Vakantie Tips

Het Great Barrier Reef dood? Wij willen het nog eens zien!

great-barrier-reef-dood
Het Great Barrier Reef dood? Wij willen het nog eens zien!

Als we een gat zouden maken in de aarde en loodrecht graven tot aan de andere kant van de wereld, dan komen we, met wat verbeelding, uit in Australië. Eigenlijk komen we terecht in de Zuidelijke Stille Oceaan voorbij Nieuw-Zeeland. Maar onze droom was om naar Australië te gaan en daar verliefd te worden op het land, de cultuur, de natuur, de dieren en zoveel meer. Het staat al enkele jaren op onze bucket-list maar normaal wordt het dit jaar van onze lijst geschrapt want wij gaan naar Australië. Voor velen een droom, voor enkelen een leuke herinnering en voor ons een goed voornemen voor 2018.

Er zijn verschillende redenen waarom we naar Australië willen gaan. Eén van de redenen is omdat we één van de wereldwonderen willen gaan bewonderen, nl. Het Great Barrier Reef. Het grootste rif ter wereld bevind zich in Australië en het lijdt eigenlijk onder de opwarming van de aarde. Zo erg dat de schoonheid van het rif verloren gaat.

Hoe dood is het Great Barrier Reef?

Bepaalde mensen zeggen dat het Great Barrier Reef dood is, maar voorlopig zijn we zo ver nog niet. Maar we zijn goed bezig om de finale doodslag te geven. Waarom? Bekijk onderstaande video even:

Dat het Great Barrier Reef afziet van de opwarming van de aarde is heel erg. Het is voor ons een extra reden/motivatie waarom we onze trip naar Australië zeker niet langer uit willen stellen.

Wij gaan naar Australië

Een reisje naar Australië doe je niet zomaar. Wij toch niet. Het is een “once in a lifetime trip”. En toch gaan we niet alles van Australië kunnen zien. We trekken ongeveer 30 dagen naar de andere kant van de wereld en proberen zoveel mogelijk te zien. Van half september tot half oktober zullen we normaal in Australië vertoeven en toch een groot stuk van Australië te gaan verkennen. Volgende regio’s staan voorlopig op de planning:

  • Sydney (Nieuw-Zuid-Wales)
  • Adelaide (Zuid Australië)
  • Alice Springs (Noordelijk Territorium)
  • Darwin (Noordelijk Territorium)
  • Cairns (Queensland)

Koester je ook een Australische droom?

Staat Australië ook op jullie Travel Bucket List? Dan is het misschien niet slecht om die droom meer bovenaan te plaatsen. Het zou jammer zijn mocht je Australië bezoeken en niet kunnen genieten van de schoonheid van het Great Barrier Reef.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Opera House Sydney Australië

Als je aan Sydney denkt, dan komt direct het beeld van het Opera House direct naar boven. Hét meest iconische gebouw van Australië is één

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023