Sydney – hoeveel dagen nodig?

We zijn een grote fan van Australië en dus al zeker van Sydney. Alhoewel Sydney niet de hoofdstad is van Australië is het waarschijnlijk toch de meest populaire stad. Maar een citytrip naar Australië doe je niet zomaar. Veelal gaat dit gepaard met een roadtrip of rondreis door Australië. Voor ons was Sydney de eerste stop. Een bezoekje aan Sydney mag gewoon niet ontbreken als je naar Australië gaat. Maar de vraag is: hoeveel dagen heb je nodig om Sydney te bezoeken. Dat kom je hieronder te weten.

Stedentrip Sydney – hoeveel dagen nodig?

Om een goed beeld te krijgen van wat Sydney allemaal te bieden heeft raden we je aan om 4 volle dagen in de stad te kunnen doorbrengen. Sydney heeft heel wat te bieden. Zowel in het centrum als daarbuiten.

Sydney in 1 dag

Heb je slechts 1 dag de tijd om in Sydney door te brengen, dan raden we je aan om de Hop on Hop off bus te nemen. Zo zie je het beste van Sydney in 2 verschillende routes. Dankzij de dubbeldekkerbus heb je een panoramisch uitzicht van de stad. Met meer dan 33 haltes (waaronder Sydney Opera House, Bondi Beach, …) heb je een complete ervaring van Sydney.

Sydney in 2 dagen

Heb je 2 dagen de tijd om door te brengen in Sydney, dan zijn dit de aanraders die je moet gezien hebben.

Leuke daguitstappen vanuit Sydney

Probeer tijdens je bezoek aan Sydney ook even te stoppen in Bondi beach, het meest bekende strand van Sydney. Daarnaast zijn er ook enkele leuke daguitstappen die je vanuit Sydney probleemloos kunt doen:

 • Palm Beach
 • Royal National Park
 • Kangaroo Valley
 • Port Stephens
 • Kiama
 • Blue Mountains
 • Mermaid Pools
 • Berrima

Met andere woorden, je zult dus tijd te kort hebben in Sydney.

Waar ligt Sydney

Dat Sydney in Australië ligt hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De stad is de hoofdstad van de staat New South Wales en ligt aan de Oostkust van Australië.


Om in Sydney te geraken zal je zeker een vliegtuig moeten nemen. De gemiddelde reistijd naar Sydney vanuit België of Nederland is 23 à 24u vliegen. Er is steeds één tussenstop nodig om in Sydney te geraken.

Tip: We raden je zeker aan om, wanneer je Sydney gaat bezoeken, ook andere delen van Australië te bezoeken. Het duurste element van je reis zijn de vliegtickets naar Australië.

Afstand met andere steden in Australië

Verschiet niet als je ziet hoeveel kilometers je moet overbruggen om de bekendste steden van Australië te gaan bezoeken.

 • Melbourne: zo’n 880km
 • Adelaide: zo’n 1400km
 • Brisbane: zo’n 950km
 • Cairns: zo’n 2500km

De reiziger in ons zou deze afstanden graag afleggen met de wagen zodat je veel kan zien. Maar hiervoor heb je enkele maanden nodig. Wil je in een korte tijd (3 à 4 weken) de verschillende steden zien? Dan neem je best enkele binnenlandse vluchten.

Ook interessant...

camper huren australië

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren voor een rondreis door Australië. Een aanrader als je het ons vraagt! Australië is een prachtig land met heel veel bezienswaardigheden en dingen om te doen. Door een camper te huren, kan je op je eigen tempo het land of de regio gaan verkennen. Camper rondreis langs de Oostkust van ...

Lees meer

luchthavens Australië

Luchthavens in Australië

Wie een rondreis door Australië wil maken, moet natuurlijk weten waar je kunt landen en welke binnenlandse vluchten je kunt nemen. Australië is groot, heel groot. De mensen nemen het vliegtuig alsof ze hier in België de trein nemen. De 5 grootste luchthavens in Australië Sydney Airport IATA code: SYD Deze luchthaven is één van ...

Lees meer

Cairns – hoeveel dagen nodig?

Ga je binnenkort op rondreis door Australië en is één van je haltes Cairns? Zeker een aanrader als je reist langs de Oostkust van Australië. Een belangrijke vraag om je rondreis te kunnen plannen is hoeveel dagen je nodig hebt om Cairns te bezoeken. Cairns – hoeveel dag heb je nodig? Cairns zelf is niet ...

Lees meer

Indrukwekkende Groepsreizen door Australië

Als het op reizen aankomt, heeft Australië het allemaal. Van zijn adembenemende landschappen en rijke inheemse cultuur tot zijn levendige steden en unieke dierenleven, er is geen tekort aan dingen om te zien en te doen. Eén van de manieren om dit diverse land te ervaren is via een groepsreis. We geven je graag een ...

Lees meer

Hoofdstad Australië: Canberra & niet Sydney

Het wordt wel vaak als quiz vraag gesteld: “Wat is de hoofdstad van Australië?” Velen denken dat Sydney de hoofdstad is van Australië. Maar dat klopt niet! Canberra is de hoofdstad van Australië. Niet veel mensen kennen Canberra, laat staan dat het de hoofdstad is van het 6e grootste land ter wereld. Canberra, hoofdstad van ...

Lees meer

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale Parken van Australië te gaan bezoeken. We garanderen je dat ze de moeite waard zijn! Hoeveel Nationale Parken zijn er in Australië Australië heeft enorm veel Nationale Parken. Te veel ...

Lees meer

Privacy policy | Contact - SEO dankzij SEO Force