Vakantie / rondreis Australië

Een vakantie maken doorheen Australië? Een droom voor velen! En de gelukkigen, die een reis konden maken, zijn verliefd geworden op het land (als ze dat al niet waren). Maar een reis doorheen Australië maak je niet zomaar. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, zeker als je een onvergetelijke reis wilt beleven. Australië heeft zoveel te bieden. Laat je inspireren, informeren met handige tips en informatie voor een onvergetelijke reis down under.

RONDREIZEN DOOR AUSTRALIË
Plan een zalige rondreis doorheen Australië.

Beste reistijd om Australië te bezoeken

Wat is nu eigenlijk de beste periode om naar Australië te gaan. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat er er verschillende klimaten zijn, onze zomers hun winters zijn (en omgekeerd), … 
Ontdek de beste reistijd om Australië te bezoeken >

Hoofdstad: Canberra
Oppervlakte: 7.686.850km2
Beste reistijd: ontdek het hier
Munteenheid: Australische Dollar (AUD)
Tijdzone: Verschillende tijdzones 

1. Laat je inspireren

Laat je eerst inspireren van wat Australië allemaal te bieden heeft. Bekijk enkele filmpjes of foto's van het mooie Australië.

2. Bezoek een reisorganisatie

Ga langs bij een reisorganisastie gespecialiseerd in rondreizen doorheen Australië. Kies voor een organisatie met reizen op maat. Amper een meerprijs maar toch jouw ultieme vakantie Down Under!
TIP: Kies voor Best of Travel

3. Stel je droomvakantie samen!

Uiteindelijk maak je enkele beslissingen en keuzen en kan je gaan boeken. Daarna kan het aftellen naar je vakantie beginnen. Jouw avontuur doorheen Australië kan beginnen.

Reisorganisaties voor Australië

Op vakantie vertrekken naar Australië doe je niet onvoorbereid. Alles volledig zelf samenstellen is mogelijk, maar we raden je toch aan om contact op te nemen met een reisorganisatie om je hierbij te helpen. Kies een reisorganisatie die gespecialiseerd is in rondreizen door Australië.

 • Best of Travel
 • Sawadee
 • Djoser

Beste reistijd om Australië te bezoeken

Wat is nu eigenlijk de beste periode om naar Australië te gaan. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat er er verschillende klimaten zijn, onze zomers hun winters zijn (en omgekeerd), ...
Ontdek de beste reistijd om Australië te bezoeken >

Australië - 2, 3, 4 of 5 weken?

Een veelgestelde vraag voor iedereen die naar Australië wil. Hoeveel weken moeten we uittrekken om Australië te gaan bezoeken? 2, 3, 4 of 5 weken zijn het meest voor de hand liggend. Maar wat heb je nu echt nodig? 

Alles hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je kan vrijmaken? Welk budget je hebt. Hoe langer je in Australië verblijft hoe duurder het wordt. De lengte van je reis heeft een invloed op de prijs. Als we konden kiezen, dan zouden we zo lang mogelijk in Australië willen verblijven. Maar probeer toch minstens 3 en liefst 4 weken uit te trekken om Australië te bezoeken.

Leestip: Hoelang nodig om Australië te bezoeken.

Je ideale Australië vakantie samenstellen

Surfen op Bondi beach in Sydney, snorkelen in het Great Barrier Reef, sandboarden op Kangoeroe Island, … In Australië kan (bijna) alles. En het grote voordeel is dat jij jouw ultieme vakantie zelf kan samenstellen. En we raden je dat ook heel erg aan!

Waarom zelf samenstellen? – Australië ligt zoals Spanje of Kroatië niet op een paar uurtjes rijden. Het is een lange vlucht (minstens 24 uur) die ook toch redelijk wat geld kost. Daarom is Australië voor de meesten een eenmalige vakantiebestemming. Dan is het toch ook wel zeker de moeite waard om jouw ultieme droomvakantie samen te stellen. Want zo’n vakantie op maat is niet per se duurder dan een voorop gemaakte rondreis.

