Rondreizen door Australië

Plan een onvergetelijke rondreis door Australië

Rondreizen door Australië? Waar beginnen?

Een rondreis plannen kan overweldigend zijn. Waar moet je rekening mee houden, wat zijn de opties, ... We helpen je graag!

Spring direct naar:

Plan je vakantie Down Under

Een vakantie of rondreis maken doorheen Australië? Een droom die werkelijkheid wordt. Verliefd worden op de Australische levenstijl, het klimaat, fauna & flora. Er zijn ontelbaar veel redenen waarom je Australië moet bezoeken. 

Kom te weten wat er allemaal nodig is voor jouw rondreis door Australië. Laat je inspireren maar vooral ook informeren. Handige weetjes, de hoogtepunten voor elke regio, hoe je door Australië moet reizen, wat zijn de kosten. 

Eén ding is zeker – Down Under: het wordt een onvergetelijke ervaring!  

Rondreis door Australië - interessante tips in je mailbox

Vul hieronder je e-mailadres in & je ontvangt interessante tips & leuke aanbiedingen in je mailbox.

Rondreis naar Australië plannen - zelf doen of beter niet?

georganiseerde rondreizen

Georganiseerde rondreizen

Je kiest voor een bestaande rondreis waarbij je op voorhand weet welke regio's, steden je gaat bezoeken en hoelang je onderweg zult zijn.

samenstellen met reisorganisatie

Samenstellen met een reisorganisatie

Je stelt je rondreis samen met een reisorganisatie gespecialiseerd in rondreizen door Australië. Zo kan je je eigen voorkeuren weergeven en zelf bepalen hoelang je in elke stad / regio verblijft

rondreis zelf samenstellen

Volledig zelf samenstellen

Je stelt je rondreis volledig zelf samen. Van A tot Z, van de vliegtickets tot je hotelovernachting en verschillende activiteiten.

We raden je aan om je vakantie door Australië zelf samen te stellen met een reisorganisatie. Je kunt rekenen op hun expertise en kennis van het land. Ze kunnen je rondreis afstemmen op voordelige vliegtickets. Geven je tips van wat je allemaal moet meehebben. Het prijsverschil tussen volledig zelf samenstellen en een rondreis samengesteld samen met een reisorganisatie is miniem. Maar je geniet wel van de verschillende voordelen. 

Waarom zelf samenstellen? – Australië ligt zoals Spanje of Kroatië niet op een paar uurtjes rijden. Het is een lange vlucht (minstens 24 uur) die ook toch redelijk wat geld kost. Daarom is Australië voor de meesten een eenmalige vakantiebestemming. Dan is het toch ook wel zeker de moeite waard om jouw ultieme droomvakantie samen te stellen. Want zo’n vakantie op maat is niet per se duurder dan een voorop gemaakte rondreis.

Laat je inspireren – Je vakantie naar Australië begint bij het inspireren. Ontdek wat Australië allemaal te bieden heeft. Vraag enkele brochures aan. Ontdek hieronder enkele handige tips / weetjes over Australië. Bekijk enkele voorbeeld reizen en klopt daarna aan bij een reisorganisatie gespecialiseerd in vakanties naar/door Australië.

Hoogtepunten van Australië

Australië is groot – heel groot! Ongeveer zo groot als Europa! Het land, opgedeeld in verschillende regio’s / gebieden, heeft heel wat te bieden. Elk gebied is de moeite waard om te bezoeken. Om je rondreis door Australië te kunnen samenstellen, moet je een idee hebben van de mooiste gebieden die je moet gezien hebben. Hieronder enkele hoogtepunten (en must do’s) tijdens jouw rondreis of vakantie naar Australië.

vakantie-australie-sydney

Sydney

Een absolute must is een bezoek aan Sydney. Niet de hoofdstad van Australië maar voor velen wel het begin of eindpunt van een prachtige rondreis. Met onder andere het iconische Opera House, de indrukwekkende Sydney Harbour Bridge en wereldberoemde Bondi Beach.

vakantie-australie-great-barrier-reef

Great Barrier Reef

Een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Het Groot Barrière rif, het grootste bouwwerk door levende organismen is gewoon indrukwekkend. Snorkelen tussen de riffen, zwemmen met schildpadden. Een aanrader voor iedereen die door Australië reist.

vakantie-australie-uluru

The Outback

In het centrum van Australië, The Red Center, ook beter bekend als The Outback vind je een ander gezicht van Australië. Kenmerkend is de gigantische rots Uluru (Ayers Rock). Maar een bezoek aan Kings Canyon & Kata Tjuta (de Olga's) mag ook niet ontbreken.

