Genoeg redenen waarom je op reis moet naar Australië!

Inhoudstabel

Australië, voor velen de vakantiebestemming bij uitstek. Maar waarom eigenlijk? Ook wij zijn een grote fan van Australië en we willen je ook graag overtuigen van alles dat Australië ons te bieden heeft. Spoiler: enorm veel… Australië ligt, ongeveer toch, letterlijk aan de andere kant van de wereld en is één van de mooiste landen ter wereld. Ook wij zijn verliefd op Australië. We zullen waarschijnlijk niet veel moeite nodig hebben om ook jou te overtuigen dat Australië op je bucket-list moet staan! We geven je enkele (lees:genoeg) redenen waarom je zeker eens naar Australië moet reizen.

Het Great Barrier Reef

Eén van de meest bekende riffen ter wereld is gelegen in Australië nabij Cairns. Het rif is op dit moment met uitsterven bedreigd door de opwarming van de aarde, menselijke exploitatie en vervuiling. Wil je dus één van de wereldwonderen zien? Dan moet je naar Australië trekken.

Ayers Rock of Uluru

Eén van de bekendste foto’s die typerend is voor Australië is Ayers Rock of de Uluru. Een reusachtige rots in the red center die verschillende kleuren aanneemt afhankelijk van het moment van de dag. ’s Morgens vroeg opstaan en de zonsopgang zien bij de Uluru zal je niet snel vergeten.

De zalige stranden van Australië

Australië kan terecht trots zijn op de vele stranden die ze rijk is. Er zijn maar liefst meer dan 11.000 stranden en een totale afstand van 37.000km. Eén van de must visit stranden zijn de Whitsundays, een eilandparadijs in Queensland.

De natuur en de dieren van Australië

Omdat Australië zo’n groot land is (even groot als Europa) zijn er verschillende klimaten aanwezig. Dit zorgt ervoor dat je in één reis verschillende natuurgebieden kan bezoeken). Ook beschikt Australië over een uniek groep van dieren zoals de kangoeroe, de koala, de dingo, …

Als dat nog niet allemaal genoeg is, kan je in Australië ook genieten van zalige temperaturen. Tijdens hun zomer (onze winter) kan het er wel heel erg warm zijn. Daarom raden we je aan om in de Australische lente naar het mooiste land ter wereld te trekken.

Australië, dé ideale bestemming voor backpackers

Veel jongeren willen naar dit mooie land om er rond te trekken en veel ervaringen op te doen. Een reis naar Australië wordt meestal slechts eenmaal gedaan. Maar er zijn ook velen die, eenmaal ze er geweest zijn, graag nog eens willen teruggaan.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Kaart van Australië

Plan je een rondreis door Australië, dan mag een kaart van Australië zeker niet ontbreken. Of wil je gewoon weten langs welke bezienswaardigheden jouw rondreis

rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Nog geen vakantie gevonden?

Krijg aanbiedingen & tips die je helpen én maak kans op een mooie prijzen!