Laat je inspireren – Je vakantie naar Australië begint bij het inspireren. Ontdek wat Australië allemaal te bieden heeft. Vraag enkele brochures aan. Ontdek hieronder enkele handige tips / weetjes over Australië. Bekijk enkele voorbeeld reizen en klopt daarna aan bij een reisorganisatie gespecialiseerd in vakanties naar/door Australië.

 

De verschillende vakantie opties Down Under

Australië is een land om verliefd op te worden. Zelfs na één bezoek wil je sowieso terug. En het feit dat je verschillende vakantie opties hebt om Australië te ontdekken, maakt het er niet beter op. Enkele vakantiemogelijkheden:

Rondreis door Australië –  Iets wat we iedereen aanraden is om een rondreis door Australië te plannen en zoveel mogelijk te zien. Ga niet naar Australië om slechts één bepaalde stad of regio te gaan bezoeken. Heel Australië is niet mogelijk, maar probeer toch verschillende regio’s en gebieden een bezoekje te brengen. Lees meer over rondreizen door Australië.

Backpacken – Australië is een populaire vakantiebestemming voor backpackers. De toegankelijke en laidback mentaliteit zorgt ervoor dat wanneer je (alleen) backpackt, je echt een unieke reiservaring zult hebben. Al backpackend door Australië trekken kan je het beste doen met het openbaar vervoer. 

Kampeersafari’s – een aanrader voor wie Kangoeroe Island, The Outback & Top End wil bezoeken. In een klein groepje reis je doorheen het gebied met je persoonlijke gids. Hij/zij weet alles over de regio’s, kent de leukste plekjes en neemt je mee naar de belangrijkste must sees. Al kamperend reis je door Australië, kan je slapen in een swag en kook je samen het eten. De ultieme reiservaring voor iedereen die Australië wil leren kennen.

Met de camper – Campers of mobilhomes zorgen ervoor dat je alle vrijheid hebt om Australië te leren kennen. Je rijdt zelf van plaats tot plaats en ontdek Australië of het gekozen gebied op je eigen tempo.

Binnenlandse tussenvluchten of niet? –  Australië past in Europa. De Aussies nemen het vliegtuig zoals wij Europeanen de trein nemen. Gezien de grootte van het land zijn binnenlandse vluchten een aanrader. Zeker wanneer je verschillende gebieden wil verkennen zonder al te veel tijd in de auto door te brengen. Binnenlandse vluchten zijn tijdsbesparend waardoor je meer uit je vakantie kan halen! 
TIP: Binnenlandse vlucht nodig? Kies voor Qantas!

Auto huren in Australië – Als je een auto huurt om door Australië te reizen, dan zijn er enkele regio’s die hier zeker voor geschikt zijn. Denk maar aan The Great Ocean Road aan de zuidkust van Australië, het gebied van Cairns met Cape Tribulation, Daintree, … Of eerder om de Oostkust van Australië te bezoeken.

De reisgids voor Australië

Een must have in je bagage is natuurlijk een reisgids om Australië te gaan bezoeken. Er zijn verschillende reisgidsen verkrijgbaar, maar welkeen is nu de beste voor jouw reis?
Lees meer over de reisgidsen voor Australië

Vakantie naar Australië - de kosten

Jammer genoeg is een vakantie naar Australië niet kosteloos. Er hangt, afhankelijk van jouw wensen en plannen, toch een redelijk kostenplaatje verbonden aan een vakantie Down Under. Hieronder geven we wat informatie van wat jij mag verwachten voor je vakantie naar Australië.

In Australië hanteren ze de Australische dollar (AUD). Zo’n 100 AUD is omgerekend zo’n 64 EURO. Als je de prijzen niet omrekent naar euro, dan lijkt Australië een heel duur land. Omrekenen is dus zeker de boodschap.

Vliegtickets naar Australië – de eerste en meteen ook een grote kost die je hebt zijn de vliegtickets. Hiervoor moet je toch zeker zo’n 1.000 euro rekenen per persoon voor een heen- en terugvlucht. Australië ligt aan de andere kant van de wereld. Na een vlucht van zo’n 24u kom je aan in het magische Australië.