Top end

Een regio die vaak vergeten wordt is de Top End. Gekenmerkt door het tropisch klimaat en de regio om krokodillen te spotten. Enkele hoogtepunten zijn Kakadu National Park, kajakken in Katherine Gorge, de vele watervallen en imposante termietenheuvels.

vakantie-australie-great-ocean-road

De 12 apostelen (Great Ocean Road)

The Great Ocean road, misschien wel dé bekendste route van Australië. De route, 240km lang, loopt langs de zuidkust van Australië en is gewoon adembenemend. Het uitzicht van ruige kliffen, zandstranden, hoge rotsformaties (de 12 apostelen) zorgen ervoor dat je het moet gezien hebben.

rondreis kangoeroe island

Kangaroo Island

Een eiland aan de zuidkust van Australië is dé plaats om koala's, kangoeroe's en zeeleeuwen te spotten. Prachtige uitzichten en speciale rotsformaties. Je zult het pas geloven als je het gezien hebt. Enkele hoogtepunten zijn Admirals Arch, Flinders Chase National Park & Seal Bay Conservation Park.

Perth

Vergeet West-Australië niet

De meeste rondreizen zijn langs de oostkust van Australië. En door tijdsgebrek wordt de westkust meestal niet gedaan. Jammer! Ook dit gebied heeft heel wat moois te bieden zoals de hoofdstad van WA Perth, Rottnest Island, Karijini National Park, The Kimberley

Tasmanië - Australië

Tasmanië

Voor de zuiverste lucht moet je in Tasmanië zijn (ook wel Tassie genoemd door de locals). Het eiland in het zuiden van Australië - onder Melbourne - Ruige natuur maar zo prachtig. Met hoogtepunten zoals Cradle Mountain NP, Pirate Bay & prachtige stranden.

Reisorganisaties voor rondreizen door Australië

Rondreis Australië - 2, 3, 4 of 5 weken?

Een veelgestelde vraag voor iedereen die van plan is om naar Australië te gaan. Hoeveel dagen / weken moeten we uittrekken om Australië te bezoeken. Heb ik genoeg aan 2 weken Australië of is het beter om 3, 4 of 5 weken rond te reizen?

Als je kan, zowel budgettair als qua tijd, dan raden we je aan om zo lang mogelijk door Australië te reizen. Voor velen is het een “once in a lifetime” ervaring. Probeer er dan ook zo lang mogelijk van te genieten. Maar de lengte van je vakantie hangt af van je budget & van hoeveel tijd je kan vrijmaken. Hoe langer je in Australië verblijft, hoe duurder het wordt.

Meer weten? Lees verder: Hoelang nodig om Australië te bezoeken

2 weken Australië: In 2 weken tijd kan je al iets zien, maar je zult tijd te kort hebben. Wij vinden 2 weken rondreizen door Australië té weinig.

3 weken Australië: Elke reisorganisatie raadt je aan om minstens 3 weken vrij te maken voor je trip door Down Under. In 3 weken tijd kan je al heel wat zien van Australië maar zeker nog niet alles.

4 weken Australië – AANRADER: In 4 weken tijd kan je een prachtige rondreis maken. Je hebt genoeg tijd om een groot deel van Australië te bezoeken zonder het gevoel te hebben dat je je moet haasten. Je ultieme rondreis samenstellen voor 4 weken Australië is zeker een aanrader.

5 weken Australië: Kan je je 5 weken vrijmaken en laat het budget een rondreis van 5 weken toe? Dan zouden we dit zeker doen! Hoe meer tijd je hebt in Australië hoe beter.

placeholder

Beste reistijd om Australië te bezoeken

Wat is nu eigenlijk de beste periode om naar Australië te gaan. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat er er verschillende klimaten zijn, onze zomers hun winters zijn (en omgekeerd), ...  Ontdek de beste reistijd om Australië te bezoeken >

Hoe reis je door Australië? Verschillende opties

Australië is een land om verliefd op te worden. Zelfs na één bezoek wil je sowieso terug. En het feit dat je jouw vakantie op verschillende manieren kunt beleven, maakt het eigenlijk nog beter. Tijdens je rondreis door Australië kan je ook verschillende opties met elkaar combineren. Hieronder enkele mogelijkheden om jouw vakantie/rondreis samen te stellen.

