Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale Parken van Australië te gaan bezoeken. We garanderen je dat ze de moeite waard zijn!

Hoeveel Nationale Parken zijn er in Australië

Australië heeft enorm veel Nationale Parken. Te veel om in één rondreis te gaan ontdekken. Daarom hebben we ook een selectie gemaakt van de mooiste parken die je moet gaan bezoeken. Maar we beginnen met even wat cijfers over hoe groot het aantal nationale parken wel degelijk is:

  • Queensland: 237 Nationale Parken
  • New South Wales: 235 Nationale Parken
  • Western Australia: 101 Nationale Parken
  • Victoria: 45 Nationale Parken
  • South Australia: 19 Nationale Parken
  • Tasmania: 19 Nationale Parken
  • Northern Territory: 24 Nationale Parken
  • Australian Capital Territory: 1 Nationaal Park

Deze cijfers zijn gigantisch in vergelijking met andere grote landen zoals Amerika (slechts 61 Nationale Parken)

Blue Mountains

De Blue Mountains zijn één van dé bezienswaardigheden van Sydney. Bezoek je de bekendste stad van Australië? Reken dan zeker een dag extra om de Blue Mountains te gaan bezoeken.

Ga naar de uitkijkpunten (Echo Point & Narrow neck Lookout) om het adembenemend uitzicht te bewonderen en zie de beroemde blauwe waas waar dit Nationaal Park haar naam aan heeft de danken.

Daintree National Park

Onze favoriet tijdens onze rondreis door Australië is Daintree National Park ten noordwesten van Cairns. Het oudste regenwoud van ter wereld is een must visit wanneer je in Australië bent. Cape Tribulation is hierbij het hoogtepunt. Hier komen 2 wereldwonderen elkaar tegen: het oudste regenwoud & het Great Barrier Reef.

Uluru – Kata Tjuta

Een iconisch beeld van Australië in het midden van Australië is de Uluru (Ayers Rock) gelegen in het Uluru-Kata Tjuta National Park.

De “rots” is van op grote afstand zichtbaar. De Aboriginals hechten er enorm veel waarde & betekenis aan. Het is dan ook een beschermd erfgoed.

Sinds een paar jaar is het verboden om de Uluru te beklimmen.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Opera House Sydney Australië

Als je aan Sydney denkt, dan komt direct het beeld van het Opera House direct naar boven. Hét meest iconische gebouw van Australië is één

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Klaar voor de zomer van 2024?