Menu Sluiten

7 redenen om Brugge te bezoeken

brugge-redenen

De werelderfgoedstad Brugge is zeker een must visit en moet op jouw bucketlist staan. In de hoofdstad van West-Vlaanderen valt heel wat te beleven. Je wordt er ongedompeld in een rijke geschiedenis in de kern van de stad. Maar ook daarbuiten kom je ogen tekort. De stad telt net geen 120.000 inwoners maar mag elk jaar meer dan 6 miljoen toeristen ontvangen. Om zo’n aantal toeristen naar een stad te krijgen zullen er wel genoeg redenen zijn om Brugge, die scone, te bezoeken.

> Ontdek de beste hotels in Brugge <

Pittoreske omgeving

Als je ronddwaalt in Brugge, dan kom je hele leuke plekjes tegen. Doorheen de stad kan je de rijtjes bewonderen samen met de natuur en de dieren.
/www.instagram.com/p/BhqwxbrF14G/

Historie vol molens

Brugge heeft een rijke geschiedenis met de molens. Gelukkig schieten er nog enkele van die prachtige molens over. Aan de stadsrand, aan de vesten, kan je nog enkele exemplaren gaan bewonderen.

Vive la vie et vive le vent šŸŒæ

A post shared by Anja Defoort (@anjadefoort) on

De lekkerste ijsjes vind je in Brugge

Ijsjes eten, een van onze favoriete bezigheden als we op stap zijn. In elke stad willen we zeker een ijsje eten. Laten we het een traditie noemen. Ga je naar Brugge? Dan moet je zeker eens stoppen bij Gelateria Da Vinci. Daar maken ze de lekkerste ijsjes.

Bananenijs van Da Vinci. What else? šŸ¦

A post shared by Liesbeth (@liesbette) on

Bruges by night! Wauw

Tijdens de dag valt er heel wat te beleven. Maar kom ook ’s avonds eens buiten. Zelfs in het donker is Brugge een prachtige stad. Neem je tijd en bezoek de verschillende plekjes ook ’s nachts!
ttps://www.instagram.com/p/BfHAeQaF3Ic/

Proef eens een Brugse Zot

De Bruggelingen hebben de bijnaam Brugse Zotten gekregen. Maar dezelfde naam wordt ook gebruikt voor het lokale biertje. Zeker een aanrader om te proeven als je eens in Brugge bent!

Een biertje op het #BrugsBierFestival?

EĆ©n van de must-go-to events in Brugge is het Brugs Bier Festival wel. Meer dan 80 verschillende brouwerijen en bierfirma’s verzamelen tijdens het eerste weekend van februari op de Brugse Markt om hun bier te laten proeven. Het ideale moment om nieuwe biersoorten of ongekende bieren eens uit te proberen. Jaarlijks lokt dit event heel wat binnenlandse & buitenlandse toeristen…

We out here, drinkin' #brugsbierfestival #beer #belgianbeer #brugges

A post shared by Bjorn Dewachter (@bjornpics) on

Culinair genieten tijdens Kookeet

Kookeet, dat zijn eerste editie kende in 2011, is ondertussen uitgegroeid tot een echt fenomeen Ć©n evenement waar je zeker naartoe moet komen. Zo’n 30 topchefs tonen hun kunsten en voor een kleine prijs kan je hiervan genieten. Zo kan je in Ć©Ć©n middag (of meerdere als je wil) gaan eten bij echte topchefs voor een fractie van de normale prijs.

Last weekend we visited Brugge, besides beer-bar visits we also visited a culinary food festival. – KookEet – KookEet brings together some of Bruges' best restaurants and chefs to give everyone the chance to taste a variety of top dishes, presented by 32 top chefs. This was the perfect chance to taste the cuisine of Michelin / Gault Millau restaurants. Gastronomy, good company and nice weather. A perfect marriage! Despite the hustle and bustle, the service went smoothly, we will definitely be back in a next edition! On the menu: KOK AU VIN (Jurgen Aerts / Frederic Bruneel) Smokey Picanha beef "Black Angus", corn cream, chimichurri, fresh cheese from "The Disschof" RESTAURANT PATRICK DEVOS (Patrick Devos) Baked red pear with a pear puree, roasted nuts, Elstar apple gel, Champagne sauce, Mille Couleurs DEN GOUDEN KARPEL (Eric Ameloot) North Sea Shellfish in crispy crust, sweet potato, anise sauce, parsley, confectionery red onion DE JONKMAN** (Filip Claeys) Chocolate cremeux, yoghurt, apple, sesame THE CHOCOLATE LINE (Dominique Persoone) Belt Aspe moa ut conge AUBERGE DE HERBORIST* (Alex Hanbuckers) Herbo pulled beef toast ASSIETTE BLANCHE (Stefaan Timmerman) Fishcakes with plate ice cream, dip with tomato coriander, fennel salad LAISSEZ-FAIRE (David Demeyere) Vol au vent with sweetbread. #brugge #bruges #kookeet #festival #food #instafood #gastronomy #cuisine #finefood #foodporn #michelin #foodtravel #foodie #foodgasm #nomnom #chef #chefs #foodart #delicious #goodeats #geniet #heerlijk #foodpics #foodstagram #instagood #summer #travel #topchef #restaurant #enjoy

A post shared by Gery V. (@belgiantaster) on

Redenen genoeg dus om zelf af te zakken naar deze mooie stad.

LEESTIP: Hoeveel dagen heb je nodig om Brugge te ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.