Visum nodig voor Australië?

Voor een bezoek of rondreis in Australië heb je een visum nodig. Ongeacht of je het land nu voor je plezier of voor je werk gaat bezoeken. Er zijn verschillende type visa beschikbaar, afhankelijk van de aard van je bezoek.

Om een visum aan te vragen heb je een geldig Internationaal paspoort nodig die tenmiste nog 2 maand geldig is na je bezoek aan Australië.

Verschillende soorten visum Australië

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten visa beschikbaar voor een bezoek aan Australië. Hieronder een overzicht & uitleg over de verschillen.

Electronic Travel Authority (ETA) – Deze gratis visum kan je online aanvragen & is geschikt voor toeristische doeleinden. Ga je op vakantie naar Australië en verblijf je niet langer dan 3 maanden in het land? Dan is de ETA het visum die je moet aanvragen.

Let op: Dit soort visum kan je niet verlengen. Wil je toch langer in Australië verbljven? Dan moet je een toeristenvisum aanvragen.

Toeristenvisum (Subclass 600) – Wil je langer dan 3 maanden in Australië rondreizen? Dan moet je dit soort visum aanvragen. Deze is geschikt voor een een periode van 6 of 12 maanden.

Working holiday visum – Een bezoek aan Australië combineren met ter plaatse te werken? Dan moet je een working holiday visum kiezen. Let wel, hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Maximum 6 maand bij dezelfde werkgever
  • Leeftijd tussen 18 & 30 jaar
  • Je kan er slechts 1x gebruik van maken

Studentenvisum – Ga je studeren in Australië? Dan moet je eerst toelating krijgen van een Australische school. Daarna kan je een studentenvisum aanvragen. De duur van je visum is afhankelijk van hoelang je gaat studeren.

Zakenvisum – Met deze visum kan je voor een korte tijd toegang krijgen tot het Australisch grondgebied. Je krijgt de kans om werk te zoeken of voor meetings, congressen of zakelijke activiteiten.

Familievisum – Als laatste heb je nog een familievisum. Heb je familie die in Australië woont & wil je zelf ook naar Australië verhuizen? Dan kan je een familievisum aanvragen. Jouw familie moet je uitnodigen & staan garant voor jouw verblijf.

Wat kost een visum voor Australië?

Afhankelijk van de reden van je bezoek, type visum & de duur, wordt een andere kostprijs gehanteerd. Weet dat een ETA (Electronic Travel Authority) een gratis visum is.

Ontdek hier de actuele prijzen voor de Australische visa

Visum Australië aanvragen in België

Boek je je vakantie naar Australië met een reisorganisatie? Dan is de kans groot dat zij je visum zullen aanvragen.

Vraag hier je visum aan voor Australië

Veelgestelde vragen over je visum

Kan je een visum verlengen?

Niet elk visum kan je verlengen. Controleer op voorhand of je visum verlengbaar is.

Heb je een visum nodig voor Australië?

Ja. Australië heeft een strikte regelgeving om het land te mogen betreden. Een visum is dus verplicht!

Ook interessant...

Sydney met kinderen

Sydney is een bruisende stad vol leven, cultuur en avontuur, en het is een fantastische bestemming voor een gezinsvakantie. Van de iconische stranden tot de boeiende musea en interactieve parken, er is geen tekort aan leuke dingen om te doen met kinderen in Sydney. Of je nu een korte trip plant of een uitgebreide rondreis ...

Lees meer

Wat te doen in Melbourne

Melbourne, de culturele hoofdstad van Australië, is een levendige en diverse stad vol met activiteiten en bezienswaardigheden die elke reiziger zullen bekoren. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, gastronomie, winkelen of avontuurlijke buitenactiviteiten, Melbourne heeft voor elk wat wils. In deze uitgebreide gids ontdek je de beste dingen om te doen in ...

Lees meer

Beste reistijd Melbourne

Melbourne, de bruisende hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, staat bekend om zijn culturele diversiteit, levendige kunstscene en fantastische culinaire aanbod. Of je nu van plan bent om de iconische bezienswaardigheden te verkennen, te genieten van festivals en evenementen, of gewoon te genieten van het bruisende stadsleven, het kiezen van de beste reistijd voor Melbourne ...

Lees meer

Mooiste stranden van Australië

Australië, bekend om zijn adembenemende landschappen en bruisende steden, herbergt ook enkele van de mooiste stranden ter wereld. Van de oostkust tot de westkust, van het Top End tot Kangaroo Island en Adelaide, de Australische kustlijn biedt een verscheidenheid aan paradijselijke plekken die je absoluut moet bezoeken. Hier volgt een uitgebreide gids over de mooiste ...

Lees meer

Cape Tribulation bezoeken

Cape Tribulation, een naam die zowel avontuur als geschiedenis oproept, is een van de meest unieke en adembenemende bestemmingen in Australië. Dit afgelegen gebied, gelegen in het Daintree National Park in het noorden van Queensland, biedt een bijzondere combinatie van regenwoud en koraalrif. Maar waarom zou je Cape Tribulation bezoeken, en wat kun je er ...

Lees meer

Beste reistijd Sydney (Australië)

Sydney, de iconische stad van Australië, staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende skyline en levendige cultuur. Maar wat is de beste reistijd om Sydney te bezoeken? Of je nu houdt van warm weer, culturele evenementen, of rustigere periodes, de beste reistijd voor Sydney hangt af van je persoonlijke voorkeuren. In dit artikel bespreken we ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force