Klaar voor de zomer van 2024? Ontdek de vroegboekkortingen >

Vakantie Tips
Search

Bezienswaardigheden Australië – de hoogtepunten Down Under!

Rondreizen door Australië geeft je een zalige en onvergetelijke ervaring. Maar Australië is groot en heeft enorm veel bezienswaardigheden die je moet gezien hebben. Om het je wat gemakkelijker te maken om Australië te ontdekken, hebben we hieronder onze hoogtepunten van Australië voor je verzameld.

Bezienswaardigheden in Australië die je zeker moet gezien hebben!

10 Hoogtepunten van Australië

Australië is groot – heel groot! Ongeveer zo groot als Europa! Het land, opgedeeld in verschillende regio’s / gebieden, heeft heel wat te bieden. Elk gebied is de moeite waard om te bezoeken. Om je rondreis door Australië te kunnen samenstellen, moet je een idee hebben van de mooiste gebieden die je moet gezien hebben. Hieronder enkele hoogtepunten (en must do’s) tijdens jouw rondreis of vakantie naar Australië.

vakantie-australie-sydney

Sydney

Een absolute must is een bezoek aan Sydney. Niet de hoofdstad van Australië maar voor velen wel het begin of eindpunt van een prachtige rondreis. Met onder andere het iconische Opera House, de indrukwekkende Sydney Harbour Bridge en wereldberoemde Bondi Beach.

vakantie-australie-great-barrier-reef

Great Barrier Reef

Een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Het Groot Barrière rif, het grootste bouwwerk door levende organismen is gewoon indrukwekkend. Snorkelen tussen de riffen, zwemmen met schildpadden. Een aanrader voor iedereen die door Australië reist. Ontdek meer van het Great Barrier Reef >

vakantie-australie-uluru

The Outback

In het centrum van Australië, The Red Center, ook beter bekend als The Outback vind je een ander gezicht van Australië. Kenmerkend is de gigantische rots Uluru (Ayers Rock). Maar een bezoek aan Kings Canyon & Kata Tjuta (de Olga’s) mag ook niet ontbreken.

Top end

Een regio die vaak vergeten wordt is de Top End. Gekenmerkt door het tropisch klimaat en de regio om krokodillen te spotten. Enkele hoogtepunten zijn Kakadu National Park, kajakken in Katherine Gorge, de vele watervallen en imposante termietenheuvels.

vakantie-australie-great-ocean-road

De 12 apostelen (Great Ocean Road)

The Great Ocean road, misschien wel dé bekendste route van Australië. De route, 240km lang, loopt langs de zuidkust van Australië en is gewoon adembenemend. Het uitzicht van ruige kliffen, zandstranden, hoge rotsformaties (de 12 apostelen) zorgen ervoor dat je het moet gezien hebben.

rondreis kangoeroe island

Kangaroo Island

Een eiland aan de zuidkust van Australië is dé plaats om koala’s, kangoeroe’s en zeeleeuwen te spotten. Prachtige uitzichten en speciale rotsformaties. Je zult het pas geloven als je het gezien hebt. Enkele hoogtepunten zijn Admirals Arch, Flinders Chase National Park & Seal Bay Conservation Park.

Perth

Vergeet West-Australië niet

De meeste rondreizen zijn langs de oostkust van Australië. En door tijdsgebrek wordt de westkust meestal niet gedaan. Jammer! Ook dit gebied heeft heel wat moois te bieden zoals de hoofdstad van WA Perth, Rottnest Island, Karijini National Park, The Kimberley

Tasmanië - Australië

Tasmanië

Voor de zuiverste lucht moet je in Tasmanië zijn (ook wel Tassie genoemd door de locals). Het eiland in het zuiden van Australië – onder Melbourne – Ruige natuur maar zo prachtig. Met hoogtepunten zoals Cradle Mountain NP, Pirate Bay & prachtige stranden.

Geheime plekken van Australië

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden van Australië, zijn er ook enkele geheime plekjes die je waarvan je even op adem moet komen. Enerzijds omdat ze toch wel adembenemend mooi zijn & anderzijds omdat ze soms op niet zo’n toegankelijke plaatsen liggen. Hieronder enkele geheime plekjes van Australië waar je echt stil van wordt.

