Sydney – hoeveel dagen nodig?

Inhoudstabel

We zijn een grote fan van Australië en dus al zeker van Sydney. Alhoewel Sydney niet de hoofdstad is van Australië is het waarschijnlijk toch de meest populaire stad. Maar een citytrip naar Australië doe je niet zomaar. Veelal gaat dit gepaard met een roadtrip of rondreis door Australië. Voor ons was Sydney de eerste stop. Een bezoekje aan Sydney mag gewoon niet ontbreken als je naar Australië gaat. Maar de vraag is: hoeveel dagen heb je nodig om Sydney te bezoeken. Dat kom je hieronder te weten.

Stedentrip Sydney – hoeveel dagen nodig?

Om een goed beeld te krijgen van wat Sydney allemaal te bieden heeft raden we je aan om 4 volle dagen in de stad te kunnen doorbrengen. Sydney heeft heel wat te bieden. Zowel in het centrum als daarbuiten.

Sydney in 1 dag

Heb je slechts 1 dag de tijd om in Sydney door te brengen, dan raden we je aan om de Hop on Hop off bus te nemen. Zo zie je het beste van Sydney in 2 verschillende routes. Dankzij de dubbeldekkerbus heb je een panoramisch uitzicht van de stad. Met meer dan 33 haltes (waaronder Sydney Opera House, Bondi Beach, …) heb je een complete ervaring van Sydney.

Sydney in 2 dagen

Heb je 2 dagen de tijd om door te brengen in Sydney, dan zijn dit de aanraders die je moet gezien hebben.

Leuke daguitstappen vanuit Sydney

Probeer tijdens je bezoek aan Sydney ook even te stoppen in Bondi beach, het meest bekende strand van Sydney. Daarnaast zijn er ook enkele leuke daguitstappen die je vanuit Sydney probleemloos kunt doen:

 • Palm Beach
 • Royal National Park
 • Kangaroo Valley
 • Port Stephens
 • Kiama
 • Blue Mountains
 • Mermaid Pools
 • Berrima

Met andere woorden, je zult dus tijd te kort hebben in Sydney.

Waar ligt Sydney

Dat Sydney in Australië ligt hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De stad is de hoofdstad van de staat New South Wales en ligt aan de Oostkust van Australië.


Om in Sydney te geraken zal je zeker een vliegtuig moeten nemen. De gemiddelde reistijd naar Sydney vanuit België of Nederland is 23 à 24u vliegen. Er is steeds één tussenstop nodig om in Sydney te geraken.

Tip: We raden je zeker aan om, wanneer je Sydney gaat bezoeken, ook andere delen van Australië te bezoeken. Het duurste element van je reis zijn de vliegtickets naar Australië.

Afstand met andere steden in Australië

Verschiet niet als je ziet hoeveel kilometers je moet overbruggen om de bekendste steden van Australië te gaan bezoeken.

 • Melbourne: zo’n 880km
 • Adelaide: zo’n 1400km
 • Brisbane: zo’n 950km
 • Cairns: zo’n 2500km

De reiziger in ons zou deze afstanden graag afleggen met de wagen zodat je veel kan zien. Maar hiervoor heb je enkele maanden nodig. Wil je in een korte tijd (3 à 4 weken) de verschillende steden zien? Dan neem je best enkele binnenlandse vluchten.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
wat-te-doen-in-sydney
Sydney

Wat te doen in Sydney? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Het is niet de hoofdstad van Australië, maar wel één van de meest bezochte steden van het land. Sydney, met het iconische en wereldberoemde Sydney Opera House, is een aanrader voor elke avonturier. Maar naast het Opera House heeft Sydney veel meer te bieden. Tijdens je rondreis door Australië moet je zeker even halt houden in deze stad.

Goedkoop vliegen naar Australië – tips

Een vakantie of rondreis door Australië gepland? De enige manier om in Australië te geraken is met het vliegtuig of boot/cruise. Voor de meeste reizigers begint de trip Down Under met goedkope vliegtickets richting het land van de kangoeroes & koala’s. We geven je graag enkele praktische en handige tips om goedkoop te vliegen naar

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende klimaattypes, tot verschillende vegetaties, verschillende type steden en andere bezienswaardigheden. Om alles te gaan bezoeken heb je dus zeker één van de beste reisgidsen nodig die er bestaan. Hieronder kan

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak. Het Great Barrier Reef, één van de wereldwonderen, kan je vanop verschillende plekken gaan ontdekken. Hieronder enkele van de beste snorkelplekken in Australië. Leestip: Ontdek de beste reisgids voor Australië

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas echt wat je nodig hebt, wanneer je er geweest bent. Daarom geven we graag enkele nuttige tips en een lijst van onmisbare zaken voor onze reis door Australië.  1. Kies

cairns-wat-doen
Cairns

Wat te doen in Cairns? | 7 tips!

Cairns, de hoofdstad van Noord-Queensland Australië, is voor velen de uitvalsbasis om het Great Barrier Reef of het Groot Barrière Rif te gaan bezoeken. Eenmaal gesnorkeld of gedoken worden er terug plannen gemaakt om de rest van Australië te gaan bezoeken. Eigenlijk wel jammer! Want Cairns en de omgeving is zeker de moeite waard om

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.