Vakantie Tips

Backpacken door Australië

backpacken Australië
Backpacken door Australië

Eén van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld luistert naar de naam Australië. Heel wat jongeren kiezen ervoor om te backpacken door Australië. Alleen of met twee. Waarom Australië een ideale bestemming is voor backpackers (en misschien ook voor jou), waar je allemaal moet aan denken en zoveel meer, lees je hieronder.

Wat is backpacken?

Backpacken is een manier van reizen waarbij je enkel met een (goedgevulde)rugzak op reis vertrekt. In Australië gaat dit vaak over een langere periode (van enkele maanden).

De meeste backpackers kiezen ervoor om alleen of met zijn tweeën door Australië te reizen.

Waar is Australië zo populair bij backpackers?

 • Australië is een land om verliefd te worden
  Omdat Australië een kolonie is van Engeland, wordt daar Engels gesproken. Ideaal om voor jongeren om de locals te begrijpen en zelf begrepen te worden.
 • De nodige voorzieningen
  Omdat Australië zo’n populaire bestemming is voor backpackers van over de hele wereld, zijn de voorzieningen ondertussen getroffen. Heel wat hostels waar je heel goedkoop kunt overnachten
 • Het zalige weer
  Australië ligt (ongeveer) letterlijk aan de andere kant van de wereld. maar ligt wel dichter bij de evenaar. Hierdoor hebben ze gemiddeld veel betere weersomstandigheden dan bvb in België. Het hele jaar door kan je profiteren van aangename temperaturen.
  Leestip: Ontdek de beste periode om Australië te bezoeken

Tips om te gaan backpacken in Australië

Begin op tijd met je reis te organiseren.
Het lijkt misschien eenvoudig, rugzak maken en vertrekken. Maar er komt wel heel wat meer kijken bij een backpack trip naar Australië. Je moet je hele reis niet op voorhand vastleggen, maar wel weten naar waar je wil gaan, administratie regelen zoals je visum, hostels opzoeken, …

Koop een degelijke backpack
Aangezien je hele hebben en houden (dat je meeneemt naar Australië) in een rugzak moet passen, raden we je aan om een degelijk excemplaar aan te schaffen.

Beperk wat je meeneemt naar Australië
Australië is een Westers land met heel wat winkels. Ben je iets vergeten? Dan kan je het daar zeker vinden.

Koop een dual sim smartphone.
Als je één of meerdere maanden in Australië gaat rondtrekken, dan neem je best een mobiel abonnement van een Australische provider. Dankzij een dual sim smartphone, kan je je huidige (Belgische) simkaart blijven gebruiken in combinatie met je Australische. Het beste van 2 werelden.

Wees sociaal!
Backpacken door Australië betekent niet alleen Australië ontdekken. Het betekent ook andere backpackers leren kennen en vrienden maken voor het leven.

Kies voor hostels, doe mee met lokale activiteiten, kies voor groepsreizen, … En pas je plannen eventueel aan als je nieuwe mensen leert kennen.

Stel je rondreis samen met een reisorganisatie gespecialiseerd in Australië
Hoewel je zeker zelf je rondreis kan samenstellen, raden we je toch aan om een reisspecialist in te schakelen. Kies voor een reisorganisatie die gespecialiseerd is in rondreizen door Australië. Je hoeft niet heel je vakantie te laten uitstippelen, maar ze helpen wel met het organiseren van jouw avontuur Down Under!

Must see & must do in Australië

Alles waarvan je kunt dromen, kan je terugvinden in Australië. Maar er zijn enkele dingen die je zeker moet gedaan hebben.

Zeker als backpacker zijn onderstaande activiteiten een must do!

 • Leer surfen op Bondi beach
  De meest bekende strand van Australië is Bondi Beach (in Sydney), is een enorm populaire plek om te (leren) surfen. Heb je nog geen ervaring? Kies dan voor een surfkamp.
 • Selfies met (bepaalde) wildlife
  In Australië

Wil je nog meer ontdekken van Australië? Check onze blogpost over de bezienswaardigheden van Australië.

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!