Rondreizen een must! Voor de meesten een evidente keuze, maar als je naar Australië gaat moet je gewoon een rondreis plannen. Het zou zonde zijn mocht je slechts één deel of stad van het land kunnen zien als je al zover hebt gereisd. Australië in één keer bezoeken is haast onmogelijk. Maar meerdere regio’s bezoeken is toch een must!

backpacken australie

Backpacken

Australië is een populaire vakantie-bestemming voor backpackers. De toegankelijke en laidback mentaliteit zorgt ervoor dat wanneer je (alleen) backpackt, je echt een unieke reiservaring zult hebben. Al backpackend door Australië trekken kan je het beste doen met het openbaar vervoer.

placeholder

Kampeersafari's

Een aanrader voor wie Kangoeroe Island, The Outback & Top End wil bezoeken. In een klein groepje reis je doorheen het gebied met je persoonlijke gids. Hij/zij weet alles over de regio’s, kent de leukste plekjes en neemt je mee naar de belangrijkste must sees. Al kamperend reis je door Australië, kan je slapen in een swag en kook je samen het eten. De ultieme reiservaring voor iedereen die Australië wil leren kennen.

rondreis australie met camper

Met een camper

Campers of mobilhomes zorgen ervoor dat je alle vrijheid hebt om Australië te leren kennen. Je rijdt zelf van plaats tot plaats en ontdek Australië of het gekozen gebied op je eigen tempo.

placeholder

Binnenlandse vluchten of niet?

Australië past in Europa. De Aussies nemen het vliegtuig zoals wij Europeanen de trein nemen. Gezien de grootte van het land zijn binnenlandse vluchten een aanrader. Zeker wanneer je verschillende gebieden wil verkennen zonder al te veel tijd in de auto door te brengen. Binnenlandse vluchten zijn tijdsbesparend waardoor je meer uit je vakantie kan halen!

TIP: Binnenlandse vlucht nodig? Kies voor Qantas!

placeholder

Auto huren

Als je een auto huurt om door Australië te reizen, dan zijn er enkele regio’s die hier zeker voor geschikt zijn. Denk maar aan The Great Ocean Road aan de zuidkust van Australië, het gebied van Cairns met Cape Tribulation, Daintree, … Of eerder om de Oostkust van Australië te bezoeken.

placeholder

Combineer gewoon!

Het leuke aan Australië is dat je gewoon verschillende opties kan combineren. Stad je vakantie met een verblijf in city, huur daarna een auto om de East Coast (Oostkust) af te rijden om vervolgens een kampeersafari te doen in The Red Center. Of huur een camper voor The Great Ocean Road te ontdekken, ... De opties zijn eindeloos!

Vakantie Australië - de kosten voor rondreizen

Jammer genoeg is een vakantie naar Australië niet kosteloos. Er hangt, afhankelijk van jouw wensen en plannen, toch een redelijk kostenplaatje verbonden aan een vakantie Down Under. Hieronder geven we wat informatie van wat jij mag verwachten voor je vakantie naar Australië.

In Australië hanteren ze de Australische dollar (AUD). Zo’n 100 AUD is omgerekend zo’n 64 EURO. Als je de prijzen niet omrekent naar euro, dan lijkt Australië een heel duur land. Omrekenen is dus zeker de boodschap.

Vliegtickets naar Australië – de eerste en meteen ook een grote kost die je hebt zijn de vliegtickets. Hiervoor moet je toch zeker zo’n 1.000 euro rekenen per persoon voor een heen- en terugvlucht. Australië ligt aan de andere kant van de wereld. Na een vlucht van zo’n 24u kom je aan in het magische Australië.

Overnachtingen – Australië is één van de duurste landen ter wereld. Dit zie je wel niet direct in de prijzen om te overnachten. De prijzen liggen ongeveer in dezelfde lijn zoals in België / Nederland. Voornamelijk in de grootsteden (Sydney, Melbourne, …) liggen de prijzen iets hoger. Voor een hostel / gedeelde kamer betaal je al snel zo’n €25 per nacht. Een budgetvriendelijk hotel kost zo’n €50 en luxe hotels beginnen rond de €80

Eten & drinken – De prijzen om op restaurant te gaan vallen al bij al ook nog goed mee. Gemiddeld zo’n 10 euro voor één maaltijd. Een deftig restaurant kost gemakkelijk 50 euro. In Australië zijn er ook heel wat supermarkten om boodschappen te doen en zelf te koken. De goedkopere supermarkten zijn Coles of Woolworths.

