Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Regio’s & streken van Australië

Australië is een prachtig land & de ultieme vakantiebestemming voor velen. De grootte van het land mag niet onderschat worden. Hieronder hebben we de regio’s & streken opgelijst met telkens de belangrijkste bezienswaardigheden. Ideaal om jouw rondreis door Australië samen te stellen.

Queensland

White boat on sea

Queensland, ook wel de “Sunshine state” genoemd, is één van de populairste gebieden van Australië. Niet onterecht want Queensland heeft heel wat moois te bieden.

Cairns – Cairns is misschien wel dé perfect uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden van Queensland. Van hieruit kan je het Great Barrier Reef bezoeken of het oeroude regenwoud als Cape Tribulation of Daintree National Park bezoeken.

Great Barrier Reef – het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. En een populaire stop voor iedereen die Australië bezoekt. Snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef mag niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Australië. Ontdek meer over het Great Barrier Reef >

Met een beetje geluk zwem je met een reuzenschildpad of zie je dolfijnen, walvissen, …

Whitsunday Island – de eilanden hebben hun naam niet gestolen. Witte poederstranden gecombineerd met adembenemende rotsen & prachtige blauwe zee. Voor velen het aards paradijs.

Cape Tribulation – Cape Tribulation is één van de weinige plaatsen ter wereld waar het regenwoud grenst aan een koraalrif. Laat je verwonderen door de prachtige fauna & flora met unieke beplanting.

Northern Territory

uluru (Australië)
Clear wine glass

The Northern Territory omvat het een groot stuk van centraal Australië alsook het centrale noorden.

Darwin – De hoofdstad van de regio wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis voor enkele bezienswaardigheden in de buurt. Denk maar aan Kakadu National Park of Katherine Gorge.

Uluru (Ayers Rock) – Centraal in Australië, vlakbij Alice Springs, kan je één van Australische symbolen vinden. Deze reusachtige rotsblok heeft een heilige betekenis voor de Aboriginals & trekt dagelijks heel wat toeristen. Zeker tijdens de zonsopgang & zonsondergang ziet de rots er prachtig uit!

  • Darwin
  • Kakadu National Park
  • Alice Springs
  • The Outback 

West Australië

West Australië wordt vaak links gelaten door de reizigers. De populaire Oostkust met Cairns, Whitsundays & Sydney krijgen veel meer bezoekers over de vloer.

Maar West-Australië moet zeker niet onderdoen qua schoonheid & adembenemende uitzichten.

  • Perth

Victoria

  • Melbourne

Tasmanië

New South Wales

Zuid Australië

Zuid-Australië staat bekend voor zijn wijngaarden.

  • Adelaide
  • Kangaroo Island
Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Klaar voor de zomer van 2024?