Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Een vakantie naar Australië? Hoe lang heb je nodig?

Het is een droom voor velen om eens voet aan wal te zetten in Australië. Het land aan de andere kant van de wereld is even groot als Europa. En heeft heel wat troeven om bezocht te worden. Jammer genoeg moet je toch heel wat tijd uitrekken om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken en om het land te leren kennen. Maar hoeveel tijd heb je exact nodig? Een moeilijke vraag waar we een antwoord op proberen te geven.

Hoe lang heb je nodig om een vakantie naar Australië

We hebben ons hart veroverd aan Australië en zouden zeggen: hoe langer hoe beter. Maar dat is misschien iets te optimistisch. Een meer reëel gegeven is om toch minimum 3 weken uit te trekken om Australië te leren kennen en alles te gaan ontdekken. En dan nog ga je niet alles gezien hebben. Veel mensen, die Australië één keer bezocht hebben, zeggen al snel “daar ga ik ooit nog eens naartoe”. Wil je echt ten volle kunnen genieten van Australië dan moet je misschien wel een volledige maand rekenen.

Hoe lang in Australië blijven?

Een eenvoudig antwoord kunnen we hier jammer genoeg niet op geven. Want je reis naar Australië hangt van veel factoren af zoals:

 • Hoeveel verlof kan je nemen?
 • Welk budget heb je voor je reis naar Australië?
 • Wat wil je koste wat het koste zien?

Als je op die vragen een antwoord weet, kan je je vakantie gaan plannen en bepalen hoelang je in Australië wil / kan blijven. Maar veelal willen mensen steeds langer blijven. :-).

Hoelang vliegen naar Australië?

Een aspect die je zeker moet incalculeren bij het organiseren van jouw Australie reis, dat is de heen- en terugvlucht. Je moet toch zeker rekenen op minimum 16u30m vliegen om in Australië te geraken. Afhankelijk van waar je naartoe wilt natuurlijk. Veelal moet je ook nog eens overstappen waardoor je nog wat extra tijd gaat nodig hebben.

 • Adelaide: 19u30m vliegen
 • Alice Springs: 18u00m vliegen
 • Brisbane: 19u55m vliegen
 • Cairns: 18u10m vliegen
 • Darwin: 16u35m vliegen
 • Melbourne: 20u20m vliegen
 • Perth: 17u25m vliegen
 • Sydney: 20u25m vliegen

Zo zie je dat niet direct in het mooie Australië zult staan.

Top 10 bezienswaardigheden in Australië

Australië is een zeer groot land. Het is ongeveer even groot als Europa en dat wil zeggen dat er ook heel wat mooie bezienswaardigheden zijn die je zeker moet gezien hebben. Onze tips voor jouw reis naar Australië. Zorg dat je zeker volgende gaat bekijken:

Het Great Barrier Reef

Misschien wel één van de wereldwonderen: het Groot Barriërerif of het grootste koraalrif te wereld. Dit mooie gebied ligt aan de Noordoostelijke kust van Australië vlakbij Queensland.

Sydney

Veel mensen denken dat Syndey de hoofdstad is van Australië, maar dat klopt eigenlijk niet. Canberra is de hoofdstad, maar Syndey is wel de bekendste stad. De gekende skyline, met het Sydney Opera House, kent iedereen. Ontdek Sydney >

Nationaal Park Kakadu

Ayers Rock vlakbij Alice Springs

In het centrum van Australië vind je Ayers Rock of Uluṟu terug. Eén van de meest toeristische attracties van het land mag niet op je route ontbreken.

Whitsunday Island

Great Ocean Road

Beste reistijd om Australië te ontdekken

Aangezien Australië de omvang heeft van Europa begrijp je ook wel dat er enorm veel verschillende klimaten en seizoenen kent. Dus de beste reistijd is afhankelijk van de regio die je wenst te bezoeken:

 • Midden Australië: mei tot en met oktober
 • Noord Australië: Mei tot en met oktober
 • Zuid Australië: Oktober tot en met April

Leestip: Beste reistijd Australië

Hou er ook rekening mee dat de seizoen in Australië omgekeerd zijn dan die in België en Nederland. Wanneer wij genieten van een lekkere warme zomer, dan is het in Australië volop winter. En wanneer wij goed ingeduffeld Kerst vieren, dan vieren ze in Australië Kerst op het strand.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Klaar voor de zomer van 2024?