waarom-australie-reis

Populaire steden

Een rondreis maken doorheen Australië? Een droom voor velen! En de gelukkigen, die een rondreis konden maken, zijn verliefd geworden op het land (als ze dat al niet waren). Maar een rondreis doorheen Australië maak je niet zomaar. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, zeker als je een onvergetelijke reis wilt beleven. Australië heeft zoveel te bieden. Laat je inspireren, informeren met handige tips en informatie voor een onvergetelijke reis down under.

Rondreis door Australië – Zo begin je eraan

Wil je beginnen plannen aan je rondreis doorheen Australië. Soms is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Maar dankzij deze tips ben jij op goede weg voor een onvergetelijke reis Down Under.
 
Stap niet direct naar een reisorganisatie maar begin zelf eerst met een zoektocht wat je mooi en leuk zal vinden. Natuurlijk zijn er enkele must visits tijdens je rondreis doorheen Australië. Maar uiteindelijk bepaal jij naar waar je gaat, hoelang je er blijft en op welke manier je doorheen Australië reist. We kunnen je alleen maar tips geven. 

1. Laat je inspireren

Laat je eerst inspireren van wat Australië allemaal te bieden heeft. Bekijk enkele filmpjes of foto's van het mooie Australië.

2. Bezoek een reisorganisatie

Ga langs bij een reisorganisastie gespecialiseerd in rondreizen doorheen Australië. Kies voor een organisatie met reizen op maat. Amper een meerprijs maar toch jouw ultieme vakantie Down Under!

3. Beslis & boek

Uiteindelijk maak je enkele beslissingen en keuzen en kan je gaan boeken. Daarna kan het aftellen naar je vakantie beginnen. Jouw avontuur / rondreis doorheen Australië kan beginnen.

Tips voor een onvergetelijke rondreis door Australië

Australië is groot. Heel groot! En heeft dan ook heel wat te bieden. Het is niet voor niets één van de populairste droomvakanties. Het land, dat qua oppervlakte in Europa past, verschillende klimaatzones heeft, heeft ook nog eens een ruime geschiedenis. Je zult je ogen uitkijken als je eenmaal Down Under bent. Enkele hoogtepunten die je moet gezien hebben (en nooit zult vergeten): Opera house in Sydney, Great Barrier Reef in Queensland, Kakadu National Park in de Top End, … We kunnen wel nog even doorgaan.
 

Rondreis Australië (zelf) samenstellen

Een rondreis door Australië staat gelijk aan het begin van een prachtig avontuur Down Under. In Australië zijn er verschillende klimaattypes aanwezig. Elke regio van Australië is een bezoekje waard. Maar vergeet niet dat Europa eigenlijk in Australië kan. Het samenstellen van je rondreis doorheen Australië is geen eenvoudige opdracht.
Stel zelf je rondreis door Australië samen of ga langs bij een reisorganisatie gespecialiseerd in Australië. Zij helpen je ook graag bij het samenstellen van jouw droomreis naar de Aussies.
 

Rondreis door Australië boeken

Aangezien je veel mogelijkheden hebt om Australië te bezoeken, met een camper, met de auto, met een backpack, .. heb je ook verschillende manieren om je vakantie te boeken. We raden je aan om samen te werken met een reisorganisatie die gespecialiseerd is in vakanties Down Under. Zij kunnen als geen ander inschatten wat jij graag doet, de leukste plekjes van Australië en hoe je dit het beste doet.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Dan heb je ook verschillende boeken over een rondreis doorheen Australië.

Voorbeeld reizen Australië

In de inspiratiefase (voor het plannen van je rondreis door Australië) raden we je zeker aan om eens enkele voorbeeldreizen te bekijken. Zo weet je direct welke type reizen er beschikbaar zijn en welke prijs hierbij hoort. Bij het samenstellen van je rondreis door Australië kan je natuurlijk ook starten met een voorbeeldreis en daar aanpassingen aan doorvoeren. Dat is soms eenvoudiger dan zelf volledig alles te willen uitstippelen.

