Vakantie Tips

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas echt wat je nodig hebt, wanneer je er geweest bent. Daarom geven we graag enkele nuttige tips en een lijst van onmisbare zaken voor onze reis door Australië.

 1. Kies voor trailschoenen

Schoenen, een zeer belangrijk onderdeel voor je reis down under. Australië is groot en er is veel te zien. Een combinatie waarbij je op voorhand weet dat je veel zult wandelen/bewegen. Enkele degelijke schoenen zijn dan ook onmisbaar in jouw reiskoffer. Kies voor trailschoenen, die zijn licht, bieden veel grip op bergachtig terrein, luchtig en sneldrogend!

In Australië kan het heel warm zijn. Het laatste wat je wil is je voeten laten oververhitten.

TIP: Kies trailschoenen die niet waterdicht zijn.

2. Zorg min. 2 reisstekkers

Als je op reis gaat, heb je sowieso enkele elektrische apparaten mee. Denk maar aan je smartphone, powerbank, camera en eventueel een computer. Om die toestellen op te laden, heb je een reisstekker nodig.

3. Een reishanddoek neemt geen plaats in

Je gaat niet naar Australië voor enkele dagen. Nee. Veelal trek je voor enkele weken richting de Aussies. En in Australië ga je ook een all-inclusive hotelvakantie boeken, maar eerder een avontuurlijke reis. Een bezoekje aan een strand, backpacken of een kampeersafari? Eén van deze zaken staat zeker op je planning. Daarom is een reishanddoek een must in jouw bagage. Het neemt bijna geen plaats in, droogt snel en is toch comfortabel.

Leestip: Hoelang nodig om Australië te ontdekken?
Leestip: Beste reistijd om naar Australië te gaan.

4. Vergeet je visum niet (op tijd) aan te vragen

Voor je reis Down Under heb je een visum nodig. Dat is een officiële toestemming om naar Australië te reizen. Zonder een visum mag je het land niet binnen.

5. Is je Creditcard wereldwijd geldig?

Toch nog snel even naar je bank bellen om je Creditcard (tijdelijk) wereldwijd te activeren. In Australië kan je overal met VISA / MasterCard betalen. Maar de kaart moet er wel geactiveerd zijn. Zo’n activatie duurt enkele dagen.

TIP: Laat je VISA/MasterCard tijdelijk wereldwijd activeren voor je reis Down Under!

Inpaktips voor je bagage

Je wilt zoveel mogelijk meenemen naar Australië, maar je hebt maar een beperkte ruimte in je bagage. Je moet keuzes maken voor wat je allemaal kan meenemen.

TIP: Neem niet te veel mee! Je moet alles ook gaan meesleuren

  • Rol je kleding op
    Het is één van dé beste tip die we kunnen geven om meer bagage/kleding mee te nemen. Opgeplooid neemt kledij veel meer plaats in. Opgerold kan je veel meer meenemen.
  • Gebruik vacuumzakken
    Een handig alternatief om veel kledij mee te nemen zijn vaccuumzakken. Er zijn herbruikbare vaccuumzakken die je moet oprollen. Geen elektrischa apparaten nodig. Ook een aanrader.

Nog meer onmisbare tips nodig?

Heb je nog meer onmisbare tips nodig voor je reis naar Australië? Lees dan al onze handige en praktische tips voor jouw vakantie Down Under.

Leestip: Tips voor onvergetelijke reis naar Australië.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Opera House Sydney Australië

Als je aan Sydney denkt, dan komt direct het beeld van het Opera House direct naar boven. Hét meest iconische gebouw van Australië is één

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023