Rondreis Australië | (zelf) plannen – Tips – Kosten

Een rondreis maken doorheen Australië? Een droom voor velen! En de gelukkigen, die een rondreis konden maken, zijn verliefd geworden op het land (als ze dat al niet waren). Maar een rondreis doorheen Australië maak je niet zomaar. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, zeker als je een onvergetelijke reis wilt beleven. Australië heeft zoveel te bieden. Laat je inspireren, informeren met handige tips en informatie voor een onvergetelijke reis down under.

Rondreis Australië plannen | Rondreis Australië zelf samenstellen
Voorbeeld reizen Australië | Rondreis Australië kosten | Besparen

Rondreis door Australië – zo begin je eraan

Wil je beginnen plannen aan je rondreis doorheen Australië. Soms is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Maar dankzij deze tips ben jij op goede weg voor een onvergetelijke reis Down Under. Stap niet direct naar een reisorganisatie maar begin zelf eerst met een zoektocht wat je mooi en leuk zal vinden. Natuurlijk zijn er enkele must visits tijdens je rondreis doorheen Australië. Maar uiteindelijk bepaal jij naar waar je gaat, hoelang je er blijft en op welke manier je doorheen Australië reist. We kunnen je alleen maar tips geven. 

Tips voor een onvergetelijke rondreis door Australië

Australië is groot. Heel groot! En heeft dan ook heel wat te bieden. Het is niet voor niets één van de populairste droomvakanties. Het land, dat qua oppervlakte in Europa past, verschillende klimaatzones heeft, heeft ook nog eens een ruime geschiedenis. Je zult je ogen uitkijken als je eenmaal Down Under bent. Enkele hoogtepunten die je moet gezien hebben (en nooit zult vergeten): Opera house in Sydney, Great Barrier Reef in Queensland, Kakadu National Park in de Top End, … We kunnen wel nog even doorgaan. 

Rondreis Australië (zelf) samenstellen

Een rondreis door Australië staat gelijk aan het begin van een prachtig avontuur Down Under. In Australië zijn er verschillende klimaattypes aanwezig. Elke regio van Australië is een bezoekje waard. Maar vergeet niet dat Europa eigenlijk in Australië kan. Het samenstellen van je rondreis doorheen Australië is geen eenvoudige opdracht.
Stel zelf je rondreis door Australië samen of ga langs bij een reisorganisatie gespecialiseerd in Australië. Zij helpen je ook graag bij het samenstellen van jouw droomreis naar de Aussies. 

Voorbeeldreizen Australië

In de inspiratiefase (voor het plannen van je rondreis door Australië) raden we je zeker aan om eens enkele voorbeeldreizen te bekijken. Zo weet je direct welke type reizen er beschikbaar zijn en welke prijs hierbij hoort. Bij het samenstellen van je rondreis door Australië kan je natuurlijk ook starten met een voorbeeldreis en daar aanpassingen aan doorvoeren. Dat is soms eenvoudiger dan zelf volledig alles te willen uitstippelen.

Op volgende sites kan je alvast wat inspiratie opdoen qua voorbeeldreizen:

  • Sawadee
  • BestofTravel

Rondreis Australië: 2, 3 of 4 weken?

Wil je graag gaan rondreizen doorheen Australië, hoeveel weken spendeer je dan best Down Under! We raden je aan om zoveel mogelijk tijd vrij te maken om Australië te gaan ontdekken.

  • In 2 weken tijd kan je al iets zien, maar je zult zeker tijd te kort hebben
  • 3 weken is de gemiddelde duurtijd voor een reis naar Australië, maar eigenlijk nog te kort
  • In 4 weken tijd kan je een ultieme rondreis doen, maar eigenlijk ga je nog niet alles gezien hebben.

Probeer zeker 4 weken (of 1 volle maand) in Australië te kunnen doorbrengen. Je zult van de ene verbazing in de andere vallen. Het wordt sowieso een top vakantie!

Geld besparen tijdens je rondreis in Australië

Een rondreis door Australië kost al snel een pak geld. Gelukkig zijn er enkele manieren om het budget wat naar beneden te halen.

Boek je vliegtickets samen: ben je van plan om enkele binnenlandse vluchten te nemen? Boek dan je vliegtickets naar Australië samen met je binnenlandse vluchten. Op die manier kan je al snel een pak geld besparen.

Boek je tours op voorhand: wil je een tour doen op een bepaalde plaats of gaan snorkelen met een bepaalde organisatie? Boek dit dan (een lange tijd) op voorhand. Zo ben je zeker van je plaats en kan je ook veel geld besparen.

Doe boodschappen & kook zelf: Australië is een heel Westers land. Je hebt dus heel wat supermarkten waar je zelf inkopen kan doen om zelf te koken. Als je een maand doorheen Australië reist, dan lopen de kosten voor restaurantbezoekjes wel op.