Overnachtingen – Australië is één van de duurste landen ter wereld. Dit zie je wel niet direct in de prijzen om te overnachten. De prijzen liggen ongeveer in dezelfde lijn zoals in België / Nederland. Voornamelijk in de grootsteden (Sydney, Melbourne, …) liggen de prijzen iets hoger. Voor een hostel / gedeelde kamer betaal je al snel zo’n €25 per nacht. Een budgetvriendelijk hotel kost zo’n €50 en luxe hotels beginnen rond de €80

Eten & drinken – De prijzen om op restaurant te gaan vallen al bij al ook nog goed mee. Gemiddeld zo’n 10 euro voor één maaltijd. Een deftig restaurant kost gemakkelijk 50 euro. In Australië zijn er ook heel wat supermarkten om boodschappen te doen en zelf te koken. De goedkopere supermarkten zijn Coles of Woolworths. 

Activiteiten & tours (zakgeld) – wat een grote kost met zich mee zal brengen zijn de activiteiten en tours die je plant of doet. Maar het zijn dan ook de must do’s tijdens je vakantie. Prijzen variëren en zijn afhankelijk van de type activiteiten die je plant. Gemiddeld mag/kan je rekenen op zo’n €500 / p.p. per week. Natuurlijk bepaal je volledig zelf welke activiteiten/tours je doet.  

 

Vakantie naar Australië - voorbereiding

Voor je vakantie naar Australië moet je toch rekening houden met bepaalde zaken. Een goeie voorbereiding is zeker belangrijk. Zo kan je al een lange tijd op voorhand uitkijken naar jouw vakantie Down Under. Maar waar moet je nu allemaal aan denken?

 • Visum aanvragen
 • Vergeet je reisverzekering niet
 • Internationaal paspoort aanvragen
 • Internationaal rijbewijs aanvragen (als je daar zelf gaat rijden)
 • Reisadapter – Australië heeft andere stopcontacten dan in Europa
 • Visa / MasterCard die je wereldwijd kan gebruiken (navragen bij je bank)
Je moet aan veel denken voor je afreist naar Australië. We hebben een lijstje samengesteld om je hierbij te helpen.
Leestip: Wat meenemen voor je vakantie naar Australië

De hoogtepunten een vakantie door Australië

Een vakantie door Australië is een droom die uitkomt. Er zijn heel wat hoogtepunten, misschien wel té veel om hier op te sommen. Elke gebied/regio/stad heeft ook zijn hoogtepunten. Hieronder enkele van de must-do’s van Australië.

vakantie-australie-sydney

Sydney

Door velen gezien als dé hoofdstad van Australië (maar dat is het niet). Maar wel één must-visit. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn het Opera House - Sydney Harbour Bridge.

vakantie-australie-uluru

Uluru / Ayers rock

De bekendste steen / rots van Australië. De grote rode monoliet in The Red Center moet ook op je planning staan. Samen met de Kings Canyon & de Olga's.

vakantie-australie-great-barrier-reef

Great Barrier Reef

Eén van de wereld wonderen - het Great Barrier Reef. Het grootste koraalrif ter wereld. Maak enkele snorkel of duikuitstappen naar het Groot Barriere Rif en ontdek het met je eigen ogen.

vakantie-australie-great-ocean-road

Great Ocean Road

Gelegen aan de zuidkust van Australië ligt één van de meest iconische autoroutes ter wereld. De Great Ocean Road.

vakantie-australie-natuur

Adembenemende natuur

Op bepaalde plekken in de Top End & regio Cairns kan je enkele prachtige watervallen en natuur aanschouwen.

De mooiste regio's/streken in Australië

Aangezien Australië de grootte heeft van Europa, wordt het land ook opgedeeld in verschillende regio’s. Zo heb je: Northern Territory, Queensland, West-Australia, Tasmania, South Australia, New South Wales & Victoria.