Activiteiten & tours (zakgeld) – wat een grote kost met zich mee zal brengen zijn de activiteiten en tours die je plant of doet. Maar het zijn dan ook de must do’s tijdens je vakantie. Prijzen variëren en zijn afhankelijk van de type activiteiten die je plant. Gemiddeld mag/kan je rekenen op zo’n €500 / p.p. per week. Natuurlijk bepaal je volledig zelf welke activiteiten/tours je doet.

Wat meehebben naar Australië?

Voor je vakantie naar Australië moet je toch rekening houden met bepaalde zaken. Een goeie voorbereiding is zeker belangrijk. Zo kan je al een lange tijd op voorhand uitkijken naar jouw vakantie Down Under. Maar waar moet je nu allemaal aan denken?

 • Visum aanvragen
 • Vergeet je reisverzekering niet
 • Internationaal paspoort aanvragen
 • Internationaal rijbewijs aanvragen (als je daar zelf gaat rijden)
 • Reisadapter – Australië heeft andere stopcontacten dan in Europa
 • Visa / MasterCard die je wereldwijd kan gebruiken (navragen bij je bank)
Je moet aan veel denken voor je afreist naar Australië. We hebben een lijstje samengesteld om je hierbij te helpen.
Leestip: Wat meenemen voor je vakantie naar Australië

Rondreis door Australië: Visum nodig!

Je kan niet zomaar naar Australië gaan voor jouw ultieme rondreis Down Under. Er zijn enkele administratieve zaken die je moet regelen voor je naar Australië kan vertrekken. Eén van die zaken is een visum. 

Iedereen die naar Australië wil (om te reizen of te werken) moet een visum aanvragen. Er zijn verschillende type visums beschikbaar. Het type dat je nodig hebt is afhankelijk van het doel van je reis en hoe lang je in Australië wil verblijven.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Toeristisch visum
 • Zakelijk visum
 • Werkvisum

Rondreizen door Australië - enkele voorbeeldreizen

Australië is een prachtig land. Ideaal voor jouw ultieme vakantie te beleven. Het grote voordeel is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je stelt jouw vakantie volledig zelf samen en kiest de activiteiten of manier om door Australië te reizen volledig zelf. Hieronder enkele mogelijkheden hoe je Australië kunt bezoeken.

Highlights van Australië

In 28 dagen tijd alle hoogtepunten van Australië bezoeken. Van Sydney (Opera House & Sydney Harbour Bridge), Ayers Rock / Kings Canyon in the Red Center, tot het tropische Noorden met als afsluiter snorkelen in het Great Barrier Reef!

Roadtrip langs de Australische Oostkust

Vanuit Sydney vertrek je richting het tropische Cairns in het noorden van Australië. Onderweg kom je enkele prachtige dingen tegen: Whitsundays, Great Barrier Reef, Fraser Island, Brisbane en zoveel meer.

Rondreis door Australië & Nieuw Zeeland

Ontdek het beste van Australië & Nieuw Zeeland in één prachtige / onvergetelijke rondreis. Een ideale combinatie om de mooiste dingen van Oceanië te zien!

Tours die je moet doen in Australië

rondreis australie great barrier reef

Snorkelen in het Great Barrier Reef

Sowieso een must voor wanneer je naar Australië gaat! Het Great Barrier Reef is magisch en moet op je bucket list staan. De prachtige organismen, kleurrijke vissen en het feit dat het Great Barrier Reef één van de wereldwonderen is, moet je het gewoon gezien hebben. We raden je aan om 2x te gaan snorkelen: een keer in het binnen rif en een keer in het buitenrif.

placeholder

Slapen in een swag

In the Red Center kan je slapen zoals een echte Aussie: in een swag. Een stevige slaapzak (inclusief matras) zorgt ervoor dat je onder de blote sterrenhemel kunt slapen.

placeholder

4 daagse kampeersafari in the Outback

Het centrum van Australië - the outback / the red center, waar je je ogen zult uitkijken bij de Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (de Olga's) & Kings Canyon. Een gepassioneerde gids neemt je mee naar de must sees in die regio, je ontdekt de Aboriginal cultuur en ziet prachtige natuur. Om stil van te worden.

placeholder

Quad tour door Kangoeroe Island

Wil je echt wildlife spotten in Kangoeroe Island? Dan raden we je aan om een quad tour te nemen. Je gaat offroad en kan de meest adembenemende uitzichten zien. Maar ook wilde kangoeroes, varanen, ... En het is gewoon een heerlijke activiteit.

