoekje waard!

Koop je tickets online via www.halvemaan.be/nl/brouwerijbezoek

Beste periode om naar Brugge te komen?

Plan je een bezoekje aan de historische binnenstad van Brugge? Een daguitstap of wil je er enkele dagen vertoeven? Beide is zeker mogelijk. Maar belangrijk om je trip naar Brugge goed in te plannen en de beste periode te kiezen. HIeronder kan je enkele jaarlijkse evenementen terugvinden die in de Brugse binnenstad doorgaan.

> TIP: Ontdek hoeveel dagen je nodig hebt om Brugge te bezoeken

Leuke evenementen in Brugge

Zoals gezegd valt er het hele jaar door wel iets te beleven in Brugge. Zodoende dat een bezoekje aan Brugge eigenlijk op elk moment kan plaatsvinden.

Februari

  • Bierfestival

Mei

  • Heilige bloedprosessie

Juni

  • Foodtruck Festival
  • Feest in’t Park

Juli

  • Vama Veche
  • Moods festival
  • Benenwerk

September

  • Kookeet

December

  • Kerstmarkt

Wat niet te doen in Brugge

Je hebt nu al heel wat tips gekregen van wat je zeker moet bezoeken, wat je kan doen in Brugge. Maar daarnaast is het ook wel interessant om te weten wat je niet moet doen.

1. Ijsjes kopen uit de supermarkt

in Brugge zijn er enkele van de beste ijsshops die je kan vinden. Volgens mij is hét beste ijssalon zelf gelegen in de Brugse binnenstad.

Plan je een bezoekje aan Brugge? Stop dan zeker bij Gelateria Da Vinci.

Ook interessant...

boottocht rondvaart brugge

Boottocht Brugge – Rondvaart Brugge vanop het water

Doorheen de Brugse binnenstad lopen heel wat kleine kanaaltjes, ook wel de Reien genoemd. Tijdens je bezoek aan Brugge kan een boottocht zeker niet ontbreken. Hieronder kom je alles te weten over de boottochten in Brugge, prijzen, duur en waar je kunt opstappen. Tickets online reserveren (boottocht & begeleide wandeling) Waar kan je opstappen voor ...

Lees meer

Beste tours van Brugge

In Brugge valt er heel wat te beleven. De stad heeft een zeer ruime geschiedenis en leuke plekjes om te ontdekken. Plan je bezoek aan Brugge en geniet van deze must do begeleide tours. Boottocht op de Brugse reien Brugge heeft zijn bijnaam het Venetië van het Noorden zeker niet gestolen. Doorheen het centrum van ...

Lees meer

luxe-hotels-brugge

Luxe hotels in Brugge | 5 sterrenhotels

Op zoek naar luxe hotels in het centrum van Brugge? Vind het beste hotels van Brugge waar je eindeloos kan genieten. Een luxe hotel is bijna een synoniem van puur genot, de beste faciliteiten, roomservice, jacuzzi op de kamer, … en dit alles in een perfect afgewerkte moderne hotelkamer of eerder een charmant romantische kamer. ...

Lees meer

wat-te-doen-brugge

Bezienswaardigheden Brugge – Wat te doen

Een bekende zin die mooi verwoord wat Brugge is: “Brugge, die Scone”. De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Deze werelderfgoedstad verwelkomt jaarlijks heel wat toeristen die de schoonheid van Brugge willen opsnuiven. Maar ook lokale mensen van in de buurt kunnen een dagje Brugge wel smaken. Maar wat is er allemaal te ...

Lees meer

brugge-redenen

7 redenen om Brugge te bezoeken

De werelderfgoedstad Brugge is zeker een must visit en moet op jouw bucketlist staan. In de hoofdstad van West-Vlaanderen valt heel wat te beleven. Je wordt er ongedompeld in een rijke geschiedenis in de kern van de stad. Maar ook daarbuiten kom je ogen tekort. De stad telt net geen 120.000 inwoners maar mag elk ...

Lees meer

citytrip-brugge-hoeveel-dagen

Brugge – Hoeveel dagen nodig?

Brugge, het Venetië van het Noorden. De hoofdstad van West-Vlaanderen is de moeite om te bezoeken. Er zijn heel wat bezienswaardigheden die je moet gaan ontdekken in de gezellige stad. Maar hoeveel dagen heb je nodig om de stad te ontdekken? Boek je hotel in Brugge vanaf €52 Stedentrip Brugge – Hoeveel dagen heb je ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force