 1. Remarkable rocks – Kangaroo Island
 1. Adminral’s Arch – Kangaroo Island
 1. Garden of Eden – Kings Canyon (Red Center)
 1. Paronella Park – (Close to Cairns)

Fraser island

Wat te doen in Australië

Nationale parken bezoeken – De Nationale Parken (NP) zijn zeker een aanrader. De prachtige wandelingen, watervallen, groeven/grotten, wildlife, … zijn de moeite waard om te bezoeken. Hou er rekening mee dat je voor bepaalde NP ook ingang moet betalen. Dit wordt gebruikt voor het onderhoud van de parken.

Plan je rondreis op voorhand – Het is aangeraden om je reis op voorhand te plannen / te boeken. Zeker de meerdaagse tours zijn goedkoper als je ze op voorhand vastlegt. En je bent zeker dat er nog beschikbare plaatsen zijn tijdens het boeken. 

Kies voor trailschoenen – door de warme / vochtige temperaturen in Australië zijn echte wandelschoenen misschien niet de beste oplossing. Kies voor luchtige trailschoenen. Ideaal voor de rotsachtige ondergronden in the Outback & Top End.

Een reisgids meenemen – zeker als je de steden wilt bezoeken is een reisgids een must have. Ontdek de beste reisgidsen van Australië.

Volg de waarschuwingsborden – je zult verstelt staan van het aantal waarschuwingsborden die in Australië aanwezig zijn. Maar ze kunnen wel je leven redden. Volg de waarschuwingsborden (ook al lijken ze misschien vanzelfsprekend). 

Wat je beter NIET doet in Australië

Duiken/snorkelen zonder wetsuit– er zijn verschillende plaatsen in Australië waar je kunt snorkelen / duiken. Het Great Barrier Reef is misschien wel hét meest bekende. Daar is het aangeraden om steeds in het water te gaan mét een wetsuit. Er zitten minuscule diertjes die je bijten. Een wetsuit aandoen tijdens het snorkelen / duiken en je zit goed!

Wildlife zijn geen “schattige diertjes” – misschien een evidentie, maar ter plekke worden bepaalde wilde dieren toch zeer schattig en wil je hen graag een knuffelen of aaien. Dingo’s, koala’s, kangoeroe’s, … zijn in het wild niet zo aardig en kunnen heel gevaarlijk zijn. Wil je een kangoeroe of wallaby knuffelen? Bezoek een opvangcentrum. Daar zijn ze gewoon aan mensen.

Geen zonnecrème meedoen – in Australië worden de hoogste percentages UV-stralingen gemeten en zeker tijdens de zomermaanden (december & januari). Smeren en beschermen is de boodschap. De zon is het meest schadelijk tussen 10u & 15u. Hou hier dus rekening mee bij het plannen van je uitstappen.

De jetlag onderschatten – Australië ligt in een andere tijdzone dan België. Er is zo’n 8u tijdsverschil (afhankelijk van welke regio je zit). De vliegrit naar Australië duurt zo’n 24u. Eenmaal toegekomen kan je veel last hebben van een jetlag. Enkele tips om een jetlag te vermijden. Van zodra je op het vliegtuig stap, probeer dan te leven volgens de uren van je bestemming, slapen op het vliegtuig is aangeraden. En neemt er plekke ook wat tijd om te kunnen recupereren.  

Dit moet je gedaan hebben in Australië

Er valt veel te beleven in Australië. Hieronder hebben we enkele must do’s opgelijst die zeker op je bucket list moeten staan:

 • Snorkelen in het Great Barrier Reef
 • De Sydney Harbour Bridge beklimmen
 • The Great Ocean Road afrijden
 • Bondi Beach bezoeken
 • Genieten van de Whitsunday Islands
 • Kakadu National Park bezoeken
 • Uluru bezichtigen
 • Slapen in een swag in The Outback
 • Krokodillen spotten in Yellow water cruise
 • Kings Canyon overwinnen
 • Selfie met een kangoeroe
 • Selfie met een koala
 • Vlees op een Barbie leggen
 • Kajakken in Katherin Gorge
 • Quad tour in Kangaroo Island
Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

Klaar voor de zomer van 2024?