Rondreis Fraser Island

Met de camper langs de Oostkust van Australië

De Oostkust is en blijft één van de populairste regio's van Australië. Velen kiezen voor een rondreis met camper langs Brisbane, Fraser Island, Whitsundays tot Cape Tribulation.

Jungle Surfing in Cape Tribulation

Cape Tribulation, de plaats waar Het Great Barrier Reef & het regenwoud elkaar tegenkomen. Zweef door het regenwoud van boom naar boom! Een unieke ervaring voor de durvers.

Individuele rondreizen door Australië

Australië wordt door vele backpackers gezien als dé ideale bestemming voor een individuele rondreis. Het is een veilig land, door de Engelse taal is het land zeer toegankelijk en de Aussies zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. 

Hieronder enkele tips om van je individuele rondreis een onvergetelijke vakantie te maken.

Boek group tours – As je alleen door Australië reist, dan is het niet altijd eenvoudig om contact te leggen met andere mensen. Een bepaald gebied in groep verkennen maakt dit een stuk eenvoudiger. Daarnaast boeken veel single reizigers zo’n groepsreis. Dus je zult niet de enigste zijn.

Maak gebruik van de hostel events – als backpacker ga je al snel gebruik maken van hostels. Hierdoor reis je een stuk voordeliger en kan je ook eenvoudiger nieuwe mensen/ andere backpackers leren kennen. 

Start ook bij je reisagent – een solo rondreis samenstellen doe je best ook samen met een reisorganisatie gespecialiseerd in Australië. Zij geven je handige tips en helpen je samen de perfecte rondreis samen te stellen.

Ontdek meer tips voor backpackers.

Vergeet de National Parcs (NP) niet

Dat je in Australië prachtige natuur tegen zult komen, dat moeten we je niet meer vertellen. Maar de prachtigste dingen ga je misschien wel zien in de vele National Parcs (NP) van Australië. Er zijn maar liefst meer dan 500 nationale parken in Australië. Ze allemaal doen is haast onmogelijk. Daarom hebben we de belangrijkste voor jouw opgesomd:

 • Blue Mountains NP
 • Daintree NP
 • Whitsunday Island NP
 • Kakadu NP
 • Litchfield NP
 • Jervis Bay NP
 • Uluru – Kata Tjuta NP
 • Flinders Ranges NP

Vakantie Australië - wat (niet) te doen

Australië is een prachtig land, er zijn heel wat zaken die je zeker moet doen en eens moet uitproberen als je er bent. Maar natuurlijk zijn er ook heel wat zaken die je zeker niet moet doen. Uit je eigen veiligheid of omdat het gewoon niet interessant is. Hieronder enkele nuttige tips die je zeker moet toepassen tijdens je rondreis door Australië.

Wat doen in Australië

Nationale parken bezoeken – De Nationale Parken (NP) zijn zeker een aanrader. De prachtige wandelingen, watervallen, groeven/grotten, wildlife, … zijn de moeite waard om te bezoeken. Hou er rekening mee dat je voor bepaalde NP ook ingang moet betalen. Dit wordt gebruikt voor het onderhoud van de parken.

Plan je rondreis op voorhand – Het is aangeraden om je reis op voorhand te plannen / te boeken. Zeker de meerdaagse tours zijn goedkoper als je ze op voorhand vastlegt. En je bent zeker dat er nog beschikbare plaatsen zijn tijdens het boeken. 

Kies voor trailschoenen – door de warme / vochtige temperaturen in Australië zijn echte wandelschoenen misschien niet de beste oplossing. Kies voor luchtige trailschoenen. Ideaal voor de rotsachtige ondergronden in the Outback & Top End.

Een reisgids meenemen – zeker als je de steden wilt bezoeken is een reisgids een must have. Ontdek de beste reisgidsen van Australië.

