5 x Onmisbaar in Australië

Inhoudstabel

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas echt wat je nodig hebt, wanneer je er geweest bent. Daarom geven we graag enkele nuttige tips en een lijst van onmisbare zaken voor onze reis door Australië.

 1. Kies voor trailschoenen

Schoenen, een zeer belangrijk onderdeel voor je reis down under. Australië is groot en er is veel te zien. Een combinatie waarbij je op voorhand weet dat je veel zult wandelen/bewegen. Enkele degelijke schoenen zijn dan ook onmisbaar in jouw reiskoffer. Kies voor trailschoenen, die zijn licht, bieden veel grip op bergachtig terrein, luchtig en sneldrogend!

In Australië kan het heel warm zijn. Het laatste wat je wil is je voeten laten oververhitten.

TIP: Kies trailschoenen die niet waterdicht zijn.

2. Zorg min. 2 reisstekkers

Als je op reis gaat, heb je sowieso enkele elektrische apparaten mee. Denk maar aan je smartphone, powerbank, camera en eventueel een computer. Om die toestellen op te laden, heb je een reisstekker nodig.

3. Een reishanddoek neemt geen plaats in

Je gaat niet naar Australië voor enkele dagen. Nee. Veelal trek je voor enkele weken richting de Aussies. En in Australië ga je ook een all-inclusive hotelvakantie boeken, maar eerder een avontuurlijke reis. Een bezoekje aan een strand, backpacken of een kampeersafari? Eén van deze zaken staat zeker op je planning. Daarom is een reishanddoek een must in jouw bagage. Het neemt bijna geen plaats in, droogt snel en is toch comfortabel.

Leestip: Hoelang nodig om Australië te ontdekken?
Leestip: Beste reistijd om naar Australië te gaan.

4. Vergeet je visum niet (op tijd) aan te vragen

Voor je reis Down Under heb je een visum nodig. Dat is een officiële toestemming om naar Australië te reizen. Zonder een visum mag je het land niet binnen.

5. Is je Creditcard wereldwijd geldig?

Toch nog snel even naar je bank bellen om je Creditcard (tijdelijk) wereldwijd te activeren. In Australië kan je overal met VISA / MasterCard betalen. Maar de kaart moet er wel geactiveerd zijn. Zo’n activatie duurt enkele dagen.

TIP: Laat je VISA/MasterCard tijdelijk wereldwijd activeren voor je reis Down Under!

Inpaktips voor je bagage

Je wilt zoveel mogelijk meenemen naar Australië, maar je hebt maar een beperkte ruimte in je bagage. Je moet keuzes maken voor wat je allemaal kan meenemen.

TIP: Neem niet te veel mee! Je moet alles ook gaan meesleuren

  • Rol je kleding op
    Het is één van dé beste tip die we kunnen geven om meer bagage/kleding mee te nemen. Opgeplooid neemt kledij veel meer plaats in. Opgerold kan je veel meer meenemen.
  • Gebruik vacuumzakken
    Een handig alternatief om veel kledij mee te nemen zijn vaccuumzakken. Er zijn herbruikbare vaccuumzakken die je moet oprollen. Geen elektrischa apparaten nodig. Ook een aanrader.

Nog meer onmisbare tips nodig?

Heb je nog meer onmisbare tips nodig voor je reis naar Australië? Lees dan al onze handige en praktische tips voor jouw vakantie Down Under.

Leestip: Tips voor onvergetelijke reis naar Australië.

Sharing = caring!
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pocket
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
wat-te-doen-in-sydney
Sydney

Wat te doen in Sydney? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Het is niet de hoofdstad van Australië, maar wel één van de meest bezochte steden van het land. Sydney, met het iconische en wereldberoemde Sydney Opera House, is een aanrader voor elke avonturier. Maar naast het Opera House heeft Sydney veel meer te bieden. Tijdens je rondreis door Australië moet je zeker even halt houden in deze stad.

Goedkoop vliegen naar Australië – tips

Een vakantie of rondreis door Australië gepland? De enige manier om in Australië te geraken is met het vliegtuig of boot/cruise. Voor de meeste reizigers begint de trip Down Under met goedkope vliegtickets richting het land van de kangoeroes & koala’s. We geven je graag enkele praktische en handige tips om goedkoop te vliegen naar

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende klimaattypes, tot verschillende vegetaties, verschillende type steden en andere bezienswaardigheden. Om alles te gaan bezoeken heb je dus zeker één van de beste reisgidsen nodig die er bestaan. Hieronder kan

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak. Het Great Barrier Reef, één van de wereldwonderen, kan je vanop verschillende plekken gaan ontdekken. Hieronder enkele van de beste snorkelplekken in Australië. Leestip: Ontdek de beste reisgids voor Australië

cairns-wat-doen
Cairns

Wat te doen in Cairns? | 7 tips!

Cairns, de hoofdstad van Noord-Queensland Australië, is voor velen de uitvalsbasis om het Great Barrier Reef of het Groot Barrière Rif te gaan bezoeken. Eenmaal gesnorkeld of gedoken worden er terug plannen gemaakt om de rest van Australië te gaan bezoeken. Eigenlijk wel jammer! Want Cairns en de omgeving is zeker de moeite waard om

rondreis-australie-4-weken
Rondreis Australië

4 weken door Australië – enkele hoogtepunten

Australië is zo’n vakantiebestemming die bij velen op hun bucketlist staan. En terecht als je het ons vraagt want het land heeft veel (heel veel) te bieden. Een rondreis door Australië is voor velen een once in a lifetime ervaring. Daar gingen zijn wij ook vanuit gegaan toen we onze reis Down Under aan het

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.