Rondreis Australië – kosten / prijs

Een belangrijk aspect die een grote invloed heeft op je rondreis is de prijs. Een reis naar Australië is niet goedkoop. Alleen al je vliegtickets richting de Aussies nemen direct een grote hap uit je budget. Daarna raden we je zeker aan om minstens 3 weken door Australië te reizen. En hoe langer je in Australië reist, hoe duurder je reis wordt.

vliegtickets

Kostprijs vliegtickets

De vliegtickets zullen de grootste hap uit je budget nemen voor je reis naar Australië.

Darwin: Vanaf €324 / p.p.
Perth: Vanaf €353 / p.p.
Sydney: Vanaf €384 / p.p.
Melbourne: Vanaf €400 / p.p.
Adelaide: Vanaf €443 / p.p.
Cairns: Vanaf €480 / p.p.
Brisbane: Vanaf €497 / p.p.

TIP: Plan je ook binnenlandse vluchten in Australië? Boek dan al je vliegtickets in één keer. Zo kan je heel wat geld besparen.

Rondreis door Australië boeken

Aangezien je veel mogelijkheden hebt om Australië te bezoeken, met een camper, met de auto, met een backpack, .. heb je ook verschillende manieren om je vakantie te boeken. We raden je aan om samen te werken met een reisorganisatie die gespecialiseerd is in vakanties Down Under. Zij kunnen als geen ander inschatten wat jij graag doet, de leukste plekjes van Australië en hoe je dit het beste doet.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Dan heb je ook verschillende boeken over een rondreis doorheen Australië.

Wat moet je weten over Australië

Australië is een groot land en heel veel troeven. Er zijn toch enkele zaken waar je beter rekening mee houdt tijdens het plannen van je vakantie en ook voor tijdens je vakantie zelf.

Visum nodig – Om Australië binnen te kunnen, heb je een visum nodig. Dit vraag je best 1 maand voor vertrek aan. Zo heb je ruim de tijd om de nodige documenten in orde te brengen.

Reisadapter – In Australië hebben ze andere stopcontacten dan bij ons. Vergeet dus zeker niet je reisadapter mee te nemen.

Zo groot als Europa – Australië is bijna even groot als Europa. Hou er dus rekening mee dat wanneer je een rondreis maakt doorheen Australië, je toch heel wat kilometers zal afleggen.

Rondreis met backpack of niet?

Velen kiezen ervoor om met een backpack doorheen Australië te reizen. Een zeer interesse reis maar zeker de moeite waard. Backpacken door Australië doe je meestal voor enkele maanden. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt, genoeg geld (maar je kan ook ter plaatse gaan werken), het juiste materiaal.

Heb je slechts enkele weken de tijd om door Australië te reizen? Dan raden we je aan om niet te backpacken maar om eerder met een camper, bus, auto of binnenlandse vluchten het land te gaan ontdekken.

Rondreis Australië met camper

Een camper is een ideale manier om Down Under te reizen. Je hebt een enorm vrij gevoel. Je kan gaan en staan waar je wil. De camper is dé manier om een bepaalde regio of route af te rijden. Wil je heel Australië (of toch een groot stuk) bezoeken? Dan is een camper niet direct het meest ideale vervoersmiddel.

Individuele Rondreis door Australië – alleen of niet?

Een veelgestelde vraag is als je een rondreis door Australië ook alleen kan doen. Is Australië veilig genoeg? Het antwoord is zeker ja! Australië leeft van het toerisme. Elke dag komen er nieuwe reizigers / backpackers toe om Down Under individueel te gaan ontdekken. Een rondreis door Australië op je eentje is dus zeker doenbaar.

Maar het is wel belangrijk dat je steeds voorzichtig bent. Zowel qua diefstal maar ook naar ongevallen toe. Probeer dus steeds in groep een bepaalde regio te gaan verkennen.

Rondreis Australië: overnachting

Als je enkele weken door Australië trekt, dan heb je natuurlijk ook een plaats nodig om te overnachten. Trek je liever door Australië met een camper (dan heb je steeds je slaapplek bij je) of ga je liever al backpackend door Australië van hostel naar hostel. Of misschien liever iets tussen in? Hieronder enkele mogelijkheden om te overnachten in Australië

  • Goedkope hostels
  • Appartementen
  • Hotels
  • Campings
  • Logeren bij boeren

Rondreis door Australië – welke regio?

Als je een rondreis maakt door Australië en je wilt alles zien, dan heb je veel tijd nodig. Australië is zo groot, dat je enkele maanden nodig hebt om alles te kunnen zien. En dan nog zal je terug willen omdat je toch enkele zaken gemist hebt. Dat is jammer genoeg voor de meeste niet weggelegd. Bij het maken van een rondreis moet je keuzes maken. Wat wil je zeker doen? Wat wil je graag doen?

Hieronder enkele highlights voor een rondreis door Australië

Rondreis Australië – Oostkust

De Oostkust van Australië (East Coasts) is dé populairste regio om Australië te bezoeken. Er zijn enkele fantastische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Maar Australië heeft nog meer te bieden.

Rondreis Australie & Nieuw Zeeland

Velen kiezen er ook voor om tijdens hun rondreis door Australië ook Nieuw Zeeland mee te pikken.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.