Volg de waarschuwingsborden – je zult verstelt staan van het aantal waarschuwingsborden die in Australië aanwezig zijn. Maar ze kunnen wel je leven redden. Volg de waarschuwingsborden (ook al lijken ze misschien vanzelfsprekend). 

Wat je beter niet doet in Australië

Duiken/snorkelen zonder wetsuit– er zijn verschillende plaatsen in Australië waar je kunt snorkelen / duiken. Het Great Barrier Reef is misschien wel hét meest bekende. Daar is het aangeraden om steeds in het water te gaan mét een wetsuit. Er zitten minuscule diertjes die je bijten. Een wetsuit aandoen tijdens het snorkelen / duiken en je zit goed!

Wildlife zijn geen “schattige diertjes” – misschien een evidentie, maar ter plekke worden bepaalde wilde dieren toch zeer schattig en wil je hen graag een knuffelen of aaien. Dingo’s, koala’s, kangoeroe’s, … zijn in het wild niet zo aardig en kunnen heel gevaarlijk zijn. Wil je een kangoeroe of wallaby knuffelen? Bezoek een opvangcentrum. Daar zijn ze gewoon aan mensen.

Geen zonnecrème meedoen – in Australië worden de hoogste percentages UV-stralingen gemeten en zeker tijdens de zomermaanden (december & januari). Smeren en beschermen is de boodschap. De zon is het meest schadelijk tussen 10u & 15u. Hou hier dus rekening mee bij het plannen van je uitstappen.

De jetlag onderschatten – Australië ligt in een andere tijdzone dan België. Er is zo’n 8u tijdsverschil (afhankelijk van welke regio je zit). De vliegrit naar Australië duurt zo’n 24u. Eenmaal toegekomen kan je veel last hebben van een jetlag. Enkele tips om een jetlag te vermijden. Van zodra je op het vliegtuig stap, probeer dan te leven volgens de uren van je bestemming, slapen op het vliegtuig is aangeraden. En neemt er plekke ook wat tijd om te kunnen recupereren.  

Leukste steden van Australië

Naast prachtige gebieden, Nationale Parken, … zijn er ook heel wat leuke steden die een bezoekje waard zijn. Hieronder een lijstje van steden die zeker in aanmerking komen om te bezoeken tijdens jouw rondreis door Australië.

sydney

Sydney

Door velen gezien als dé hoofdstad van Australië, maar dat is het niet! Een iconische stad met prachtige elementen zoals het wereldberoemde opera house & bondi beach. Dit en zoveel meer, maakt van Sydney gewoon een must op ook te bezoeken.

placeholder

Melbourne

Melbourne, verschillende keren uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld, is het financiële centrum van Australië en een zeer levendige / jonge stad. Misschien ook wel de meest "Europese" stad van Australië. Je zult er je geen moment vervelen.
+ Melbourne is (ongeveer) het eindpunt van The Great Ocean Road.

placeholder

Adelaide

Gelegen in zuid Australië ligt het gezellige Adelaide. Een kleine stad met toch heel wat schoonheid. De uitvalsbasis om Kangaroo Island te bezoeken.

placeholder

Cairns

placeholder

Perth

placeholder

Brisbane

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen om Australië te ontdekken. Hieronder enkele zaken waar je rekening mee moet houden

Rondreis Australië met camper

Waar moet je rekening mee houden als je wil rondreizen door Australië met een camper.

Camper kiezen – Het kiezen van je camper is bepalend voor de rest van vakantie Down Under. Afhankelijk van het reisgezelschap, hoeveel ruimte & luxe je nodig hebt, waar kan je je camper ophalen & terug afzetten?

Waar overnachten met camper – Als je met een camper door Australië reist, dan heb je steeds je slaapplek met je mee. Overnacht je langs de kant van de weg, op speciale kampeerplaatsen (inclusief degelijke voorzieningen)

Ken de verkeersregels – hetzelfde geldt wanneer je met de auto door Australië reist. De verkeersregels kennen is belangrijk. ANWB heeft een mooi overzicht van de verkeersregel van Australië. Verplichte leesvoer dus.

Plan je route & stops – mispak je niet! Australië is groot. Heel groot! Enkele duizenden kilometers afleggen is niet verrassend. Een populaire rondreis langs de Oostkust van Australië (van Sydney naar Cairns) is zo’n 3.000 km. Een goede planning is dus zeker noodzakelijk om tijdig op je eindbestemming te geraken maar ook om onderweg te kunnen genieten.

