Vakantie Tips

7 redenen om Brugge te bezoeken

brugge-redenen
7 redenen om Brugge te bezoeken

De werelderfgoedstad Brugge is zeker een must visit en moet op jouw bucketlist staan. In de hoofdstad van West-Vlaanderen valt heel wat te beleven. Je wordt er ongedompeld in een rijke geschiedenis in de kern van de stad. Maar ook daarbuiten kom je ogen tekort. De stad telt net geen 120.000 inwoners maar mag elk jaar meer dan 6 miljoen toeristen ontvangen. Om zo’n aantal toeristen naar een stad te krijgen zullen er wel genoeg redenen zijn om Brugge, die scone, te bezoeken.

> Ontdek de beste hotels in Brugge <

Pittoreske omgeving

Als je ronddwaalt in Brugge, dan kom je hele leuke plekjes tegen. Doorheen de stad kan je de rijtjes bewonderen samen met de natuur en de dieren.
/www.instagram.com/p/BhqwxbrF14G/

Historie vol molens

Brugge heeft een rijke geschiedenis met de molens. Gelukkig schieten er nog enkele van die prachtige molens over. Aan de stadsrand, aan de vesten, kan je nog enkele exemplaren gaan bewonderen.
https://www.instagram.com/p/BhqjaLTAGXq/?utm_source=ig_embed

De lekkerste ijsjes vind je in Brugge

Ijsjes eten, een van onze favoriete bezigheden als we op stap zijn. In elke stad willen we zeker een ijsje eten. Laten we het een traditie noemen. Ga je naar Brugge? Dan moet je zeker eens stoppen bij Gelateria Da Vinci. Daar maken ze de lekkerste ijsjes.

Bruges by night! Wauw

Tijdens de dag valt er heel wat te beleven. Maar kom ook ‘s avonds eens buiten. Zelfs in het donker is Brugge een prachtige stad. Neem je tijd en bezoek de verschillende plekjes ook ‘s nachts!
ttps://www.instagram.com/p/BfHAeQaF3Ic/

Proef eens een Brugse Zot

De Bruggelingen hebben de bijnaam Brugse Zotten gekregen. Maar dezelfde naam wordt ook gebruikt voor het lokale biertje. Zeker een aanrader om te proeven als je eens in Brugge bent!
https://www.instagram.com/p/BhjN2dIF7W3/

Een biertje op het #BrugsBierFestival?

Eén van de must-go-to events in Brugge is het Brugs Bier Festival wel. Meer dan 80 verschillende brouwerijen en bierfirma’s verzamelen tijdens het eerste weekend van februari op de Brugse Markt om hun bier te laten proeven. Het ideale moment om nieuwe biersoorten of ongekende bieren eens uit te proberen. Jaarlijks lokt dit event heel wat binnenlandse & buitenlandse toeristen…
https://www.instagram.com/p/BeyCQ3nDO-b/

Culinair genieten tijdens Kookeet

Kookeet, dat zijn eerste editie kende in 2011, is ondertussen uitgegroeid tot een echt fenomeen én evenement waar je zeker naartoe moet komen. Zo’n 30 topchefs tonen hun kunsten en voor een kleine prijs kan je hiervan genieten. Zo kan je in één middag (of meerdere als je wil) gaan eten bij echte topchefs voor een fractie van de normale prijs.

Redenen genoeg dus om zelf af te zakken naar deze mooie stad.

LEESTIP: Hoeveel dagen heb je nodig om Brugge te ontdekken?

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Beste tours van Brugge

In Brugge valt er heel wat te beleven. De stad heeft een zeer ruime geschiedenis en leuke plekjes om te ontdekken. Plan je bezoek aan

wat-te-doen-brugge
Citytrip Brugge

Bezienswaardigheden Brugge – Wat te doen

Een bekende zin die mooi verwoord wat Brugge is: “Brugge, die Scone”. De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Deze werelderfgoedstad verwelkomt jaarlijks

citytrip-brugge-hoeveel-dagen
Citytrip Brugge

Brugge – Hoeveel dagen nodig?

Brugge, het Venetië van het Noorden. De hoofdstad van West-Vlaanderen is de moeite om te bezoeken. Er zijn heel wat bezienswaardigheden die je moet gaan

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!