Elke regio heeft zijn voordelen, mogelijkheden en must sees. Probeer zoveel mogelijk regio’s te bezoeken. Je zult het je zeker niet beklagen!

vakantie-australie-great-ocean-road

Northern Territory (Top End & The Red Center)

De Northern Territory omvat de Top End en The Red Center. Enkele must do's zijn:
- Kakadu NP
- Katherine falls
- Uluru / Ayers Rock
- Kings Canyon

vakantie-australie-great-ocean-road

Queensland

Gelegen in het Noord Oosten van Australië is één van de meest bezochte streken van het land. En terecht. Want het is de thuishaven voor:
- Great Barrier Reef
- Cape Tribulation
- Daintree

vakantie-australie-great-ocean-road

West-Australië

Reizigers laten West-Australië vaak (onterecht) links liggen. Maar er valt toch heel wat te doe in West-Australië:
- Perth
- Rottnest Island
- Pinnacles in Namburg NP
- The Kimberley

vakantie-australie-great-ocean-road

Zuid Australië

Het zuiden van Australië biedt prachtige fauna & flora en enkele interessante steden / gebieden:
- Kangoeroe Island
- Melbourne
- Great Ocean Road

vakantie-australie-great-ocean-road

New South Wales

De oudste staat van Australië & 1/3 van alle Aussies wonen hier. Het moet dus wel de moeite waard zijn. En dat is het ook:
- Sydney
- Blue Mountains
- Bondi Beach

vakantie-australie-great-ocean-road

Victoria

De kleinste staat van het land waar je ook prachtige dingen kunt zien / doen:
- Great Ocean Road
- Melbourne
- Philip Island

vakantie-australie-great-ocean-road

Tasmania

Het eiland gelegen in het zuidoosten van Australië biedt plaats voor ongerepte & wilde natuur. En geeft de meest zuivere lucht ter wereld.

Vakantie naar Australië boeken

Klaar om je vakantie naar Australië te boeken? Hieronder enkele reisspecialisten die je helpen om jouw ultieme droomvakantie samen te stellen of te boeken.

 • Best of Travel
 • Sawadee
 • Djoser

Veelgestelde vragen over vakantie in Australië

Regelmatig krijgen we vragen van onze bezoekers voor hun vakantie in Australië. We hebben de vragen hieronder opgesomd & beantwoord zodat ook jij hiervan kan profiteren. Zo wordt jouw vakantie naar Australië echt onvergetelijk!

Een reis maken doorheen Australië kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je budget, je beschikbare tijd en voorkeuren kan je kiezen uit:

 • Met een camper
 • Met een auto
 • Kampeersafari’s
 • Met tussenvluchten
 • Backpackend

Elke manier van reizen heeft zijn voor- en nadelen.

Plan je een trip Down Under? Zorg dan dat je alles meehebt! Toch iets vergeten? Geen nood! In Australië hebben ze ook winkels ;-).

Leestip: Wat meenemen naar Australië?

Door de grootte van het land, heeft Australië verschillende klimaattypes. Wil je een trip doen en (bijna) heel Australië zien? Of ga je enkel naar de Oostkust?

Leestip: Beste reistijd naar Australië

Alle aspecten van Australië zijn mooi en je gaat sowieso tijd tekort hebben. Maar wat zijn nu de must visits?

 • Het Great Barrier Reef
 • Daintree regenwoud
 • Sydney – Bondi Beach
 • Melbourne
 • Kangaroo Island
 • The Red Center
 • Top End
 • West-Australië

Kortom, alle regio’s van Australië zijn de moeite waard om te bezoeken.

Ja, om Australië binnen te mogen heb je een visum nodig. Als je met een reisorganisatie samenwerkt, dan is de kans groot dat zij zorgen voor jouw visum. 

Kijk je zelf voor je visum voor Australië? Zorg dat je er lang genoeg op voorhand voor kijkt.

Vanuit België / Nederland zijn er nog geen rechtstreekse vluchten naar Australië. Meestal is er één stopover in Dubai of Singapore alvorens je het Australische vaste land bereikt. Je mag rekenen op een reisduur van zo’n 20 à 24 uur. Afhankelijk van je bestemming in Australië. 

Bezienswaardigheden Australië - de hoogtepunten

Een groot land zoals Australië heeft heel wat bezienswaardigheden. Hieronder enkele van de belangrijkste must-sees. Maar zoals je kan verwachten zijn het enorm veel hoogtepunten. Zeker als je een rondreis plant door Australië. Hieronder enkele van de must sees van Australië.

Wil je nog meer bezienswaardigheden / hoogtepunten ontdekken voor jouw vakantie in Australië? Lees dan ons tips voor de must sees van Australië.

Laat je inspireren voor je vakantie door Australië

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.