Vergeet het verbruik niet – Australië kan je niet echt plat noemen. Dit in combinatie met de grote afstanden, is het verbruik van je camper zeker geen detail. Hou hier ook rekening mee in je beslissing.

 

Rondreis Australië met auto

Overweeg je eerder om een rondreis te maken met de auto? Dan zijn er ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Waar overnachten? – Als je rondreist met een auto, dan moet je nog plaatsen vinden om te overnachten. Ben je eerder fan van goedkope hostels, een budget hotel of eerder iets meer luxe? Je kan natuurlijk ook afwisselen of enkele dagen op één plek slapen en de regio verkennen.

Koelbox – Iets waar niet veel mensen aan denken is het koel houden van eten & drinken. Zeker in de Australië zomermaanden & in het tropisch gebied zijn koele dranken een must. Een koelbox huren is niet altijd evident, maar je kan wel koelzakken kopen in supermarkten zoals Target. 

TIP: Spaar je lege flessen en vul ze met water. Laat ze invriezen (op de plek waar je gaat overnachten) en gebruik ze als koelelement.

Neem een all-inclusieve huurauto – Het slimste is om een all-inclusieve huurauto te kiezen. Zo kan je goed verzekerd op weg.

Ken de verkeersregels – hetzelfde geldt wanneer je met een camper door Australië reist. De verkeersregels kennen is belangrijk. ANWB heeft een mooi overzicht van de verkeersregel van Australië. Verplichte leesvoer dus.

Praktische informatie over Australië

Australië ligt in een andere tijdzone dan België / Nederland. Je moet dus rekening houden met een groot tijdverschil.

Tijd Sydney: +8uur
Tijd Adelaide: +7,5 uur
Tijd Melbourne: +8uur
Tijd Cairns:
Tijd Darwin:
Tijd Brisbane:
Tijd Canberra:
Tijd Perth

In Australië maken ze gebruik van andere stopcontacten zoals we ze in Europa kennen. Daarom is een reisadapter / reisstekker noodzakelijk om je elektronica zoals smartphone, camera, … op te kunnen laden.

TIP 1: Neem zeker een powerbank mee zodat je enkele dagen zonder elektricieit kan en zeker je smartphone kunt opladen. 

TIP 2: Neem een USB verdeelstekker mee. Zo kan je op hetzelfde moment verschillende toestellen zoals smartphone, tablet, GoPro, … opladen.

Australië is goed voorzien om bijna overal te betalen met een kredietkaart (MasterCard of Visa). Zorg er voordat dat je jouw kaart kan gebruiken in Australië. Ga hiervoor een week voor vertrek langs bij je bank of pas het zelf aan via jouw bankapp of online banking (indien het mogelijk is).

Munteenheid: de munteenheid in Australië is de Australische dollar (AUD). 1 AUD is ongeveer 0,60 EUR. Zo lijkt alles een stuk duurder in Australië, maar eigenlijk valt dit best mee!

Cash nodig? We raden je toch aan om bij aankomst te zorgen voor wat cash geld in Australische dollars. Op de meeste plaatsen kan je betalen met je betaalkaart. Maar zeker bij tours moet je soms iets cash betalen.

Het noodnummer in Australië is:

Voor het maken van verre reizen controleer je beter of er bepaalde inentingen / vaccinaties noodzakelijk zijn. Voor een vakantie door Australië zijn geen inentingen / vaccinaties nodig.

Rondreizen Australië - mooiste plekken om te bezoeken

Veelgestelde vragen: Rondreizen Australië

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over de rondreizen door Australië of voor het plannen van hun vakantie Down Under. Enkele van deze vragen hadden we zelf ook toen we onze reis aan het plannen waren. Hieronder kan je de vragen & antwoorden terugvinden. Hopelijk kunnen jullie hiermee verder met het plannen van jullie reis.

Tijdens je vakantie in Australië doe je hoogstwaarschijnlijk enkele activiteiten / tours om het land te verkennen / ontdekken. Veel van die tours kan je op voorhand boeken / reserveren. Maar doe je dit beter wel of wacht je tot je ter plaatse bent?

We raden je aan om meerdaagse tours zeker op voorhand vast te leggen. Afhankelijk van de drukte kunnen zo’n tours volzet zijn. Activiteiten die slechts enkele uren in beslag nemen kan je meestal ter plaatse nog boeken. 

