Vakantie Tips

Uluru Australië (Ayers Rock) Tips

Naast het Opera House in Sydney is de Uluru (of ook bekend als de Ayers Rock) een iconisch beeld van Australië. De grote rode rots ligt in het midden van de Red Center. Plan je een rondreis door Australië, dan is het een must om even halt te houden bij deze reusachtige monoliet.

Waar ligt Ayers Rock / Uluru?

Ayers Rock of Uluru ligt in het centrum van Australië, in The Northern Territory. De dichtstbijzijnde stad is Alice Springs & ligt op zo’n 450km.

Is Ayers Rock / Uluru de moeite waard?

Zeker & vast. Deze monoliet, die heilig is voor de Aboriginals, is een must tijdens je bezoek aan Australië. De rots trekt dagelijks heel wat nieuwsgierige toeristen aan.

Zeker tijdens de zonsondergang moet je de Uluru bezichtigen. De dalende zon zorgt voor speciale effecten.

Slaap je in de buurt, dan raden we je ook aan om vroeg op te staan & de Uluru te bezichtigen tijdens de zonsopkomst.

Kan ik de Uluru beklimmen?

Vroeger was het mogelijk om de rots te beklimmen. Het weliswaar een gevaarlijke & lange toch. Verschillende mensen zijn omgekomen wanneer ze de Uluru wouden beklimmen.

Eind 2019 hebben de autoriteiten beslist om het beklimmen van de Uluru te verbieden. Enerzijds door het gevaar. Anderzijds omdat de Uluru een heilig symbool is voor de Aboriginals.

Tours naar Uluru (Australië)

Je kan via een self drive de Uluru gaan bezichtigen. Of kiezen voor een begeleide tour richting Uluru in het Kata Tjuta National Park!

  • Wayoutback

Leuke weetjes over de Uluru

De rots is een

Inhoudstabel
Misschien vind je dit ook interessant:

Mooiste Nationale Parken Australië

Ga jij binnenkort naar het mooiste land ter wereld? Tijdens je rondreis door Australië raden we je aan om zoveel mogelijk van onderstaande mooiste Nationale

Tijd en tijdsverschil Australië

Wil je op vakantie naar Australië, hou dan rekening met een groot tijdsverschil. Australië ligt aan de andere kant van de wereld en verschilt heel

camper huren australië
Alice Spring

Camper huren in Australië

Wil je een camper huren in Australië en zo dit prachtig land gaan verkennen? Een zeer goede keuze. Australië is de ideale vakantiebestemming waar je

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €50 extra korting p.p. Last minute

Boek voor 28/08/2023!!