Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Visum nodig voor Australië?

Voor een bezoek of rondreis in Australië heb je een visum nodig. Ongeacht of je het land nu voor je plezier of voor je werk gaat bezoeken. Er zijn verschillende type visa beschikbaar, afhankelijk van de aard van je bezoek.

Om een visum aan te vragen heb je een geldig Internationaal paspoort nodig die tenmiste nog 2 maand geldig is na je bezoek aan Australië.

Verschillende soorten visum Australië

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten visa beschikbaar voor een bezoek aan Australië. Hieronder een overzicht & uitleg over de verschillen.

Electronic Travel Authority (ETA) – Deze gratis visum kan je online aanvragen & is geschikt voor toeristische doeleinden. Ga je op vakantie naar Australië en verblijf je niet langer dan 3 maanden in het land? Dan is de ETA het visum die je moet aanvragen.

Let op: Dit soort visum kan je niet verlengen. Wil je toch langer in Australië verbljven? Dan moet je een toeristenvisum aanvragen.

Toeristenvisum (Subclass 600) – Wil je langer dan 3 maanden in Australië rondreizen? Dan moet je dit soort visum aanvragen. Deze is geschikt voor een een periode van 6 of 12 maanden.

Working holiday visum – Een bezoek aan Australië combineren met ter plaatse te werken? Dan moet je een working holiday visum kiezen. Let wel, hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Maximum 6 maand bij dezelfde werkgever
  • Leeftijd tussen 18 & 30 jaar
  • Je kan er slechts 1x gebruik van maken

Studentenvisum – Ga je studeren in Australië? Dan moet je eerst toelating krijgen van een Australische school. Daarna kan je een studentenvisum aanvragen. De duur van je visum is afhankelijk van hoelang je gaat studeren.

Zakenvisum – Met deze visum kan je voor een korte tijd toegang krijgen tot het Australisch grondgebied. Je krijgt de kans om werk te zoeken of voor meetings, congressen of zakelijke activiteiten.

Familievisum – Als laatste heb je nog een familievisum. Heb je familie die in Australië woont & wil je zelf ook naar Australië verhuizen? Dan kan je een familievisum aanvragen. Jouw familie moet je uitnodigen & staan garant voor jouw verblijf.

Wat kost een visum voor Australië?

Afhankelijk van de reden van je bezoek, type visum & de duur, wordt een andere kostprijs gehanteerd. Weet dat een ETA (Electronic Travel Authority) een gratis visum is.

Ontdek hier de actuele prijzen voor de Australische visa

Visum Australië aanvragen in België

Boek je je vakantie naar Australië met een reisorganisatie? Dan is de kans groot dat zij je visum zullen aanvragen.

Vraag hier je visum aan voor Australië

Veelgestelde vragen over je visum

Kan je een visum verlengen?

Niet elk visum kan je verlengen. Controleer op voorhand of je visum verlengbaar is.

Heb je een visum nodig voor Australië?

Ja. Australië heeft een strikte regelgeving om het land te mogen betreden. Een visum is dus verplicht!

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?