Let wel dat sommige activiteiten / tours duurder zijn als je ze ter plaatse wil reserveren. Daarom raden we jullie aan om zoveel mogelijk zaken op voorhand vast te leggen. 

Meer inspiratie voor je rondreis / vakantie naar Australië

wat-te-doen-in-sydney
Sydney
Gregory

Wat te doen in Sydney? Dit mag je niet missen!

Het is niet de hoofdstad van Australië, maar wel één van de meest bezochte steden van het land. Sydney, met het iconische en wereldberoemde Sydney Opera House, is een aanrader voor elke avonturier. Maar naast het Opera House heeft Sydney veel meer te bieden. Tijdens je rondreis door Australië moet je zeker even halt houden in deze stad.

Lees verder »

Goedkoop vliegen naar Australië – tips

Een vakantie of rondreis door Australië gepland? De enige manier om in Australië te geraken is met het vliegtuig of boot/cruise. Voor de meeste reizigers begint de trip Down Under met goedkope vliegtickets richting het land van de kangoeroes & koala’s. We geven je graag enkele praktische en handige tips om goedkoop te vliegen naar

Lees verder »

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende klimaattypes, tot verschillende vegetaties, verschillende type steden en andere bezienswaardigheden. Om alles te gaan bezoeken heb je dus zeker één van de beste reisgidsen nodig die er bestaan. Hieronder kan

Lees verder »
snorkelen-australie
Cairns
Gregory

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak. Het Great Barrier Reef, één van de wereldwonderen, kan je vanop verschillende plekken gaan ontdekken. Hieronder enkele van de beste snorkelplekken in Australië. Leestip: Ontdek de beste reisgids voor Australië

Lees verder »

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas echt wat je nodig hebt, wanneer je er geweest bent. Daarom geven we graag enkele nuttige tips en een lijst van onmisbare zaken voor onze reis door Australië.  1. Kies

Lees verder »
cairns-wat-doen
Cairns
Gregory

Wat te doen in Cairns? | 7 tips!

Cairns, de hoofdstad van Noord-Queensland Australië, is voor velen de uitvalsbasis om het Great Barrier Reef of het Groot Barrière Rif te gaan bezoeken. Eenmaal gesnorkeld of gedoken worden er terug plannen gemaakt om de rest van Australië te gaan bezoeken. Eigenlijk wel jammer! Want Cairns en de omgeving is zeker de moeite waard om

Lees verder »
rondreis-australie-4-weken
Rondreis Australië
Gregory

4 weken door Australië – enkele hoogtepunten

Australië is zo’n vakantiebestemming die bij velen op hun bucketlist staan. En terecht als je het ons vraagt want het land heeft veel (heel veel) te bieden. Een rondreis door Australië is voor velen een once in a lifetime ervaring. Daar gingen zijn wij ook vanuit gegaan toen we onze reis Down Under aan het

Lees verder »
sydney-hoeveel-dagen
Rondreis Australië
Gregory

Sydney – hoeveel dagen nodig?

We zijn een grote fan van Australië en dus al zeker van Sydney. Alhoewel Sydney niet de hoofdstad is van Australië is het waarschijnlijk toch de meest populaire stad. Maar een citytrip naar Australië doe je niet zomaar. Veelal gaat dit gepaard met een roadtrip of rondreis door Australië. Voor ons was Sydney de eerste

Lees verder »
beste-reistijd-australie
Rondreis Australië
Gregory

Beste reistijd Australië | tips

Dat Australië een groot land is, dan hoeven we je niet meer te vertellen. Je hebt heel wat tijd nodig om Australië te gaan bezoeken. (Hoeveel? Dat lees je hier) Een vraag die we nu graag willen beantwoorden is wat de beste reistijd is om Australië te gaan bezoeken. Die vraag is niet direct beantwoord.

Lees verder »
wat-meenemen-australie
Rondreis Australië
Gregory

Wat meenemen op rondreis door Australië?

Staat er een rondreis door Australië gepland? Een goede voorbereiding zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Eén van die voorbereidingen is om alle nodige zaken mee te nemen en in te pakken in je koffer. En daar gaan wij jou nu mee helpen. Dankzij deze tips heb jij alles mee en kan je volledig opgaan in

Lees verder »

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.