Beste reistijd om Australië te bezoeken

Wat is nu eigenlijk de beste periode om naar Australië te gaan. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat er er verschillende klimaten zijn, onze zomers hun winters zijn (en omgekeerd), ... Lees er alles over >

Rondreis Australië - 2, 3 of 4 weken?

Een veelgestelde vraag voor iedereen die naar Australië wil. Hoeveel weken moeten we uittrekken om Australië te gaan bezoeken? 2, 3 of 4 weken zijn het meest voor de hand liggend. Maar wat heb je nu echt nodig? 

Alles hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je kan vrijmaken? Welk budget je hebt. Hoe langer je in Australië verblijft hoe duurder het wordt. De lengte van je rondreis heeft dus ook een invloed op de prijs. 

Leestip: Hoelang nodig om Australië te bezoeken.

Geld besparen tijdens je rondreis in Australië

Een rondreis door Australië kost al snel een pak geld. Gelukkig zijn er enkele manieren om het budget wat naar beneden te halen.

Boek je vliegtickets samen: ben je van plan om enkele binnenlandse vluchten te nemen? Boek dan je vliegtickets naar Australië samen met je binnenlandse vluchten. Op die manier kan je al snel een pak geld besparen.

Boek je tours op voorhand: wil je een tour doen op een bepaalde plaats of gaan snorkelen met een bepaalde organisatie? Boek dit dan (een lange tijd) op voorhand. Zo ben je zeker van je plaats en kan je ook veel geld besparen.

Doe boodschappen & kook zelf: Australië is een heel Westers land. Je hebt dus heel wat supermarkten waar je zelf inkopen kan doen om zelf te koken. Als je een maand doorheen Australië reist, dan lopen de kosten voor restaurantbezoekjes wel op.

Veelgestelde vragen over rondreizen door Australië

Een rondreis maken doorheen Australië kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je budget, je beschikbare tijd en voorkeuren kan je kiezen uit:

 • Met een camper
 • Met een auto
 • Kampeersafari’s
 • Met tussenvluchten
 • Backpackend

Elke manier van reizen heeft zijn voor- en nadelen.

Plan je een trip Down Under? Zorg dan dat je alles meehebt! Toch iets vergeten? Geen nood! In Australië hebben ze ook winkels ;-).

Leestip: Wat meenemen naar Australië?

Door de grootte van het land, heeft Australië verschillende klimaattypes. Wil je een rondreis doen en (bijna) heel Australië zien? Of ga je enkel naar de Oostkust?

Leestip: Beste reistijd naar Australië

Alle aspecten van Australië zijn mooi en je gaat sowieso tijd tekort hebben. Maar wat zijn nu de must visits?

 • Het Great Barrier Reef
 • Daintree regenwoud
 • Sydney – Bondi Beach
 • Melbourne
 • Kangaroo Island
 • The Red Center
 • Top End
 • West-Australië

Kortom, alle regio’s van Australië zijn de moeite waard om te bezoeken.

Ja, om Australië binnen te mogen heb je een visum nodig. Als je met een reisorganisatie samenwerkt, dan is de kans groot dat zij zorgen voor jouw visum. 

Kijk je zelf voor je visum voor Australië? Zorg dat je er lang genoeg op voorhand voor kijkt.

De highlights van Australië

Sydney

Door velen gezien als dé hoofdstad van Australië (maar dat is het niet). Maar wel één must-visit. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn het Opera House - Sydney Harbour Bridge.

Ayers rock - Kings canyon

In het centrum van Australië kan je Ayers Rock (Uluru) en de Kings Canyon bezoeken. Enkele wonderbaarlijke natuurfenomenen waar je stil van wordt

Great Barrier Reef

Eén van de wereld wonderen - het Great Barrier Reef. Het grootste koraalrif ter wereld. Maak enkele snorkel of duikuitstappen naar het Groot Barriere Rif en ontdek het met je eigen ogen.

Laat je inspireren voor je rondreis door Australië

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.